مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج

مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج

برای خیساندن برنج چقدر نمک بریزیم

مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج

 

یکی از مراحلی که قبل از تهیه و پخت برنج چه به صورت کته و چه به صورت آبکش باید انجام شود ، خیساندن برنج است . بسیاری از آشپز های معروف این کار را انجام داده و و میدهند خیساندن برنج بدون دلیل انجام نمیشود ، مقدار دقیق و زمانی را که باید برنج خیسانده شود و مراحل آن را برای شما بازگو نخواهند کرد. پیش از هر چیز باید یادآور شویم که میزان نمک باید متناسب با مقدار برنج باشد.

 

روش طبخ برنج ایرانی

 

اندازه نمک برای خیساندن برنج

 

برای هر 2-3 پیمانه برنج 1 قاشق نمک کافی است.

به نسبت هر کیلو برنج تقریبا نیم کیلو نمک سنگ را شسته در پارچه سفیدی قرار می دهیم و آن را روی برنج می گذاریم (اگر فرصت یک روز خیس گذاشتن برنج را نداریم از 650 گرم سنگ نمک استفاده می کنیم).

منظور از پیمانه همان پیمانه های پلوپز می باشد که در اکثر خانه ها به عنوان معیاری برای تهیه برنج مورد استفاده قرار می گیرد.

البته قرار نیست که یک معادله ریاضی حل کنید و خیلی دقیق شوید. اگر مقدار نمک برای خیساندن برنج اندکی کم و زیاد شود چندان مهم نیست.

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

مراحل خیساندن برنج

مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج

1- مرحله اول

برنج را پیمانه کنید به تعداد نفرات .

 

2- مرحله دوم

سپس پاک کنید روش پاک کردن به این صورت است که کل برنج را توی یک سینی بزرگ بریزید از یک قسمت شروع به پاک کردن کنید تا تمام برنج پاک شود.

 

3- مرحله سوم

برنج را بشویید به این صورت که ظرف برنج را پر از آب کنید و کمی صبر کنید آشغال برنج از جمله چوب برنج، سوسک برنج، و غیره به سطح آب می آید. سعی کنید آب روی برنج را خالی کنید و دوباره توی ظرف را پر از آب کنید آنقدر این عمل را تکرار کنید تا آشغالی روی سطح نیاید . به خاطر داشته باشید با آب ولرم نه خیلی سرد و نه گرم آن را بشویید و زیاد برنج را چنگ نزنید یا زیر رو رو نکنید تا برنج خرد نشود.

 

4- مرحله چهارم

از یک ساعت تا 24 ساعت در آب و کمی نمک بخیسانید برای هر پیمانه دوبرابر آب در نظر بگیرید به طوری که آب نمک حداقل یک بند انگشت بالاتر از برنج بیاید اگر هم برنج را خیس نکنید مهم نیست اما برنجی که خیسانده شود به اصطلاح ری بیشتر می کند و سریعتر قد می کشد.

 

 

 

مدت زمان خیساندن برنج چقدره

 

مدت خیساندن برنج ممکن است از چند ساعت تا چند روز باشد. گاهی مقدار برنج خیسانده را زیاد می گیرند و هر روز به اندازه مصرف از آن بر می دارند.برنج خیسانده نباید بیش از شش تا هفت روز در آب بماند، و گرنه ضایع می شود.

 

خیساندن برنج قبل از پختن

فواید خیساندن برنج

 

  • ری کردن برنج

البته ری دادن برنج به نوع آن بستگی دارد و برخی برنج ها به اصطلاح کوتاه هستند اما میتوان با روش هایی برنج را به حداکثر میزان ری دادن رساند. برنج خیسانده شده به دلیل این که آب به دانه برنج نفوذ کرده است بیشتر قد می کشد.

 

  • پخت سریع

این برنج ها به دلیل این که قبلا آب در بافت آن وارد شده است سریع تر پخته و نیاز به حرارت زیاد ندارد.

 

  • کاهش شکستگی برنج

بر اثر حرارت بالای هنگام پختن برنج برخی از دانه ها میشکنند اما در این برنج ها  بر اساس فرایند شیمایی که با نمک ایجاد میکنند باعث مستحکم تر شدن در برابر حرارت و همچنین کمتر خرد میشود.

 

  • خوش طعم تر شدن

به دلیل این که قبلا آب در بافت آن وارد شده است و به حرارت کمتری دارد و در نهایت خوش طعم تر خواهد شد.

 

  • کاهش آرسنیک برنج

خیساندن برنج میتواند تا ۸۰ درصد آرسنیک را کاهش داده و به سلامت انسان کمک کند.

 

 

 

عواقب زیاده روی در مقدار نمک برای خیساندن برنج

 

برخی از افراد تصور می کنند هر چه بیشتر نمک بریزند بهتر است. آنها فکر می کنند چون آبی که برنج در آن خیس خورده دور ریخته می شود ، اگر مقدار نمک برای خیساندن برنج را افزایش دهید. مثلا به ازای هر پیمانه یک قاشق غذاخوری یا بیشتر بریزید در اثر ماندن برنج در آب شوری نمک به خورد دانه های برنج می رود. در حین پخت نیز ممکن است مجددا به آن نمک بیفزایید. نتیجه این سهل انگاری یک برنج شور است که شاید اصلا قابل خوردن نباشد. بنابراین مراقب باشید که در ریختن نمک زیاده روی نکنید.

 

 

 


نکاتی درباره خیساندن انواع برنج

 

  1. بهتر است هم برنج های ایرانی و هم خارجی را قبل از پخت بخیسانید.
  2. اگر زمان کافی برای خیساندن برنج را ندارید، حداقل نیم ساعت آن را خیس کنید، در غیر این صورت برنج را به صورت برنج کته پخت کنید.
  3. خیساندن برنج قهوه ای باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد . البته ممکن است باعث کمتر شدن سبوس آن شود اما سم آرسنیک را نیز از بین خواهد برد.
  4. خیساندن برنج دودی باعث کمتر شدن عطر و طعم دودی برنج میشود. بهتر است زمان خیساندن این برنج ها را کاهش دهید.
  5. زمان خیساندن برنج کته همانند برنج دم کنی خواهد بود.
  6. برنج های تازه به دلیل کامل خشک نشدن بهتر است قبل از مصرف خیسانده شوند تا مدت زمان حرارت دیدن آنها کاهش یابد.
  7. برنج خیسانده شده در دمای معمولی خانه نگه دارید یا اگر زمان خیلی طولانی میخواهید بخیسانید بهتر است در یخچال قرار دهید.
  8. چنان چه کمتر از این مقدار بریزید یا اصلا نریزید ممکن است نتوانید برنج را خوب در بیاورید.

 

 

مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج مقدار نمک لازم برای خیساندن برنج 

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!