طرز تهیه رشته پلو + ویدئو آموزشی

رشته پلو

رشته پلو از ترکیب شدن برنج و رشته پلویی درست می شود ، در بسیاری از شهرهای ایران رشته پلو را به عنوان شام شب عید یا شب چهارشنبه سوری درست می‌کنند تا طبق یک روایت قدیمی رشته کار و زندگی دست‌شان بیایید.

بسته به سلیقه افراد رشته پلو با مرغ زعفرانی، رشته پلو با گوشت قلقلی، گوشت بوقلمون یا ماهی دودی و در کنار این‌ها سرو رشته پلو با عدس، کشمش، زرشک و خرما یا بدون آن‌ها در نقاط مختلف ایران پخته می‌شود.

 

مواد لازم:

برنج : 2 پیمانه

رشته پلویی : 100 تا 150 گرم

عدس : 1 پیمانه

فیله مرغ : 300 تا 500 گرم

نمک : به میزان دلخواه

کره حیوانی : 50 گرم

پیاز سرخ شده : 3 قاشق غذاخوری

کشمش پلویی و خرما : نصف پیمانه

زعفران آب شده: 3 قاشق غذاخوری

نان لواش : 2 عدد

دارچین: 1 قاشق غذاخوری

زردچوبه : به میزان لازم

 

رز تهیه کامل رشته پلو مجلسی با فیله مرغ

 

  • مرحله اول

برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک  خیس دهید. عدس را هم چند ساعت خیس کنید و بعد بپزید.

 

  • مرحله دوم

برنج را آبکش میکنیم و در حین آبکش شدن برنج زمانی که نیم پز است رشته پلویی و عدس را هم داخل آب برنج میریزیم تا با هم مخلوط شوند و پخته شوند.

 

  • مرحله سوم

سپس برنج ترکیب شده را آبکش میکنیم . در ظرف مورد نظری که میخواهیم برنج را دم کنیم مقداری روغن ریخته و ته آن را با سیب زمینی یا هر ته دیگی که دوست داشتید بچینید.

 

  • مرحله چهارم

بعد برنج ها را با کف گیر داخل قابلمه میریزیم و بین برنج ها دارچین میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا دم بکشد.

 

  • مرحله پنجم

وقتی برنج دم کشید مقداری از برنج را زعفرانی کنید و در ظرف مورد نظر بریزید و با مرغ ، کشمش و خرما  روی برنج  یا لابه لای آن بچینید.

 

  • مرحله ششم

اگر بخواهید رشته پلو را به صورت کته ای درست کنید باید ابتدا 2 پیمانه برنج را به همراه 3 پیمانه آب و مقدار کمی نمک و روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

 

  • مرحله هفتم

بعد از اینکه آب به جوش آمد و مقداری از آب تبخیر شد رشته ها را با برنج مخلوط کنید و وقتی آب کاملا بخار شد روی در قابلمه یک دم کنی بگذارید و 45 دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا رشته پلو دم بکشد.

 


نکاتی در تهیه رشته پلو

  1. بخاطر اینکه رشته ها خیلی زود نرم و له میشوند باید به زمانی که رشته ها را داخل آب جوش میریزید دقت کنید تا زیاد از حد نجوشد.
  2. خود رشته پلویی مقداری شوری دارد به همین دلیل موقع مصرف باید به میزان مصرف نمک در غذا دقت کنید.
  3. رشته پلو را میتوان با گوشت چرخ کرده، گوشت گوسفندی تکه ای و یا گوشت مرغ تهیه کرد و یا اصلا از گوشت استفاده نکرد.
  4. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
  5. زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
  6. رشته خیلی زود نرم و له می شود، پس دقت کنید که بیش از حد در آب جوش نماند.
  7. رشته پلویی معمولا کمی شور است. پس مراقب میزان نمکی که اضافه می کنید باشید تا غذا شور نشود.

 


ویدئو های آموزشی رشته پلو

 

طرز تهیه رشته پلو طرز تهیه رشته پلو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!