طرز تهیه مرصع پلو + ویدئو آموزشی

مقدمه

یکی از خوشمزه‌ترین پلوهایی که می‌توانید در میهمانی‌ها و مجالس سرو کنید، مرصع پلو است که به دلیل زیبایی به آن جواهر پلو هم می‌گویند. با طرز تهیه مرصع پلو مجلسی با ما همراه باشید.

مواد لازم :

برنج : 5 پیمانه
مرغ : 8 تکه
پیاز متوسط : 2 عدد
نمک : 1 قاشق چایخوری
زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
کشمش پلویی : 150 گرم
زرشک : 200 گرم
خلال بادام : 100 گرم
روغن : 2 لیوان
خلال پوست پرتقال : 2 لیوان
زعفران : 2 قاشق مرباخوری
شکر : 3 قاشق
آب : 1 لیوان
گلاب : 1/2 قاشق چای خوری
خلال پسته : برای تزئین

♦ طرز تهیه مرصع پلو

 

مرحله اول:

مرغ را بهتر است از 24 ساعت قبل خوب مزه دار کنید.

برای مرینیت مرغ، کره نرم شده را آبلیموی تازه، ½ قاشق چایخوری نمک، فلفل، پودر سیر، نیمی از دارچین مخلوط کنید و مرغ را به آن آغشته کنید و در یخچال استراحت دهید.(باقی دارچین را هنگام پختن مرغ استفاده کنید)

 

مرحله دوم:

مرغ مزه دار شده را سرخ کنید و کنار بگذارید.

 

مرحله سوم:

پیاز رنده شده را تفت دهید تا طلایی شود، رب و ادویه را به آن اضافه کنید و سرخ کنید.

 

مرحله چهارم:

مرغ سرخ شده را با رب مخلوط کنید و مقداری آب روی آب بریزید تا بپزد و جا بیافتد(برای خوش عطر شدن می توان یک عدد فلفل دلمه درسته در قابلمه انداخت تا بوی زهم مرغ را هم بگیرد و بعد آن را خارج کنید )

در انتهای پخت،  گلاب و هل و مقداری زعفران دم شده به مرغ اضافه کنید.

 

تهیه پلو و مواد تزیینی

 

  • مرحله اول :

برنج را خوب بشویید ونمک را به آن اضافه کنید و دو ساعت قبل از پخت خیس کنید.

  • مرحله دوم :

1/3 قابلمه ای را پر آب کنید و روی شعله بگذارید تا بجوشد و بعد کمی روغن و نمک به آن اضافه کنید و برنج خیس خورده را در آن بریزید و پس از مغز پخت شدن آبکش کنید.

 

  • مرحله سوم :

برنج را در قابلمه بریزید و دم بگذارید تا درون قابلمه بخار بیافتد و دم بکشد. پس از دم کشیدن کمی روغن داغ درست کنید و روی برنج بدهید و پس از یک ربع برنج را از روی حرارت بردارید.

 

  • مرحله چهارم :

مقداری از پلو را در ظرف بریزید و با زعفران دم شده مخلوط کنید تا پلو زعفرانی مرصع پلو آماده شود.

 

  • مرحله پنجم :

زرشک شسته را با مقداری کره و شکر تفت دهید(زرشک را زیاد تفت ندهید در حد براق شدن کافی است. شکر باعث براق شده زرشک می شود)

 

  • مرحله ششم :

هویج و خلال نارنج تلخی گرفته و خیس خورده را هم با مقدار کمی کره و شکر و نمک تفت دهید.

 

  • مرحله هفتم :

کشمش هم باید با کره تفت بخورد در حدی که کمی تغییر رنگ دهد(اگر کشمش هنگام تفت دادن زیاد سرخ شود سفت و خشک می شود)

 

  • مرحله هشتم :

خلال پسته و بادام را هم تریب کنید و کمی تفت دهید و اگر دوست داشتید مقداری زعفران دم شده اضافه کنید.

 

  • مرحله نهم :

در انتهای کار و برای کشیدن پلو مجسی، ظرف مناسبی را انتخاب کنید تکه های مرغ را در طرف بچینید. و روی آن لا به لا از پلو و مقداری از مواد تزیینی بریزید و در انتها روی برنج را تزیین کنید(اگر دوست دارید برنج را بکشید و مرغ را در کنار ظرف قرار دهید و یا به هر شکلی که مایل هستید سرو کنید)

سس مرغ را جداگانه در طرف سرو کنید.


نکات تکمیلی در مورد مرصع پلو

  • مرصع پلو جزو پلو و چلو میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
  • میزان استفاده از شکر به ذایقه شما بستگی دارد و می توانید آن را کم و زیاد کنید.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

 

تکنیک هایی برای خوشمزه تر کردن مرصع پلو :

  1. برای استفاده از خلال اگر به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده شود طعم بهتری داشته باشد.
  2. برای خوشمزه تر شدن این غذا اگر از ته چین ماست یا مرغ استفاده کنید خوشمزه تر خواهد شد.
  3. برای تزیین از کمی پلو زعفرانی استفاده کنید.
  4. در تهیه مرصع پلو، حتما از برنج ایرانی ابکش شده استفاده کنید نه برنج کته
  5. برای تهیه خلال پرتقال، باید قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را جدا کنید و به صورت خلالی درآورید و بعد آن را 3 بار به مدت 7 دقیقه در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. در مرحله سوم جوشاندن، به اندازه یک بند انگشت نبات به خلال ها اضافه کنید تا خلال های پرتقال شیرین شوند.
  6. سعی کنید از زعفران زیاد در پخت این غذا استفاده کنید.
  7. زعفران را می توانید جداگانه با مقداری برنج مخلوط کنید و به زرشک اضافه نکنید تا ترکیب بندی رنگ مرصع پلو زیبا تر شود.
  8. در تهیه مرصع پلو از گوشت به جای مرغ و ماهی نیز میتوان استفاده کرد. به این صورت که گوشت را به شکل قلقلی در روغن سرخ کنید. و آن را با خلال ها روی برنج اضافه کنید و تزیین کنید.
  9. برای گرفتن تلخی خلال های بادام و پسته آن ها را از شب قبل در آب و مقداری شکر قرار دهید.اگر هم  در گلاب خیس کنید خوشمزه تر و خوش عطر تر میشوند.
  10. دقت کنید در مرصع پلو خلال ها بر روی برنج قرار بگیرند.
  11. از رنگ های خوراکی نیز برای زیباتر شدن مرصع پلو می توانید استفاده کنید.

 

مرصع پلو با ماهی

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!