https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D9%84%D9%88

طرز تهیه کلم پلو + ویدئو آموزشی

کلم پلو

تا به حال شاید غذاها و سالاد های مختلفی را با کلم درست کرده باشید اما این بار پیشنهاد می کنیم تا طرز تهیه کلم پلو را به شما آموزش دهیم این غذا با مواد اولیه کاملا ساده درست می‌شود و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

کلم پلو یکی از انواع غذا‌های سنتی ایرانی است کلم پلو تهرانی بر خلاف کلم پلو شیرازی، بدون سبزی بوده، ولی به همراه کوفته ریزه، گوشت چرخ شده یا مرغ تهیه می‌شود و سرشار از عطر دارچین و زعفران است.

 

مواد لازم:

برنج : 4 پیمانه

پیاز : 1 عدد

کلم سفید : 1 عدد

گوشت چرخ کرده : 400 گرم

آبلیمو : به مقدار لازم

سبزی پلویی : یک لیوان

نمک و فلفل : به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم

رب گوجه فرنگی : دو قاشق سوپ خوری

 

آموزش مراحل طرز تهیه و پخت کلم پلو

 

  1. در ابتدا برنج را شسته و آن را خیس کنید.
  2. گوشت را به همراه پیاز سرخ شده در روغن تفت بدهید.
  3. حالا نمک، رب، فلفل و آب لیمو یا آب نارنج را به گوشت اضافه کرده و هم بزنید.
  4. پس از هم زدن دو لیوان آب به مواد درون ماهیتابه خود اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت به خوبی پخته شود.
  5. کلم را به صورت رشته های باریک خرد کرده و درون قابلمه ای بریزید.
  6. به کلم مقداری سرکه و آب اضافه کنید تا به هنگام جوش زدن بوی کلم نیز از بین برود.
  7. در این مرحله از طرز تهیه کلم پلو، باید کلم ها را آبکش کرده و آن ها را با دو قاشق سوپ خوری روغن تفت دهید.
  8. گوشت های پخته شده و زعفران حل شده را به کلم اضافه کرده و به خوبی با هم قاطی کنید.
  9. حالا برنج را آبکش کنید و ادامه روش پخت کلم پلو را دنبال کنید.
  10. پس از آبکش کردن برنج، کلم و سبزی و گوشت را همراه با زیره در لا به لای آن قرار دهید.
  11. در آخرین قسمت از تهیه کلم پلو مقداری روغن روی برنج ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد.
  12. از نان یا سیب زمینی نیز می توانید برای درست کردن ته دیگ استفاده کنید.

 


انواع دیگر پخت کلم پلو 

کلم پلو بدون گوشت :

این غذا را بدون گوشت هم می‌توان طبخ کرد. به این صورت که گوشت چرخ کرده را از مواد لازم حذف کرده و بقیه مواد را با هم مخلوط و با برنج دم کنید.

کلم پلو بدون گوشت مناسب افرادی است که از گوشت قرمز پرهیز می‌کنند.

 

کلم پلو رستورانی :

در رستوران ها مایه کلم و مایه گوشتی را جداگانه درست می‌کنند. به این صورت که کلم و پیاز را با انواع ادویه ها تفت می‌دهند و لا به لای برنج دم می‌کنند.

 

طرز تهیه کلم پلو با گوشت قلقلی :

برای این غذا گوشت چرخ کرده با مواد مخلوط نمی‌شود ، کوفته قلقلی را جداگانه درست کرده و کنار بگذارید ، وقتی کلم پلو آماده شد ، آن را در دیس بکشید و گوشت قلقلی ها را روی آن بگذارید.

www.soochella.com


نکات :

  • شما می توانید گوشت ها را به شکل کوفته ریز نیز درآورید و این گونه کلم پلویتان را تهیه کنید.
  • منظور از سبزی پلویی ، تره، جعفری، شوید، ریحان، ترخون و مرزه است ، می توانید سبزی خشک شده نیز استفاده کنید.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
  • کلم پلو را بدون گوشت و یا با گوشت مرغ هم درست می کنند.
  • استفاده از کره و زعفران باعث طعم و عطر بهتر کلم پلو خواهد شد.

 

منبع : تیم سوچلا


ویدئو های آموزشی طرز تهیه کلم پلو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!