طرز تهیه مرغ شکم پر

طرز تهیه مرغ شکم پر

مرغ شکم پر

 

مرغ شکم پر یا مرغ درسته یک غذای محبوب بین‌المللی در سراسر دنیاست که از قرن‌ها پیش تا کنون تهیه می‌شده. غذایی محبوب شاهان در قرون ۱۲ و ۱۳ میلادی که هم به شکل خوراک و هم به شکل کباب طبخ و در جشن‌ها و مناسبت‌ها سرو می‌شد. در ایران هم مرغ شکم پر همیشه یک غذای مجلسی و پرزرق‌وبرق بوده که در مراسم خاص تهیه می‌شده. برای تهیه مرغ شکم پر از انواع سبزی و آلو داخل شکم مرغ استفاده می‌کنند و آن را در فر یا داخل قابلمه می‌پزند. در این بین مرغ شکم پر گیلانی و مازندرانی هم بسیار محبوب هستند که با رب آلوچه و رب انار مزه‌دار می‌شوند و ترش‌تر از مرغ شکم پر مجلسی هستند.

مواد لازم :

  • مرغ کامل: ۱ عدد متوسط
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • کشمش: ۳ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • گردو: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه مرغ شکم پر

 

  • مرحله اول

برای شروع داخل و بیرون مرغ را به طور کامل بشویید و سپس خشک کنید. ۲۰ گرم از کره که در دمای محیط گرم شده است را به همراه کمی زعفران، نمک و فلفل روی مرغ و داخل شکم آن بمالید و اجازه دهید برای یک ساعت داخل یخچال استراحت کند تا مواد به خوبی جذب مرغ شوند.

 

  • مرحله دوم

در فاصله‌ای که مرغ در یخچال استراحت می‌کند، پیاز را خلالی و با کمی روغن در تابه سرخ کنید.

 

  • مرحله سوم

بعد از آماده شدن پیاز داغ، زرشک، کشمش، گردو، آلو بخارا، ۲ قاشق از رب انار و مقداری نمک را به آن اضافه و همه مواد را باهم مخلوط کنید و کمی تفت دهید.

 

  • مرحله چهارم

بعد از گذشت یک ساعت مرغ را از یخچال خارج و شکم آن را با موادی که آماده کردید، پر کنید. با استفاده از نخ و سوزن استریل، شکم مرغ را بدوزید و در نهایت پاهای مرغ را با نخ به هم وصل کنید.

 

  • مرحله پنجم

بال‌های مرغ را جدا کنید و کنار بگذازید. در یک قابلمه، ۴ طرف مرغ را با ۴۰ گرم از کره سرخ کنید.

 

  • مرحله ششم

برای تهیه کردن سس مرغ، باقیمانده‌ی رب انار، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را در مابقی کره تفت دهید.

 

  • مرحله هفتم

پس از این که رب کمی تفت خورد، ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا جوش بیاید. طعم سس را بچشید و مطمئن شوید که ملس باشد.

 

  • مرحله هشتم

پس از جوش آمدن، سس را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید برای ۳ الی ۴ ساعت با حرارت کم و دم کنی کاملا مغزپخت شود و سس آن جا بیفتد. حین پخت چند بار درب ظرف را باز کنید و سس را روی مرغ بریزید تا طعم سس به خوبی به بافت مرغ نفوذ کند.

 


 نکاتی در تهیه مرغ شکم پر :

  1.  اگر طعم ترش را دوست دارید می‌توانید به اندازه 2 قاشق غذاخوری رب آلوچه در هنگام مزه دار کردن مرغ به آن اضافه کنید.
  2.  هویج و سیب زمینی که در کف ظرف چیده شد، به این دلیل است که است که مرغ به کف ظرف نچسبد به صورت دلخواه می‌توانید از فلفل دلمه ای و فلفل سبز هم استفاده کنید.
  3.  نکته مهم در تهیه مرغ شکم پر این است که مرغ حتما باید پوست داشته باشد به دلیل اینکه مرغ در هنگام پخته شدن پوست آن روغن می‌اندازد و از خشک شدن مرغ جلوگیری می کند.
  4.  مرغ شکم پر در گیلان به صورت شیرین تهیه می‌شود. به این منظور مقداری شکر را در یک لیوان آب جوش حل می‌کنند و به سس مرغ شکم پر اضافه می‌کنند.

 

 

ویدئو آموزش طرز تهیه مرغ شکم پر

 

 

 

طرز تهیه مرغ شکم پر

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!