طرز تهیه پلو افغانی
طرز تهیه قابلی پلو یا پلو افغانی
کابلی پلو یا قابلی پلو یکی از انواع معروف پلو در افغانستان است. این پلو در کشورهای همسایه مانند ایران و ازبکستان هم درست میشود. در تهیه این غذا که پرطرفدارترین خوراک در شهر مزارشریف است از برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام استفاده میشود. اصالت این غذای بسیار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمیگردد و اگر به غذاهای شیرین علاقه داشته باشید حتما از خوردن آن لذت میبرید.
soochell.ir
مواد لازم :
گوشت گوسفندی : 300 گرم
برنج : 3 پیمانه
کشمش : ۱/۲ پیمانه
هویچ : 3 عدد
خلال پسته و بادام : ۱/۲ پیمانه
شکر : ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ : ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده : به مقدار لازم
نمک زردچوبه : مقدار کافی
پودر زیره : ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر هل : ۴ الی ۵ عدد
کره : ۳۰ گرم
خلال پرتقال : ۱/۴ پیمانه
soochell.ir
طرز تهیه پلو افغانی :
-
مرحله اول
برای تهیه پلو افغانی ابتدا باید گوشتمون رو بپزیم پس گوشتهایی که خرد کردیم رو با نصفی از کل مقدار پیاز داغ، فلفل و زرچوبه تفت میدیم تا رنگشون برگرده.
-
مرحله دوم
بعد بهشون آب جوش اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا بپزن. برای پخت گوشت از آب زیاد استفاده نکنین، چون گوشت باید بعد پخت تنگ آب باشه تا از آبش موقع دم گذاشتن برنج استفاده کنیم.
-
مرحله سوم
تا گوشت میپزه بقیه مواد رو حاضر میکنیم، پس هویجهایی که خلالی خرد کردیم رو با کره، مابقی پیاز داغ، شکر، دارچین، زیره، میخک و جوز هندی کمی تفت میدیم.
-
مرحله چهارم
همین که شکر حل بشه کافیه.
-
مرحله پنجم
حالا حدود نصف لیوان ٖآب به مخلوط اضافه میکنیم وهل هارو هم میریزیم و اجازه میدیم تا هم هویجها بپزن و هم هل مزه بده.
-
مرحله ششم
وقتی آب هویجها تقریبا کشیده شد هل هارو درمیاریم و بعد کشمش، خلال بادوم، پسته و پرتقال رو هم اضافه کرده و کمی تفت میدیم.
-
مرحله هفتم
وقتی گوشت کاملا پخت بهش نمک میزنیم و اجازه میدیم تا کاملا تنگ آب بشه.
-
مرحله هشتم
حالا گوشت و آب گوشت رو هم به مخلوط هویجمون اضافه میکنیم و به مقدار لازم زعفرون هم میریزیم.
-
مرحله نهم
مواد رو تفت میدیم تا آبشون تقریبا کشیده بشه. حالا مایه پلو افغانی حاضره.
-
مرحله دهم
فقط میمونه دم گذاشتن پلو پس لایه لایه برنج آبکش شده و مخلوط گوشتمون رو روی هم میچینیم و برنج رو دم میذاریم تا برای نیم ساعت الی سه ربع خوب بپزه.
-
در آخر
حالا پلو افغانی خوشمزه ما حاضره.
soochell.ir
نکات تکمیلی در مورد پلو افغانی :
- اضافه کردن زعفران این پلو را خوشمزه تر می کند.
- بهتر است خلالها را جداگانه از شب قبل در آب و شکر و گلاب خیس کنید تا طعم بهتری بگیرند و نیازی به پخت نداشته باشند.
ویدئو آموزش طرز پخت قابلی پلو افغانی
blob:https://www.youtube.com/836f2b37-5210-4972-a579-ddbf2c2994b6
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.