طرز تهیه نخود پلو

طرز تهیه نخود پلو + ویدئو آموزشی

نخود پلو

نخود پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی است که اصالت آن به کشور ترکیه و شهر استانبول بر می‌گردد. در زبان ترکی استانبولی به نخود پلو “نوهوتلو پیلاو” می‌گویند. نخود را معمولا با گوشت مرغ درست می‌‎کنند اما می توان در تهیه آن از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کرد. پختن نخود پلو نیاز به مهارت خاصی ندارد و به سادگی تهیه می‌شود. در شمال کشور نیز غذایی مشابه نخود پلوی ترکی وجود دارد که به آن نخود پلو با کشمش می‌گویند. در ادامه شما را با طرز تهیه نخود پلو با گوشت مرغ و گوشت چرخ کرده آشنا خواهیم کرد.

 

مواد لازم :

برنج : 4 پیمانه
ران مرغ : 500 گرم
 نخود فرنگی : 1 پیمانه
 پیاز : 3 عدد
سیر : 3 حبه
دارچین : نصف قاشق مرباخوری
آب مرغ : 3 پیمانه
روغن : 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی : 2 عدد
نمک : به مقدار لازم
زیره : 2 قاشق مربا خوری
——————————————————–

دستور تهیه نخود پلو با گوشت مرغ

 

  • مرحله اول

برنج را پاک کنید و بشویید. سپس آن را در یک کاسه بریزید و به آن مقداری آب گرم اضافه کنید و بگذارید به مدت نیم ساعت خیس بخورد.

  • مرحله دوم

یک قابلمه را تهیه کنید و مقداری کره در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا کره ذوب و داغ شود.

  • مرحله سوم

برنج را آبکش کنید و در یک صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس بعد از ذوب شدن کره، برنج را به قابلمه اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا برنج کاملا به کره آغشته شود.

  • مرحله چهارم

بعد از مخلوط کردن کره با برنج نوبت به اضافه کردن آب به قابلمه می باشد. اگر آب مرغ در دسترس شما باشد گزینه بسیار بهتری می باشد. آب مرغ بسیار مزه نخود پلو را بهتر خواهد کرد.

  • مرحله پنجم

اگر از کنسرو نخود استفاده می کنید آن را بپزید و اگر از نخود غیر آماده استفاده می کنید آن را از شب قبل در مقداری آب بگذارید تا خیس بخورد. این کار باعث می شود که هم نفخ آن برطرف شود و هم زودتر پخته شود. سپس نخود را آبکشی کنید و در یک قابلمه با مقداری آب، بر روی اجاق گاز بگذارید تا پخته شود.

  • مرحله ششم

بعد از اینکه نخود پخته شد، آن را به قابلمه برنج اضافه کنید و بگذارید نخود و برنج در حرارت ملایم اجاق گاز پخته شوند. بهتر می باشد که از دم کنی استفاده کنید.

  • مرحله هفتم

در هنگام اضافه کردن نخود به برنج به دو نکته توجه کنید. نکته اول این می باشد که اگر از کنسرو نخود استفاده می کنید آب آن را به برنج اضافه نکنید و نکته دوم نخود را وقتی به برنج اضافه کنید که آب برنج کاملا جوشیده شده باشد.

  • مرحله هشتم

برای پختن نخود پلو به حدود 45 دقیقه وقت لازم است، البته این زمان کاملا نسبی می باشد و به جنس برنج و نخود بستگی دارد.

  • مرحله نهم

برای اضافه کردن مرغ، آن را آب پز کنید و سپس استخوان های آن را جدا کنید و به صورت ریش ریش در بیاورید. . و به دو روش می توانید آن را در نخود پلو استفاده کنید.

  • مرحله دهم

روش اول به این صورت می باشد که مرغ ریش ریش شده را در قابلمه روی برنج بریزید و بگذارید همراه آن بپزد. در روش دوم می توانید در کنار بشقاب نخود پلو بریزید.

  • مرحله یازدهم

بعد از آماده شدن نخود پلو آن را در یک ظرف زیبا بکشید و در کنار سالاد، سیب زمینی سرخ شده و دوغ سرو کنید.

 soochella.ir

نخود پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده همانند پخت آن با مرغ است که بالا توضیح دادیم فقط به جای مرغ از گوشت استفاده می کنیم.

مواد لازم 

  • نخود فرنگی: 2 پیمانه
  • برنج: 3 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • سیب زمینی: 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده: 4 قاشق غذا خوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل: به مقدار لازم

  • مرحله اول

برای تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده، برنج را پاک کنید و بشویید. و با مقداری نمک و آب در یک ظرف به مدت 2 ساعت قرار دهید.

  • مرحله دوم

پیاز به صورت نگینی خرد کنید بعد از داغ شدن تابع روغن پیاز خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید.

  • مرحله سوم

بعد از اینکه رنگ پیاز ها طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی ضخم آن از بین برود.

  • مرحله چهارم

سپس مقداری نمک و زردچوبه به مواد اضافه کنید و مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید.

  • مرحله پنجم

در ادامه به تابه برنج اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود و سرخ شود.

  • مرحله ششم

نخود فرنگی را اگر به صورت کنسرو می باشد آن را در آب قرار دهید و بجوشانید. و اگر به صورت کنسرو آماده نبود آن را بپزید و در این مرحله به مواد داخل تابه اضافه کنید. و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید..

www.soochella.ir


نکات مهم در نخود پلو :

  1. حتما برنج را در آب گرم بخیسانید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود.
  2. سعی کنید از آب مرغ برای تهیه این پلو ترکیه ای استفاده کنید. همچنین میتوانید یک عدد عصاره مرغ فشرده را در سه لیوان آب جوش حل کنید. اما در این صورت دیگر نیازی نیست نمک استفاده کنید.
  3. اگر میخواهید نخود را خودتان تهیه کنید، آن را از شب قبل بخیسانید. در زودپز بپزید. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
  4. روشی که گفته شد روش سنتی تهیه نخود پلو بود. اما شما میتوانید به دلخواه تغییراتی بدهید. مثلا میتوانید آن را به صورت آبکش شده هم تهیه کنید و ته دیگ سیب زمینی بگذارید.
  5. می توانیم مقداری هویج به آن اضافه کنیم و نخود پلو با هویج درست کنیم.
  6. در صورت تمایل می توان مقداری قارچ را هم تفت داد و در لابه لای برنج قرار داد.

 


ویدئو آموزش پخت نخود پلو

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!