طرز پخت هویج پلو

طرز پخت هویج پلو + ویدئو آموزشی

ویژگی های هویج پلو چیه؟

هویج پلو یکی از انواع غذاهای پلویی خوشمزه و محبوب ایرانی است که مانند آلبالو پلو طعمی شیرین دارد در تهیه هویج پلو می‌توان از گوشت چرخ کرده، گوشت مرغ و گوشت گوسفند تکه ای استفاده کرد هویج پلو یکی از غذاهایی می باشد که به خاطر ظاهر زیبا و جذاب می‌تواند در مهمانی ها مورد استفاده قرار گیرد در تهیه هویج پلو می‌توان از گوشت چرخ کرده، گوشت مرغ و گوشت گوسفند تکه ای استفاده کرد هویج پلو یکی از غذاهایی می باشد که به خاطر ظاهر زیبا و جذاب می‌تواند در مهمانی ها مورد استفاده قرار گیرد.

مواد لازم هویج پلو

  • برنج ۳ پیمانه
  • هویج ۱ کیلوگرم
  • شکر ۱/۳ پیمانه
  • زرشک ۱/۲ پیمانه
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • گوشت مرغ ۵۰۰ گرم
  • خلال بادام ۱/۴ پیمانه
  • خلال پسته ۱/۴ پیمانه
  • آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران ساییده ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک ، روغن مایع و پودر زعفران به اندازه کافی
  • خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده ۱/۴ پیمانه

 

طـرز تـهـیـه خلاصه شده

سینه مرغ را بعد از پختن ریش ریش کنید و در ظرفی بریزید و کنار بگذارید. در تابه ای کره را آب کنید و در آن پیاز را تفت دهید. سپس هویج را اضافه کنید و بعد از ۲ تا ۳ دقیقه تفت دادن، گلاب، نمک (نوک قاشق چایخوری)، شکر و زعفران را بریزید. سپس نوبت به خلال های پسته و مرغ می رسد. تمام این موادغذایی را با هم تفت دهید. در این بین برنج را نیز روی حرارت بگذارید تا جوش آید و بعد از آبکش کردن، در لابلای برنج از مایه گوشت و هویج تهیه شده، بریزید و بگذارید برنج دم بکشد. با گذشت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، غذا آماده خوردن خواهد بود.

 

طرز تهیه هویج پلو با مرغ

 

  • مرحله اول

برای تهیه هویج پلو مجلسی ابتدا خلال بادام ها را در در کاسه ای می ریزیم و روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورند.

  • مرحله دوم

پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم. هویج ها را نیز با پوست کن تمیز می کنیم و آبکش می کنیم و روی قسمت درشت رنده به صورت اُریب می کشیم تا هم یکسان شوند و هم بزرگ تر به نظر بیایند. سپس داخل قابلمه ای آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.

  • مرحله سوم

بعد پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم و همراه با مرغ و کمی پودر زعفران به آب در حال جوش اضافه می کنیم و می گذاریم تا مرغ کاملا پخته شود. پس از پخت کامل مرغ ها را روی تخته آشپزخانه با چاقو خرد می کنیم.

  • مرحله چهارم

تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم تا کمی گرم شود و بعد پیاز ها را در تابه می ریزیم و شروع می کنیم به تفت دادن ، ۲ الی ۳ دقیقه که تفت دادیم کمی روغن می ریزیم و پیاز ها را سرخ و طلایی می کنیم (روغن را در ابتدا نمی ریزیم چون می خواهیم رطوبت پیاز ها کاملا گرفته شود.) و مرغ های خرد شده را نیز به آن اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.

  • مرحله پنجم

خلال بادام ها را در آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم آب اضافه آن خارج شود.

  • مرحله ششم

در همان تابه هویج ها را می ریزیم. و روی حرارت تفت می دهیم تا آب هویج کاملا گرفته شود و کمی روغن روی هویج می ریزیم و ۱ قاشق آبلیمو نیز روی هویج می ریزیم و تفت می دهیم و حرارت را کم می کنیم و زعفران را روی هویج می ریزیم و زرشک و شکر را با هم به مواد می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا زرشک ها نسوزند.

  • مرحله هفتم

حرارت را خاموش می کنیم و خلال پسته ،خلال بادام و پوست پرتقال را نیز به مواد اضافه می کنیم و خوب مواد را با هم زیر و رو می کنیم و مجددا ترکیب مرغ و پیاز داغ را اضافه می کنیم و همگی مواد را با هم مخلوط می کنیم.

  • مرحله هشتم

سپس در قابلمه ای آب و نمک می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید. برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و در آب جوش می ریزیم و هم می زنیم.۵ دقیقه بعد برنج را لای دندان تست می کنیم. اگر اطراف برنج کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود بهترین زمان برای آبکشی است.

  • مرحله نهم

برنج را آبکش می کنیم و کف قابلمه روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و کمی برنج کف قابلمه می ریزیم،دقت کنید که برنج را کفتگیر به کفتگیر می ریزیم. پس یک کفگیر برنج می ریزیم و روی آن از مایه می ریزیم و مجددا لایه بعدی با کفگیر برنج می ریزیم و لایه بعد از مواد هویج پلو می ریزیم تا به آخر که برنج و مایه تمام شود.

  • مرحله آخر

در مرحله بعدی درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا حرارت را ملایم می کنیم تا هویج پلو ابتدا بخار کند (تقریبا ۵ دقیقه) و بعد حرارت را کم می کنیم تا کاملا هویج پلو پخته شود. پس از ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت بعد هویج پلو کاملا پخته شده و در دیس می کشیم و نوش جان کنید.

 

نکات مهم در پخت هویج پلو

  1. برای درست کردن هویج پلو مجلسی به جای مرغ می‌توانید از گوشت قلقلی یا حتی بوقلمون هم استفاده کنید.
  2. برای درست کردن هویج پلو با گوشت قلقلی مقدار مورد نظر گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده و ادویه‌های دلخواه مزه‌دار کنید و به همان شیوه گوشت قلقلی سرخ کنید بعد از دم کشیدن هویج پلو، گوشت قلقلی‌ها را همراه با آن سرو کنید.
  3. با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر هویج پلو تهیه کنید.
  4. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری هویج پلو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
  5. اما با حذف شکر از مواد اصلی آن می‌توانید طعم شیرین این پلوی لذیذ را کمتر کنید.
  6. هویج هایی که برای تهیه این غذا استفاده می کنید، بهتر است ریز باشند زیرا هویج های ظریف تر، نارنجی ترند و طعم بهتری دارند.
  7. هویج ها را با رنده های درشت رنده کنید تا تکه های هویج در غذا قابل مشاهده باشند و در هنگام خوردن در دهان احساس شوند.
  8. این غذا باید با گوشت مرغ تهیه شود بنابراین از مصرف گوشت قرمز که به صورت چرخ کرده و کوفته ریزه در غذاها استفاده می شود، بپرهیزید.
  9. هنگام ریش ریش کردن سینه مرغ آن را از طول تکه کنید تا نوارهای تهیه شده از آن در لابلای برنج ظاهری زیبا داشته باشند.
  10. یادتان باشد که این غذا شیرین است و هویج هم قند دارد و وقتی لا به لای برنج ریخته می شود، شیره ای از آن خارج خواهد شد و امکان دارد ته دیگ تهیه شده از این غذا بسوزد بنابراین شعله ای که غذا را روی آن حرارت می دهید، بهتر است ملایم باشد.
  11. برای آنکه خلال های پسته رنگ خود را حفظ کنند، بهتر است که به آنها ۲ تا ۳ قطره آبلیمو اضافه کنید و بعد تفتشان دهید.
  12. بهتر است ته دیگ این غذا یا برنج باشد یا نان تافتون. هرگز سیب زمینی را به عنوان ته دیگ هویج پلو انتخاب نکنید.
  13. هنگام سرو این غذا بهتر است آن را در دیس سفید یا فیروزه ای کشیده و روی آن را با مخلوط خلال پسته و بادام و تکه های ته دیگ تزیین کنید.
  14. نوشیدنی ای که با توجه به طعم توصیه می شود با این غذا میل کنید، شربت خیار و زعفران یا شربت گل است.
  15. برای پخت هویج پلو از هویج فرنگی استفاده می‌کنند. این نوع هویج نسبت به هویج معمولی رنگ نارنجی تیره‌تر و ظاهر خوش رنگ و لعاب‌تری دارد.

مقدار کالری

مواد غذایی یادشده در مجموع ۱۶۰۰ کیلوکالری انرژی دارند و تقسیم آنها میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی را برای هر نفر به ۴۰۰ کیلوکالری خواهدرساند. البته در صورتی که هویج پلو با یک بشقاب سالاد یا یک کاسه ماست کم چرب میل شود، مقدار انرژی دریافتی ۲۵ تا ۵۰ کیلوکالری دیگر نیز افزایش پیدا خواهد کرد.


ویدئوی آموزشی طرز تهیه هویج پلو

طرز پخت هویج پلو

طرز پخت هویج پلو

طرز پخت هویج پلو طرز پخت هویج پلو طرز پخت هویج پلو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!