چطور شیر برنج درست کنیم؟
شیر برنج
شیر برنج یک غذای ساده و خوشمزه جهانی است که در بسیاری از فرهنگها وجود دارد. قدمت این غذا به قرنها پیش در آسیا برمیگردد. شیر برنج در ایران هم جایگاه بسیار ویژهای دارد و در اکثر شهرها پخته میشود. این غذا را میتوان هم به صورت گرم به عنوان پیش غذا، صبحانه یا در مراسم افطار ماه رمضان و هم به صورت سرد به عنوان دسر سرو کرد.
مواد لازم برای شیر برنج
- برنج ایرانی: ۱ پیمانه (ترجیحا نیمدانه)
- شیر: ۱ لیتر
- گلاب: نصف پیمانه
- شکر: ۸ قاشق غذاخوری
- آب: ۲ لیتر
- گلاب: نصف پیمانه
- خامه صبحانه: ۳ قاشق غذاخوری
- پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه شیر برنج
-
مرحله اول
برنج را در قابلمه بریزید و نیمی از آب را به آن اضافه کنید. بعد از به جوش آمدن آب،حرارت را کم کنید. در قابلمه را باز بگذارید و هر ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید تا برنج ته نگیرد.
-
مرحله دوم
مابقی آب را به صورت کم کم و هر زمان که آب برنج کم شد اضافه کنید. هر ۱۰ دقیقه محتویات قابلمه را هم بزنید تا برنج کاملا شکفته شود و به ترکیب نسبتا یکدستی برسید.
-
مرحله سوم
وقتی برنج کاملا پخت، شیر را در ۳ مرحله به آن اضافه کنید. بعد از هر مرحله اضافه کردن شیر، یک ربع زمان بدهید تا خوب به خورد برنج برود.
-
مرحله چهارم
وقتی تمام شیر را اضافه کردید، مرتب هم بزنید تا ترکیب شیر و برنج کاملا یکدست شود.
-
مرحله پنجم
در این مرحله شکر را اضافه کنید. میزان شکر کاملا به ذائقهی شما بستگی دارد، اما بهتر است شیر برنج شیرینی ملایمی داشته باشد.
-
مرحله ششم
بعد از شکر گلاب و هل را اضافه کنید. اگر پودر هل شما درشت است، برای این که دانههای آن در شیر برنج دیده نشود، میتوانید آن را دم و از صافی رد کنید و بعد در شیر برنج بریزید.
-
مرحله هفتم
شعلهی گاز را خاموش کنید. یک ملاقه از شیر برنج را با خامهای که همدمای محیط شده است، مخلوط و به شیر برنج اضافه کنید.
-
مرحله هشتم
شیر برنج شما آماده است و میتوانید آن را با دارچین، گل سرخ و خلال پسته و بادام تزیین کنید.
نکات برای تهیه شیر برنج :
- در صورتی که برنج نیمدانه نداشتید، برنج معمولی را از شب قبل در آب ولرم بخیسانید، سپس آن را آبکش کنید، بین یک دستمال تمیز قرار دهید و با فشار دست یا گوشتکوب کمی خرد کنید.
- میزان مواد به طور میانگین برای ۵ فرد بالغ مناسب است، ولی بسته به اشتهای افراد ممکن است برای ۴ تا ۶ نفر کافی باشد.
- میتوانید آن را همراه با مربا، آجیل یا میوهی خشک هم میل کنید و لذت ببرید.
- شیر برنج را به صورت سنتی با پودر دارچین و گل سرخ تزئین میکنند.
چطور شیر برنج درست کنیم؟
چطور شیر برنج درست کنیم؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.