طرز تهیه شله زرد برای تعداد 50 و 20 و 30 و 100 نفر
طرز تهیه شله زرد نذری
طرز تهیه شله زرد برای تعداد 50 و 20 و 30 و 100 نفر
شله زرد یک دسر خوشمزه و شیرین است که معمولا آن را در ایام مذهبی مثل روزهای محرم برای نذری یا برای سفره های افطاری تهیه می کنند. طرز تهیه شله زرد نذری یک تفاوت عمده با تهیه شله زرد خانگی دارد و آن هم حجم و مقدار مواد تهیه آن است. برای پخت شله زرد نذری باید میزان و پیمانه های مواد لازم را به مقدار زیاد در نظر بگیرید که آن را تبدیل به یک چالش می کند. به هر حال این دسر در ماه محرم بسیار پرطرفدار است و همین مساله باعث می شود تا افراد زیادی بخواهند که آن را تهیه کنند.
مواد اولیه | تعداد نفرات: ۲۰ نفر | تعداد نفرات: ۱۵۰ نفر |
برنج نیم دانه | ۲.۵ پیمانه | ۳.۵ کیلو گرم |
شکر | ۵ پیمانه | ۷ کیلو گرم |
آب | ۱۵ پیمانه | ۷۵ پیمانه |
کره | ۱۰۰ گرم | ۳۵۰ گرم |
گلاب | ۱.۵ پیمانه | ۲.۵ پیمانه |
هل | به میزان لازم | به میزان لازم |
پودر ژلاتین | ۲.۵ قاشق غذاخوری | ۱۳ قاشق غذاخوری |
زعفران | به میزان لازم | ۲ مثقال |
خلال بادام | ۲۵۰ گرم | ۱ کیلوگرم |
طرز تهیه شله زرد برای سه کیلو برنج
این دستور تهیه برای 30 نفر ارائه شده است:
مواد مورد نیاز برای شله زرد |
|
برنج | 3 لیوان |
شکر | 7.5 لیوان |
زعفران ساییده | 3 قاشق چایخوری |
کره | 75 گرم |
آب | 24 لیوان |
خلال بادام | 3 لیوان |
پودر هل | به مقدار لازم |
خلال پسته و دارچین برای تزئین | به مقدار لازم |
برای یک کیلو برنج شله زرد چقدر شکر لازم است
مواد لازم برای تهیه شله زرد مجلسی و حرفه ای برای 6 نفر
برنج | ۲ لیوان |
شکر | ۳ لیوان |
کره | ۵۰ گرم |
گلاب | نصف لیوان |
زعفران | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
خلال بادام | به مقدار لازم |
آماده سازی: | |
زمان پخت: | |
مجموع زمان پخت: |
طرز تهیه شله زرد نذری
مواد لازم جهت تهیه نذری شله زرد برای ۵۰ نفر
- دو کیلوگرم برنج ریزدانه
- چهار کیلوگرم شکر سفید
- یک و نیم لیتر گلاب با کیفیت
- یک بسته نیم مثقالی زعفران
- ۷۵۰ + ۱۰۰ گرم خلال بادام
- آب به مقدار لازم
- ۱۰۰ گرم خلال پسته
- مواد لازم برای تزئینات شله زرد
- پودر دارچین به مقدار لازم
- پودر هل به مقدار لازم
- کاسه و ظروف یک بار مصرف برای سرو نذری
- شابلون برای تزئین روی نذری در صورت تمایل
برای پخت شله زرد برای 50 یا 20 نفر چقدر برنج لازم است
مواد لازم جهت تهیه نذری شله زرد برای ۲۰۰ نفر
- هشت کیلوگرم برنج ریزدانه
- شانزده کیلوگرم شکر سفید
- شش لیتر گلاب با کیفیت
- چهار بسته نیم مثقالی زعفران
- ۳ کیلوگرم + ۴۰۰ گرم خلال بادام
- آب به مقدار لازم
- ۴۰۰ گرم خلال پسته
- مواد لازم برای تزئینات شله زرد
- پودر دارچین به مقدار لازم
- پودر هل به مقدار لازم
- کاسه و ظروف یک بار مصرف برای سرو نذری
- شابلون برای تزئین روی نذری در صورت تمایل
طرز تهیه شله زرد نذری:
۱- در ابتدا برنج را ۲ الی ۳ بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. در صورتی که زمان مناسب برای این کار را نداشتید، برنج را از ۶ ساعت قبل در آب بخیسانید. اگر برنج شما نیم دانه است، ۳ تا ۴ ساعت برای خیساندن برنج کافی است.

۲- هلها را در لیوانی از گلاب قرار دهید و کناری بگذارید. برنج خیسانده شده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا زمانی که آب برنج به جوش بیاید. توجه کنید که قبل از اضافه نمودن سایر مواد اولیه، برنج به آرامی باید بپزد تا زمانی که کاملاً چسبناک شود. به طور کلی برنج باید بافتی لطیف و صاف بدون اثری از برنج اصطلاحاً زنده داشته باشد. (در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.)
۳- بعد از اینکه آب برنج کاملا خشک شد، زعفران را در سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله از بیم ته گرفتن شله زرد، آب به آن اضافه نکنید. چرا که در مرحله بعدی، شکر اضافه میشود و موجب آب انداختن برنج میشود.
۴- شکر دومین مادهای است که به این نذری اضافه میشود. بعد از چند قل جوشیدن، هل یا عرق هل همراه با گلاب را در چند مرحله اضافه میکنیم. در مرحله بعدی پودر ژلاتین را اضافه نمایید و به خوبی در مواد مخلوط کنید. برای اطمینان از حل شدن آن در مواد، میتوانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کرده سپس به دسر اضافه کنید. درصورت تمایل، خلالهای بادام را در گلاب خیسانده سپس حدود ۲۰ دقیقه قبل از تمام شدن مراحل پخت به شله زرد اضافه نمایید.
۵- در پایان، ترکیب به دست آمده را مخلوط می کنیم تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. این ترکیب را به مدت ۱ ساعت با قرار دادن دم کنی روی قابلمه یا دیگ، روی حرارت ملایم قرار میدهیم. حالت قالبی این غذا به دلیل پودر ژلاتین است که اگر علاقه ای به آن ندارید، کافیست آن را از لیست مواد اولیه خود حذف کنید.
از آنجایی که شله زرد حالت پذیر است، می توانید آن را در قالبهای کوچک ریخته و حدود ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگهدارید تا کاملا فرم بگیرد سپس با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.
نکات کلیدی و مهم در تهیه شله زرد نذری:
در این بخش قصد داریم به فوت و فنهایی که در پخت شله زرد نذری مهم است، بپردازیم پس با ما همراه باشید.
- اضافه کردن کره به برنج مانع از ترک خوردن شله زرد بعد از پخت میشود.
- سعی کنید برای تهیه شله زرد از برنج معطر استفاده کنید.
- هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، طعم و عطر شله زرد بهتر میشود.
- اگر زمان مناسب برای تهیه زعفران رقیق شده دارید، چند تکه یخ را در ظرف زعفران قرار دهید تا به رنگ و عطر مطلوبتری برسید.
- پس از سرو شله زرد، از تکان دادن ظرفها خودداری کنید چون این کار موجب آب انداختن شله زرد شما میشود.
- هنگام برگرداندن شله زرد قالبی، ابتدا با لبه تیز چاقو شله زرد را از لبه ظرف جدا کنید.
- برای جلوگیری از ته گرفتن شله زرد، هم زدن در همه مراحل پخت را فراموش نکنید.
- در صورت تمایل برای جلوگیری از تغییر رنگ شله زرد از عرق هل بهجای دانهی هل استفاده نمود.
- به طورکلی هنگام تهیه شله زرد، برنج نیم دانه را به هر اندازهای که انتخاب میکنید، به اندازه دو برابر آن شکر و ۱۲ برابر آن آب تهیه کنید.
- زمان پخت و آماده شدن شله زرد نذری در حدود ۳ ساعت است.
- برای تزیین این دسر از خلال بادام، خلال پسته و پودر دارچین استفاده نمایید.
- به یاد داشته باشید، هیچگاه شله زرد را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنید. بیش از اندازه ماندن این دسر لذیذ در یخچال موجب جذب تمام بوهای موجود در فضای داخلی یخچال میشود.
- بعضی از افراد شله زرد را گرم میل میکنند و بعضیها دوست دارند وقتی که سرد میشود سرو کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.