چطور شیر برنج درست کنیم؟

چطور شیر برنج درست کنیم؟

شیر برنج

 

شیر برنج یک غذای ساده و خوشمزه جهانی است که در بسیاری از فرهنگ‌ها وجود دارد. قدمت این غذا به قرن‌ها پیش در آسیا برمی‌گردد. شیر برنج در ایران هم جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و در اکثر شهرها پخته می‌شود. این غذا را می‌توان هم به صورت گرم به عنوان پیش غذا، صبحانه یا در مراسم افطار ماه رمضان و هم به صورت سرد به عنوان دسر سرو کرد.

مواد لازم برای شیر برنج

  • برنج ایرانی: ۱ پیمانه (ترجیحا نیم‌دانه)
  • شیر: ۱ لیتر
  • گلاب: نصف پیمانه
  • شکر: ۸ قاشق غذاخوری
  • آب: ۲ لیتر
  • گلاب: نصف پیمانه
  • خامه صبحانه: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه شیر برنج

 

  • مرحله اول

برنج را در قابلمه بریزید و نیمی از آب را به آن اضافه کنید. بعد از به جوش آمدن آب،حرارت را کم کنید. در قابلمه را باز بگذارید و هر ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید تا برنج ته نگیرد.

  • مرحله دوم

مابقی آب را به صورت کم کم و هر زمان که آب برنج کم شد اضافه کنید. هر ۱۰ دقیقه محتویات قابلمه را هم بزنید تا برنج کاملا شکفته شود و به ترکیب نسبتا یکدستی برسید.

 

  • مرحله سوم

وقتی برنج کاملا پخت، شیر را در ۳ مرحله به آن اضافه کنید. بعد از هر مرحله اضافه کردن شیر، یک ربع زمان بدهید تا خوب به خورد برنج برود.

 

  • مرحله چهارم

وقتی تمام شیر را اضافه کردید، مرتب هم بزنید تا ترکیب شیر و برنج کاملا یک‌دست شود.

 

  • مرحله پنجم

در این مرحله شکر را اضافه کنید. میزان شکر کاملا به ذائقه‌ی شما بستگی دارد، اما بهتر است شیر برنج شیرینی ملایمی داشته باشد.

 

  • مرحله ششم

بعد از شکر گلاب و هل را اضافه کنید. اگر پودر هل شما درشت است، برای این که دانه‌های آن در شیر برنج دیده نشود، می‌توانید آن را دم و از صافی رد کنید و بعد در شیر برنج بریزید.

 

  • مرحله هفتم

شعله‌ی گاز را خاموش کنید. یک ملاقه از شیر برنج را با خامه‌ای که هم‌دمای محیط شده است، مخلوط و به شیر برنج اضافه کنید.

 

  • مرحله هشتم

شیر برنج شما آماده است و می‌توانید آن را با دارچین، گل سرخ و خلال پسته و بادام تزیین کنید.

 

نکات برای تهیه شیر برنج : 

  1. در صورتی که برنج نیم‌دانه نداشتید، برنج معمولی را از شب قبل در آب ولرم بخیسانید، سپس آن را آبکش کنید، بین یک دستمال تمیز قرار دهید و با فشار دست یا گوشت‌کوب کمی خرد کنید.
  2. میزان مواد به طور میانگین برای ۵ فرد بالغ مناسب است، ولی بسته به اشتهای افراد ممکن است برای ۴ تا ۶ نفر کافی باشد.
  3. می‌توانید آن را همراه با مربا، آجیل یا میوه‌ی خشک هم میل کنید و لذت ببرید.
  4. شیر برنج را به صورت سنتی با پودر دارچین و گل سرخ تزئین می‌کنند.

چطور شیر برنج درست کنیم؟

چطور شیر برنج درست کنیم؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!