چطور برنج رنگی درست کنیم ؟
برنج رنگی
برنج برای ما ایرانیها علاوهبر اینکه یک غذای پرطرفدار است، کاربرد تزیینی هم دارد. بسیاری از آشپزها برای تزیین غذاهای مختلف از برنجهای رنگی استفاده میکنند. دردنیای رنگارنگ امروزکه چشمها را با رنگ مجذوب خود می کنند و در این میان بازار تبلیغاتی سودجویان گرم است تا به هرنحو جیب خود را ازهزینه مخاطبان انبوهی که به محصولات رنگارنگشان روی می آورند پرکنند، مخاطب هوشیار باید مراقب سلامت جسم و روح خود باشد و اجازه ندهد قدرت تصمیم گیری درست با هیاهو و جذابیت تبلیغاتی از دستش خارج شود.
وسایل موردنیاز
- برنج به مقدار لازم
- رنگهای خوراکی
- چند عدد ظرف
نحوه درست کردن برنج رنگی
-
مرحله اول
حجم کل برنج را به تعداد رنگهایی مختلفی که برای تهیه برنج رنگی در نظر گرفتهاید، تقسیم کرده و در ظرفهای جداگانه بریزید.
-
مرحله دوم
رنگهای مجاز صنعتی که برای تهیه برنج رنگی به آن نیاز دارید، به دلخواه انتخاب کرده مقدار خیلی کمی از آن را با کمی آب رقیق کنید. سپس هر رنگ را به یک ظرف اضافه کرده و خوب برنجها را هم بزنید تا همه برنجها رنگی شده و دانه سفیدی بین آنها نباشد.
-
مرحله سوم
بعد از اینکه برنجها خوب رنگ برداشتند، کف هر ظرف یک دستمال یا پارچه تمیز پهن کرده و برنجها را داخل آنها بریزید. ظرفها را در گوشهای از خانه بگذارید تا کاملا خشک شوند. لازم است بدانید خشک شدن برنجها به دمای محیط بستگی دارد و نمیتوان زمان مشخصی برای آن در نظر گرفت.
روش تهیه رنگ های خوراکی طبیعی :
-
رنگ قرمز
برای داشتن رنگ قرمز یک چغنر تازه سرخرنگ لازم است . آن را خوب می شوییم و پوست می کنیم و بخارپزمی کنیم .گ به دست آمده پس از سرد شدن برای تزیین آماده است .سعی کنید اب کمی در ته ظرف باقی بماند.
-
رنگ سبز
اگر چند برگ تازه اسفناج را اگر اندکی حرارت دهیم برای کار تزیین و رنگ آمیزی آماده است .آب به دست آمده را از برگ جدا کنید.
-
رنگ بنفش
یک برگ کلم قرمز را در یک ظرف مناسب گذاشته و با ریختن مقدار کمی آب روی آن و حرارت دادن، رنگ بنفش به دست می آید.
-
رنگ نارنجی
از یک هویج خوشرنگ با اضافه کردن کمی آب و دادن حرارت و بخار لازم می توان رنگ نارنجی را به دست آورد.
-
آبی
کلم بنفش را خورد کنید نمک بزنید بعد با کف دست بمالید آبی که از آن خارج میشود بنفش خوش رنگیست، مقداری از آن را با آبلیمو قاطی کنیدقرمز میشود،اگر بیکینگ پودر بزنید آبی میشود
-
صورتی
بنفش کلم + کمی آبلیمو
نکات مهم و لازم :
- می توانیم رنگ را یکجا تهیه کرده و در فریزر برای مواقع لازم نگهداری کنیم اما اگر تازه مصرف شود برای سلامتی بهتر و دارای کیفیت بالاتری است.
- می توانیم برای خوش عطرشدن رنگ از اندگی گلاب استفاده کنیم.
- اندازه دلخواه خود را برای تزیین در نظربگیرید و مواظب باشید برای تزئین پلو زیاد آبکی نشود.
- سعی کنید رنگها غلیظ باشند تا موجب آب افتادن برنج نشوند.
- برای رنگ آمیزی کیک با چند رنگ باید مواد کیک را در مرحله آخربه چند قسمت تقسیم کرد و رنگ را به هرکدام جداگانه اضافه کرد و مخلوط کرد.
- البته برای مهارت در این کاربه اندکی زمان نیازاست تا با تجربه و صبرکار بهتر از آب درآید.
چطور برنج رنگی درست کنیم ؟
چطور برنج رنگی درست کنیم ؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.