طرز تهیه کلم پلو شیرازی + ویدئو آموزشی
کلم پلو شیرازی
کلم پلو یکی از انواع غذاهای پلویی قدیمی و سنتی ایرانی است که خیلی ها نام این غذا را مانند لوبیا پلو با نام شهر شیراز می شناسند. این غذای خوشمزه با روش های مختلفی طبخ می شود که معروف ترین انوع آن کلم پلو با مرغ و کلم پلو با گوشت قلقلی هستند ، عطر سبزیهای معطر این غذا آنچنان در خانه خواهد پیچید که شما را مدهوش خواهد کرد
soochella.ir
مواد لازم :









soochella.ir
مراحل طرز تهیه کلم پلو شیرازی
-
مرحله اول
برای شروع پیاز داغ، به مقدار لازم زرچوبه و فلفل با کمی روغن رو داخل ماهیتابه ریخته و کلم رو هم که به شکل رشته ای خورد کردیم به موادمون اضافه میکنیم.
-
مرحله دوم
حالا با حرارت ملایم مواد رو کمی با هم تفت میدیم تا خوب مخلوط بشن و بعد تقریبا ۱/۳ لیوان آب به مخلوطمون اضافه میکنیم و در ماهیتابه رو میذاریم تا کلم نرم بشه و بپزه.
-
مرحله سوم
وقتی کلم نرم شد در ماهیتابه رو برمیداریم تا آب اضافی مخلوطمون تبخیر بشه. حدود یک قاشق غذاخوری از سبزی خورد شده رو کنار میذاریم و بعد وقتی آب کلم کاملا تبخیر شد مابقی سبزیجات معطر و به اندازه کافی نمک رو داخل ماهیتابه میریزیم. در صورت تمایل میتونین کمی پودر لیمو عمانی هم بریزین.
-
مرحله چهارم
حالا مواد رو فقط در حد دو سه دقیقه تفت میدیم. در صورتی که سبزی بیش از حد تفت داده بشه تلخ میشه. حالا مایه کلم پلو حاضره.
soochella.ir
کوفته قلقلی برای کلم پلو
-
مرحله اول
برای درست کردن کوفته قلقلی ها، همه مواد یعنی گوشت چرخ کرده، سبزی معطر، آرد نخود چی، نمک، فلفل و پیازی که رنده کرده و آبش رو کاملا گرفیتم داخل کاسه ریخته و خوب ورزشون میدیم تا منسجم و یکدست بشن.
-
مرحله دوم
حالا داخل ماهیتابه کمی روغن میریزیم و قسمتهای کوچکی از مایه کوفته برداشته و با کمک دست گردشون میکنیم و داخل ماهیتابه میذاریمشون شعله گاز رو روشن کرده و در ماهیتابه رو هم میبندیم و میذاریم تا کوفته ها با حرارت متوسط سرخ بشن و بپزن.
-
مرحله سوم
فقط یادتون باشه تا گاهی ماهیتابه رو تکون بدین تا همه اطراف کوفته ها خوب سرخ بشه. حالا کوفته های کلم پلو هم حاضره.
-
مرحله چهارم
درنهایت باید مواد رو با هم مخلوط کنیم من معمولا کوفته ها رو از ماهیتابه در میارم و برنج آبکش و مایه کلم رو داخل همون ماهیتابه گوشت با هم مخلوط میکنم تا روغن گوشت هدر نره و پلوم خوشمزه تر بشه.
-
مرحله پنجم
وقتی برنج آبکش شده و مایه کلم رو با هم مخلوط کردیم لایه لایه داخل قابلمه ای که کفش رو چرب کردیم میریزیم و روی هر لایه مقداری کوفته قلقلی میذاریم.
-
مرحله ششم
حالا دور تا دور قابلمه رو حدود ۱/۳ فنجون آب میریزیم و کلم پلومون رو برای مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دم میذاریم.
-
مرحله هفتم
حالا کلم پلو خوشمزه و خوش عطر و بومون حاضره و میتونیم سروش کنیم … نوش جان
soochella.ir
نکات کلم پلو شیرازی :
- کلم پلو شیرازی جزو غذای محلی – شیرازی میباشد
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب میباشد .
- و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
- یکی از ادویه هایی که در کلم پلو استفاده میشود پودر لیمو عمانی است که در صورت تمایل میتوانید مقدار 1 قاشق چای خوری از آن را به این غذا اضافه کنید.
- بیشترین مقدار را ریحان و کمترین مقدار را ترخون در نظر بگیرید. در صورت استفاده بیش از حد ترخون، کلم پلو تلخ خواهد شد.
- میتوانید به جای استفاده از گوشت چرخ کرده و درست کردن کوفته قلقلی، از گوشت قیمه ای استفاده کنید.
- این غذا را میتوانید بدون گوشت هم تهیه کنید. در اینصورت مقدار کلم را کمی بیشتر کنید.
ویدئوهای آموزش طرز تهیه کلم پلو شیرازی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.