طرز تهیه شیر برنج برای 4 نفر
چطور شیر برنج درست کنیم؟
طرز تهیه شیر برنج برای 4 نفر
طرز تهیه شیر برنج مجلسی برای ۴ تا ۶ نفر را آموزش دهیم. شیر برنج یک غذای ساده و خوشمزه جهانی است که در بسیاری از فرهنگها وجود دارد نحوه پخت آن کمی شبیه به فرنی است. این دسر بعد از غذا به همراه شکر ، مربا ، شیره انگور یا هر چیز شیرین دیگر سرو میشود . شیر برنج بسیار لطیف و خوردن آن لذت بخش است.
مواد لازم برای ۴ الی 6 نفر:
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج نیم دانه ایرانی | 2 پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری (اختیاری) |
گلاب | نصف پیمانه |
کره | ۲۰ گرم (اختیاری) |
خامه صبحانه | نصف پیمانه (اختیاری) |
شیر | 8 پیمانه |
طرز تهیه شیر برنج :
مرحله اول
برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید .
مرحله دوم
در قابلمه مناسبی برنج را همراه با ۳ لیوان آب روی حرارت متوسط بپزید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
مرحله سوم
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .
مرحله چهارم
بعد از اینکه دانه برنج کاملا باز شدند، شکر را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید.
بعد از اینکه دانه برنج کاملا باز شدند، شکر را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید.
مرحله ششم
۱۰ دقیقه آخر طبخ، گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا هم شیربرنج ته نگیرد و هم مواد کاملا با هم مخلوط شوند .
۱۰ دقیقه آخر طبخ، گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا هم شیربرنج ته نگیرد و هم مواد کاملا با هم مخلوط شوند .
مرحله هفتم
۱۰ دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب اگر مایل بودید خامه را بیفزایید و حرارت را خاموش کنید و یک دم کنی تمیز روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببنید و ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد .
۱۰ دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب اگر مایل بودید خامه را بیفزایید و حرارت را خاموش کنید و یک دم کنی تمیز روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببنید و ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد .
مرحله هشتم
بعد از این مدت درب قابلمه را بردارید و بعد از اینکه شیربرنج کمی سرد شد، در ظرف مورد نظر سرو کنید. متوانید روی شیر برنج را با خلال بادام و پسته تزیین نمایید و یا با مقداری گل سرخ.
بعد از این مدت درب قابلمه را بردارید و بعد از اینکه شیربرنج کمی سرد شد، در ظرف مورد نظر سرو کنید. متوانید روی شیر برنج را با خلال بادام و پسته تزیین نمایید و یا با مقداری گل سرخ.
نکات:
- در تبریز و معدود مناطقی دیگر، معمولا شیر برنج را همراه با مربای گل محمدی سرو میکنند
- در بعضی از مناطق نیز با شیره انگور نوش جان میکنند
- مقدار شکر ذکر شده بسته به ذائقه افراد متغیر است. این مقدار شکر میتواند حداکثر تا یک و نیم پیمانه افزایش و یا به نصف پیمانه کاهش یابد .
- هنگامی که شیر را اضافه میکنید کمی حرارت را بالا ببرید تا شیر بجوشد و بعد حرارت را متوسط کنید. توجه داشته باشید حین پخت درب قابلمه باز باشد تا شیربرنج سر نرود .
- زمان پخت ۶۰ دقیقه می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.