طرز پخت برنج به روش کته

طرز پخت برنج به روش کته + ویدئو آموزشی

طرز پخت برنج به روش کته

تصورش را بکنید شما از فروشگاه یک کیسه برنج می‌خرید و مقداری از آن را برای ناهار خانواده خود جدا می‌کنید و با دقت تمام دستور پخت آن را اجرا می‌کنید اما وقتی که می‌خواهید برنج را سرو کنید با صحنه ناراحت کننده‌ای رو برو می‌شوید یا برنج‌تان شبیه به سوپ شده است یا آنقدر خشک و سفت شده، که کسی قادر به جویدن آن نیست. در برخی موارد هم ته دیگ آن شبیه به تکه ذغالی بد بو می‌شود. در چنین شرایطی شما مجبورید برنج دم کشیده خود را درون سطل زباله بریزید. درست است که امروزه دیگ‌هایی برای پختن برنج طراحی شده و طرفداران زیادی هم دارد اما ما می‌خواهیم شما را بار روش مرسوم پختن برنج که سال‌هاست مادران‌مان می‌پزند و ما از خوردنشان لذت می‌بریم، آشنا کنیم.

 

کته چیست؟

کَته یک روش پخت برنج در آشپزی ایرانی و منسوب به استان‌های شمالی ایران است. که در این روش، برنج با شعلهٔ آرام بدون ابکش کردن پخته می شود. بر اساس گفته ی محققان برنج کته ای یا اصطلاحا دمی، از مواد مغذی بیشتر و بهتری برخوردار است نسبت به برنج آبکش شده

 

طرز تهیه کته ساده

مواد لازم برای تهیه کته ساده

  • ۲ پیمانه برنج خام
  • کره یا روغن
  • نمک به مقدار لازم

مرحله اول

برنج خیس خورده را در قابلمه بریزید و سطح آب برنج را به شکلی تنظیم کنید که تقریبا یک بند انگشت بالاتر از میزان خود برنج باشد.

(دقت کنین که سایز قابلمه رو متناسب با مقدار برنج انتخاب کنین چون در صورتی که زیادی بزرگ باشه این حجم آب هم برای کته شدن برنج زیاد میشه و برنجتون وا میره و شفته میشه برای مثال من برای پخت دو پیمانه برنج از یک قابلمه کوچک (دونفره) استفاده کردم.)

مرحله دوم

نمک و نیمی از روغن را در برنج بریزید و آن را روی حرارت بالا قرار دهید(در قابلمه باید باز باشه). بعد از جوش آمدن آب، کف برنج را بگیرید، حرارت را کم کنید و در آن را بگذارید.

مرحله سوم

وقتی آب برنج تمام شد (البته نه خشک نشه وقتی با قاشق برنج رو کنار میزنین فقط کمی ته قابلمه آب باشه خیلی خیلی کم)، در قابلمه را همراه با دم‌کنی روی آن قرار دهید تا برنج کاملا دم بکشد.

بعد از حدود ۳۰ دقیقه برنج کته آماده است. قبل از سرو مقدار باقی مانده روغن را روی برنج کته بریزید و در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.

 

نکات مهم:

برنج کته نسبت به برنج آبکش هم طعم و عطر بهتری داره، هم خواص آن حفظ میشه، برنج ایرانی بخاطر عطر و طعم عالی که دارد، بهترین انتخاب برای درست کردن کته است.

برای تهیه کته خوب باید از برنج درجه یک استفاده نمود برنج را پیمانه می‌کنیم برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر می‌گیریم

حدوداً برای هر 2 پیمانه برنج یک قاشق مربا خوری سرخالی نمک نیاز است.

روغن مایع یا جامد آب شده، برای هر پیمانه برنج نصف قاشق غذا خوری کافی است.

اگر از برنج هندی استفاده می‌کنید؛ به زمان بیشتری برای خیس خوردن و پخته شدن برنج احتیاج دارید.

می‌توانید مخلوطی از زعفران و زردچوبه به برنج اضافه کنید تا کتهٔ زرد رنگ داشته باشید.

اگر از برنج دودی استفاده می‌کنید؛ از زیاد شستن آن پرهیز کنید تا عطر برنج از بین نرود. البته بهتر است که در ۴ پیمانه برنج، تنها یک پیمانه برنج دودی بریزید و از سه پیمانه برنج ساده در کنار آن استفاده کنید.

چون برنج کته آبکشی ندارد، به مقدار نمکی که اضافه می‌کنید، دقت کنید تا برنج شور نشود.

اگر برنج کته را از قبل خیس کرده‌اید، یا مایل هستید برنج مقداری دان در بیاید (شل نشود و سفت تر شود) ، آب کمتری در قابلمه بریزید.

اضافه کردن آب بعد از پخت تا حدودی کیفیت کته را پائین میاورد.

اگر هم برنج را در پلوپز درست میکنید باید به اضای هر پیمانه برنج ، یک پیمانه آب اضافه تر بریزید.

موقع جوشیدن برنج آن را بهم نزنید.

طرز پخت برنج به روش کته

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!