طرز تهیه کشمش پلو
کشمش پلو
در صورتی که طرفدار غذاهایی که کمی شیرین هستن باشین و اون دسته آدم هایی که دنبال پاسخ سوال ” چگونه کشمش پلو درست کنم ” می گردین، باید بگم که جای درستی اومدین. توی این مطلب ما قصد داریم در مورد این غذای مجلسی و خوش طعم صحبت کنیم. اصولا کشمش پلو اردبیلی یا تبریزی، کشمش پلو شیرازی و کشمش پلو مازندرانی معروف ترین انواع این غذا هستن. مثل همه غذاهای محلی کشورمون، این غذا در شهرهای مختلف ایران به روش های مختلفی تهیه میشه و همه اون ها طعم فوق العاده ای دارن.
کدوم کشمش پلو ؟
مثلا در مازندارن کشمش پلو با مرغ تهیه میشه. توی این روش شما می تونین مرغ رو جداگانه بپزین یا سرخ کرده و در کنار غذا سرو کنین. یا این که مرغ رو ریش ریش کرده و در بین برنج بریزین.
روش دیگه برای تهیه این غذا، روش تهیه کشمش پلو با گوشت هست. توی این روش میشه کشمش پلو با گوشت چرخ کرده و یا همون گوشت قلقلی سرو کرد و یا از گوشت تکه ای استفاده کرد. و در آخر مدل دیگه ی این غذا همون کشمش پلو با عدس هست که در واقع نوعی عدس پلو مجلسی هم به حساب میاد.
مواد لازم :
- برنج ایرانی :پنج پیمانه
- عدس :نصف لیوان
- آب :سه پیمانه
- پیاز :2عدد
- سیر :2 حبه
- سینه مرغ پخته شده ریش ریش شده :نصف
- کشمش:نصف لیوان
- نمک ، فلفل ،زردچوبه ، دارچین و زیره :به مقدار کافی
- زعفران :به میزان دلخواه
طرز تهیه کشمش پلو
-
مرحله اول
ابتدا برنج را بشویید و برای 3 ساعت با آب ولرم خیس دهید. عدس را هم از قبل خیس دهید و بعد بپزید.
-
مرحله دوم
نصف سینه مرغ را هم به همراه پیاز ،سیر و کمی نمک و فلفل بپزید.
-
مرحله سوم
تقریبا 2/3 قابلمه ای را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. به آب در حال جوش مقداری نمک و زردچوبه اضافه کنید.
-
مرحله چهارم
بعد از به جوش آمدن آب ،برنج خیس خورده شده را از آب بیرون بیاورید و به همراه عدس داخل قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید تا دونه های برنج زیر دست نرم شود.
-
مرحله پنجم
سپس برنج را آبکش کنید.مقداری روغن کف قابلمه بریزید و با کفگیر مخلوط برنج و عدس را داخل آن بریزید و بگذارید تا با حرارت ملایم دم بکشد.
-
مرحله ششم
در این فاصله مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.
-
مرحله هفتم
کمی پیاز داغ و سیر داغ درست کنید و مرغ ریش ریش شده را داخل آنها تفت دهید. مقداری زردچوبه ،دارچین ، زیره و نمکو فلفل سیاه هم به آنها اضافه کنید تا کاملا مزه دار شوند.
-
مرحله هشتم
کشمش را ده دقیقه ای داخل آب گرم قرار دهید و بعد از صافی رد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
-
مرحله آخر
مقداری از برنج دم کشیده را با زعفران مخلوط کنید و به همراه کشمش ،مرغ و کمی پیاز داغ روی برنج تزیین کنید.
نکات کلیدی کشمش پلو :
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفرمناسب میباشد .
- در طرز تهیه کشمش پلو تبریزی یا اردبیلی معمولا از شیر در پخت برنج هم استفاده می شود. میزان شیر در این روش باید از برنج یک پیمانه کمتر باشد.
- می توانید به این غذا زرشک هم اضافه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.