طرز تهیه زیره پلو

طرز تهیه زیره پلو + ویدئو آموزشی

زیره پلو

زیره پلو غذایی محلی است که در چند استان کشورمان با روش‌های کم و بیش مشابهی تهیه می‌شود ، اگر به مواد لازم برای زیره پلو دقت کنید متوجه خواص های فروان این غذاهای ایرانی خواهید شد.

زیره پلو یکی از لذیذترین غذاهای محلی کرمان می باشد اگر طعم زیره را می پسندید این غذا را حتما امتحان کنید.

 

مواد لازم برای تهیه زیره پلو :

برنج  4 پیمانه
 زیره سیاه 2 قاشق غذاخوری
مرغ 1 کیلوگرم
پیاز 1 عدد
زعفران آب کرده 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
کاری به میزان لازم
پاپریکا به میزان لازم
گوشت راسته گوساله یا گوسفند 500 گرم
پیاز 2 عدد متوسط
برگ بو 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
دارچین به میزان لازم
زعفران آبکرده 2 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه زیره پلو :

  • مرحله اول

برنج را شسته و به همراه مخلوط نمک و آب به مدت دو ساعت خیسانده و کنار می گذاریم. پس از دو ساعت در یک قابلمه متوسط آب را تا نیمه پر کرده روی حرارت زیاد میگذاریم تا جوش بیاید.

  • مرحله دوم

آب برنج را خالی کرده و همراه روغن آن را در آب جوش می ریزیم و شعله را کم می کنیم. در قابلمه را گذاشته پس از 15 دقیقه (زمانی که مغز برنج نرم شد ) یک استکان از آب و روغن روی برنج را برداشته و برنج را آبکش می کنیم. برنج را چشیده و نمک آن را اندازه می کنیم.

  • مرحله سوم

قابلمه را خشک روی حرارت قرار داده برنج را در آن می ریزیم . و زیره را که از قبل شسته و در صافی ریخته ایم لا به لای برنج ریخته و آب و روغنی که برداشته بودیم را روی آن می ریزیم. در قابلمه را بسته روی حرارت ملایم می گذاریم . وقتی که بخار کرد یک پارچه تمیز روی در قابلمه گذاشته و در قابلمه را می گذاریم. بعد از 30 دقیقه برنج حاضر است.

برای تهیه گوشت برای زیره پلو :

  • مرحله اول

گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زرد چوبه و فلفل و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت ۲ ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید.

  • مرحله دوم

بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید. در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد.

  • مرحله سوم

آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید. در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

  • مرحله چهارم

بعد گوشت پخته را که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد به همراه کمی نمک و دارچین داخل تابه بریزید. تمام سطح آنرا سرخ کنید، زعفران را داخل تابه بریزید. نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و ۲۰ دقیقه گوشت را حرارت دهید.

 

برای تهیه مرغ زیره پلو :

  • مرحله اول

مرغ ها را تکه کرده و در روغن کامل تفت داده تا طلایی شوند. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم تا کاملا طلایی شوند.

  • مرحله دوم

ادویه ها را به پیاز اضافه می کنیم. برای این مرغ از هر ادویه ای که دوست دارید می توانید استفاده کنید از جمله پاپریکا، فلفل چیلی، کمی دارچین، کمی کاری، ادویه گرام ماسالا و… که همه به ذائقه شما بر می گردد.

  • مرحله سوم

ادویه ها را نیز کمی سرخ کرده و مرغ ها را که از قبل سرخ کرده ایم به پیاز اضافه می کنیم.

  • مرحله چهارم

زعفران را که آب زده ایم به همراه یک لیوان آب گرم به مرغ اضافه کرده در ظرف را گذاشته و روی حرارت ملایم قرار داده تا مرغ آرام آرام بپزد و کم آب شود.

 

زیره پلو با ماهی :

  • مرحله اول

در ابتدا باید ماهی ها را به اندازه ی دلخواه برش دهیم و قطعه قطعه کنیم.سپس به همراه نمک،فلفل قرمز و زعفران دم کرده و آب لیمو آن را مزه دار کرده تا بوی زخم آن گرفته شود و به مدت 2 ساعت در مواد میخوابانیم.

  • مرحله دوم

در این فاصله برنج را آبکش میگنیم و زمانی که مقداری از حرارت آن کم شد زیره های تفت داده شده را به آن اضافه می کنیم.

  • مرحله سوم

در کف قابلمه ته دیگ قرار می دهیم و برنج مخلوط با زیره را در داخل آن میریزیم.حرارت را زیاد میکنیم تا بخار پر شود و پس از آن روغن یا مقداری کره در آن میریزیم و در آن را میگذاریم تا مغز پخت شود.

  • مرحله چهارم

ماهی ها را در مقداری زرده تخم مرغ و زعفران دمکرده و نمک میغلتانیم و سپس در ترکیب آرد سفید ، نمک ،فلفل قرمز و زردچوبه میاندازیم و در حرارت ملایم سرخشان می کنیم.

  • مرحله پنجم

پس از آماده شدن زیره پلو آن را به همراه ماهی ها سرو می کنیم.

 


نکات کلیدی در پخت زیره پلو :

  1. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
  2. زیره پلوی کرمانی جزو غذای محلی – کرمان میباشد.
  3. و زمان پخت آن در حدود 45 دقیقه میباشد .
  4. این غذا به صورت لاپلو هم طبخ میشود بدین منظور برنج را جدا بپزید و اجازه دهید آب گوشت تمام شود و آن را با سایر مواد لای برنج بدهید
  5. استفاده از گوشت قلقلی به جای گوشت در این غذا امکان پذیر است.

 


ویدئو آموزش طرز تهیه زیره پلو

طرز تهیه زیره پلو طرز تهیه زیره پلو طرز تهیه زیره پلو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!