طرز تهیه خوشمزه ترین کیک وانیلی
کیک وانیلی
پخش شدن بوی کیک وانیلی ما را به یاد کودکیمان میاندازد، زمانی که مادر یا مادربزرگمان در خانه کیک میپختند. کیک وانیلی مطمئنا یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین کیک ها به شمار میآید و طرفداران زیادی دارد. کیک خمیر غلاف وانیل که در ادامه دستور پخت آن بیان میشود کیکی مرطوب و غنی است. پس با طرز تهیه آن با ما همراه باشید.
مواد لازم :
طرز تهیه کیک وانیلی
-
مرحله اول
قبل از هر کاری دمای فر را تا دمای170 درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید. در یک کاسه کوچک خامه ترش، غلاف وانیل و عصاره وانیل را با هم مخلوط کنید تا ترکیب شوند و بگذارید این مخلوط ۱۰ دقیقه بماند.
-
مرحله دوم
در تابه گرد پخت کیک، کاغذ روغنی قرار دهید.
آرد کیک، شکر، بیکینگ پودر و نمک را با هم دو بار در یک کاسه بزرگ هم بزنید. کره و روغن کلزا را اضافه کنید و خوب ورز دهید.
-
مرحله سوم
کل سفیده تخم مرغ را اضافه کنید و مجدد خوب ورز دهید. تخم مرغها را هم یک باره اضافه کنید و همه را خوب با هم مخلوط کنید.
-
مرحله چهارم
خمیر را به قابلمههای آماده منتقل کنید و اجازه دهید کیک ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بپزد. ۱۰ دقیقه قبل از خارج کردن کیک از قابلمه بگذارید ظرف خوب خنک شود. کاغذ را بردارید و کیک را در یخچال بگذارید تا خوب خنک شود.
چرا کیک پف نکرده است؟
- نکرده یکی از علتهای آن ممکن است این باشد که تخم مرغ را مستقیم از یخچال خارج کرده و در کیک استفاده کرده اید.
- میزان هم زدن مواد در ابتدا خیلی کم بوده یا اینکه در بخش آخر که باید همه مواد اولیه را با هم مخلوط کنید خیلی هم زده اید در این بخش صرفاً باید مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.
- دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم اگر زیاد باشد کیک پف نمیکند و نپخته میشود و اگر کم باشه کیک پف میکند، ولی به مرور پفش را از دست میدهد و سفت میشود همچنین باید توجه داشته باشید که حتماً فر را از قبل گرم کنید.
- نکته بسیار مهم دیگر که تاثیر مستقیم در پف کردن کیک دارد این است که مواد را به ترتیب دستور اضافه کنید.
- میزان بکینگ پودر کم بوده است همان طور که میدانید بکینگ پودر عامل اصلی در پف کردن کیک است.
- اندازه قالب نسبت به مواد کیک بزرگ یا خیلی کوچک بوده است.
- فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی زیاد بوده است.
چرا کیک سفت شده است؟
- فر زیادی داغ بوده است.
- آرد را ۳ بار الک نکرده اید در نتیجه آرد سنگین بوده است.
چرا وسط کیک فرو رفته است؟
- فر از قبل خوب گرم نشده است.
- دمای فر کمتر از دستور بوده است.
- آرد مرغوب نبوده است.
چرا روی کیک چسبنده شده است؟
- کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود از قالب خارج شده است این کار علاوه بر اینکه باعث چسبنده شدن روی کیک میشود باعث خرد شدن کیک شما هم میشود.
- وقتی کیک داغ بوده روی آن چیزی قرار گرفته است (مثلاً بشقاب یا سینی برای برگرداندن) به همین دلیل همان طور که در قسمت طرز تهیه گفته شد بهتر است از توری برای برگرداندن استفاده کنید و اینکه تا وقتی که کیک سرد نشده آن را از قالب خارج نکنید.
چرا وسط کیک خمیر شده است؟
- دمای فر زیاد بوده و قبل از اینکه کیک مغز پخت شود سطح رویی آن پخته و خشک شده است.
- قالب به نسبت مواد کوچک بوده است.
- زمان اضافه کردن آرد مواد را زیاد هم زده اید.
- بکینگ پودر مرغوب نبوده است.
نکات تکمیلی :
- میتونید بجای شیر از آب،ماست هم استفاده کنید.
- برای خوش عطر شدن هم میتونید گلاب اضافه کنین ولی زیاد نه چون گلاب سنگینه و پف کیک رو کم میکنه..
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.