طرز تهیه لوبیا پلو

طرز تهیه لوبیا پلو + ویدئو آموزشی

طرز تهیه لوبیا پلو

قاطی پلوها از غذاهای خودمانی و غیر رسمی هستند که برای انتخاب وعده‌های معمولی روزانه انتخاب مناسبی‌اند. از معروف‌ترین و محبوب‌ترین قاطی پلوها لوبیا پلو است.لوبیا پلو اگه خوب طبخ شود، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانیست. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه یک لوبیا پلوی خوش رنگ و طعم را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم لوبیا پلو

  • برنج :4 پیمانه
  • گوشت ران گوسفندی : 400 گرم
  • پیاز ریز خرد شده : 1 عدد بزرگ
  • لوبیا سبز خرد شده : 500 گرم
  • رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذا خوری
  • زرد چوبه : 1 ق مربا خوری
  • دارچین : 1 ق مربا خوری
  • پودر کاری : 1 قاشق مربا خوری
  • پودر زعفران : 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه : 1 قاشق چایخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم
  • کره یا روغن حیوانی : به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای و چرخ کرده

»مرحله اول

ابتدا قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن در آن میریزیم تا داغ شود ، سپس پیاز را داخل آن میریزیم و با کمی نمک تفت میدهیم.

مراحل پخت لوبیا پلو

»مرحله دوم

در پیاز سرخ شده گوشت تکه ای و ریز شده را میریزیم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود.

پخت لوبیا پلو با گوشت

»مرحله سوم

بعد از اینکه پیاز ها آب انداخت زردچوبه را داخل آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا پیاز ها سرخ شوند.

زردچوبه در لوبیا پلو

»مرحله چهارم

سپس رب گوجه فرنگی را به همراه پودر کاری و نصف دارچین گفته شده داخل گوشت ها می ریزیم و کاملا هم میزینم.

اضافه کردن رب به گوشت و پیاز

»مرحله پنجم

نیم لیتر آب داخل مواد گوشت و پیاز سرخ شده میریزیم و اجازه میدهیم تا گوشت ها بپزند ، در این فاصله لوبیا ها را در ظرف دیگر و با کمی روغن تفت میدهیم و در آب گوشتی که به جوش آمد اضافه میکنیم .حرارت آن را کم میکنیم تا به آرامی مواد کنار هم بپزند و آب آن تبخیر نشود.

لوبیا در دستور تهیه لوبیا پلو

»مرحله ششم

در 10 دقیقه آخر پخت نمک و نصف پودر زعفران را هم داخل مواد لوبیا پلو میریزیم.

پخت لوبیا پلو

»مرحله هفتم

وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن تبخیر شد آن را از روی حرارت بر میداریم تاکمی سرد تر شود.

در این فاصله برنج از قبل شسته شده و خیس خورده را آبکش میکنیم سعی کنید برنج را زنده تر بردارید تا هنگام اضافه شدن با مواد خمیر نشود.

ته دیگ لوبیا پلو

»مرحله هشتم

ته قابلمه ای که میخواهیم لوبیا پلو را در آن دم کنیم مقداری روغن و زعفران دم کرده میریزیم و با ته دیگ سیب زمینی کف قابلمه را پر میکنیم.

لوبیا پلو با برنج ایرانی

»مرحله نهم

سپس مقداری از برنج را با کف گیر داخل قابلمه میریزیم و بعد یک لایه از مواد لوبیا که هیچ آبی ندارد روی برنج میریزیم و کاملا مخلوط میکنیم تا برنج سفیدی داخل قابلمه نداشته باشیم و این لایه ها را تا آخر ادامه میدهیم.

دم کشیدن لوبیا پلو

»مرحله دهم

از باقی مانده دارچین هم میتوانید برای لای برنج ها استفاده کنید.در آخر هم چند سوراخ با ته قاشق داخل برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالای برنج کشیده شود.از دم کنی هم برای در قابلمه استفاده کنید تا برنج بعد از بخار کردن نرم نشود.

بعد از اینکه برنج پخت میتوانید مقداری کره ذوب شده و یا روغن حیوانی داغ شده روی آن بکشید.

طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

توجه :

اگر بخواهید از سویا و یا گوشت چرخ کرده در پخت لوبیا پلو استفاده کنید باید به همین شکل مایه لوبیا پلو را آماده کنید. فقط قبل از سرخ کردن سویا باید آن را در آب جوش چند دقیقه ای بجوشانید و بعد آن را آبکش کنید تا آب اضافه آن خارج شود.

طرز پخت لوبیا پلو خوشمزه

نکات تکمیلی پخت لوبیا پلو

با نکته هایی که برای شما بیان می کنیم می توانید از طعم بهتر لوبیا پلو لذت ببرید :

برای تهیه لوبیا پلو بهتر است از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.


اگر دوستدار لوبیا پلو هستید در فصل بهار لوبیا سبزهای جوان را آماده و فریز کنید.


سعی کنید قبل از فریز کردن لوبیاها آن ها را بلانچ کنید.و یا اگراز لوبیا سبز تازه استفاده می کنید در همان لحظه پخت آنها را بلانچ کنید.


به جای پودر دارچین میتوانید از چوب دارچین در پخت گوشت استفاده کنید.


اگر به لوبیا پلو کمی زعفران غلیظ شده اضافه کنید باعث لذیذ تر شدن طعم گوشت آن خواهد شد.


استفاده از زیره در هنگام دم کشیدن لوبیا پلو برای بهتر شدن طعم آن مناسب است.


شما میتوانید مقداری پودر گل سرخ را به همراه ادویه لوبیا پلو در هنگام سرخ کردن گوشت به اضافه می کنید.


بعد از اینکه برنج پخت میتوانید مقداری کره ذوب شده و یا روغن حیوانی داغ شده روی آن بکشید.


بجای ته دیگ سیب زمینی یا نان میتوانید کف قابلمه ای که روغن ریخته اید، یک قاشق ماست چکیده و زعفران غلیظ شده بریزید و بعد برنج و مایه گوشت و لوبیا را لایه لایه داخل قابلمه اضافه کنید.


استفاده از گوجه تازه در خوشمزه تر کردن غذا تاثیر بسزایی دارد.


لوبیا پلو با گوشت سینه مرغ هم بسیار خوشمزه میشود.


اگر میخواهید لوبیا پلو را برای خودتان با برنج ایرانی استفاده کنید حتما برنج را بصورت کته آماده کنید.


برای اینکه دانه های برنج در لوبیا پلو درشت و تک تک شود. حتما برنج را از قبل با اب ولرم و نمک خیس دهید.


استفاده از پلوپز برای اینکه حرارت یکسانی در کف قابلمه میدهید برای دم کردن لوبیا پلو یا هر پلو دیگری باعث پخت بهتر برنج و ته دیگ میشود.


لوبیا پلو در کنار سالاد شیرازی بسیار دلچسب است.


لوبیا پلو شکلی شبیه استانبولی پلو دارد اما طرز تهیه لوبیا پلو با طرز تهیه استانبولی پلو تفاوت دارد.

لوبیا پلو مجلسی و دلچسب با برنج مجلسی اصیل ایرانی

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!