طرز تهیه شیرین پلو

طرز تهیه شیرین پلو + ویدئو آموزشی

شیرین پلو

شیرین پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به عنوان یک غذای پر طرفدار و مجلسی در میان ایرانیان شناخته می شود ، شیرین پلو به صورت متداول با گوشت مرغ طبخ می شود البته در برخی شهرها این غذا را با گوشت قرمز هم طبخ می کنند.

www.soochella.ir

مواد لازم :

برنج : 3 پیمانه
مرغ : سینه مرغ ۲ عدد متوسط
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم (اگر می‌خواهید شیرین پلو را با گوشت قلقلی درست کنید)
خلال پسته و خلال بادام : 4 قاشق غذاخوری
خلال پوست پرتقال : 4 قاشق غذاخوری
زعفران : به میزان دلخواه
روغن : به مقدار لازم
پیاز متوسط : 3 عدد
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
زرشک : 4 قاشق غذاخوری
هویج : 3 عدد
گلاب : 1/3 پیمانه

روش پخت شیرین پلو خوشمزه

  • مرحله اول

ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب ونمک خیس کنید.

  • مرحله دوم

سپس سینه مرغ را با کمی آب در حدی که روی گوشت را بپوشاند و به همراه مقداری نمک ، فلفل و زردچوبه و همچنین یک عدد پیاز خرد شده میپزیم .

  • مرحله سوم

در این فاصله خلال بادام و پسته را در گلاب خیس میکنیم .زرشک ها در آب خیس میدهیم و بعد 2 عدد پیاز باقی مانده را رنده میکنیم و در یک تابه که روی حرارت قرار دادیم و مقداری روغن زیتون داخل آن ریختیم تا گرم شود تفت میدهیم تا سرخ شود.

  • مرحله چهارم

هویج ها را هم پوست میگیریم و به صورت خلال های 2 سانتی متری خرد میکنیم و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت میدهیم تا هویج ها هم نرم شوند.

  • مرحله پنجم

بعد به هویج ها به اندازه 1 الی 2 قاشق غذا خوری شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه میکنیم و در تابه را میبندیم تا هویج ها خوب بپزد ولی لح نشوند و وقتی آب هویج بخار شد باز هم با همان روغنی که داخلش است کمی تفتش میدهیم.

  • مرحله ششم

در این مرحله باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید چند بار خلال ها را در آب بریزید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنید.

  • مرحله هفتم

در مرحله آخر 3 تا 4 ق غ شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید تا آب آن کم شود ولی غلیظ نشود.بعد خلال ها را از آب جدا میکنیم و آب آن را کنار میگذاریم تا بعدا استفاده کنیم.

  • مرحله هشتم

در مرحله بعد مرغ پخته شده را از آب خارج میکنیم و به تکه های کوچکتر میبریم و این تکه ها را به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم .

  • مرحله نهم

سپس زرشک ها را هم از آب خارج میکنیم تا آب آن گرفته شود و در کنار مرغ ها تفت میدهیم . دقت کنید بعد از اضافه شدن زرشک ها مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد.

  • مرحله دهم

سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغ ها میریزیم و هم میزنیم ، در این مرحله باید مواد را تست کنید تا اگر احتیاج به شیرینی بیشتری داشت به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتیم اضافه کنیم .

  • مرحله یازدهم

در تابه را بندید و اجازه دهید همه مواد به مدت 15 الی 20 دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب شوند. بعد ار ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج میکنیم و به بقیه مواد اضافه میکنیم تا با هم مخلوط شوند.

  • مرحله دوازدهم

برنج را آبکش میکنیم و بعد از اینکه دم کشید و خواستیم سرو کنیم مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج میکشیم.

soochella.ir


نکات تکمیلی شیرین پلو :

  1. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب میباشد .
  2. به جای مرغ می‌توانید از گوشت بره نیز استفاده کنید.
  3. مقدار شکر را بیشتر از مقدار ذکر شده در دستور در نظر نگیرید، زیرا شیرینی بیش از حد باعث چسبندگی پلو می‌شود و شیرین پلو کیفیت خود را از دست می‌دهد.
  4. هویج را پوست بگیرید تا رنگ آن تغییر نکند، زیرا تراشیدن پوست هویج باعث سیاه شدن سطح آن خواهد شد.
  5. برخی مرغ پخته را لای برنج دم می‌گذارند، اما بهتر است مرغ را کاملا بپزید و هنگام سرو کنار دیس شیرین پلو قرار دهید.
  6. خلال پسته را به هیچ وجه لای شیرین پلو دم نگذارید، زیرا باعث تغییر رنگ آن می‌شود؛ بنابراین بهتر است خلال پسته را در کمی روغن تفت دهید تا براق شود و هنگام سرو روی دیس شیرین پلو را با آن تزیین کنید.
  7. برای دم گذاشتن پلوهای مخلوط مانند شیرین پلو حرارت را خیلی ملایم کنید و مدت زمان بیشتری برای دم کشیدن برنج در نظر بگیرید.

 


ویدئوهای آموزشی طرز تهیه شیرین پلو

گردآوری : تیم سوچلا

طرز تهیه شیرین پلو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!