طرز تهیه بورک گوشت

طرز تهیه بورک گوشت

بورک گوشت

بورک غذای خوشمزه و معروفی است که در بسیاری از کشورها تهیه می‌شود و در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد. دستور پخت بورک ساده است و نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد. برای پختن این غذا گوشت، سبزیجات یا حتی میوه و مغزها را درون خمیر یوفکا یا خمیر فیلو می‌پیچند و بعد آن را گریل یا سرخ می‌کنند. از آنجا که این غذا در نقاط مختلف دنیا از جمله ترکیه، آلبانی، ارمنستان، کرواسی، یونان، صربستان، سوریه و چند کشور دیگر تهیه می‌شود، نام‌های مختلفی هم دارد. یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین انواع بورک، بورک گوشت و قارچ یا بورک ترکی است که در فر طبخ می‌شود و ظاهری مارپیچ یا اسپیرال دارد.

 

مواد لازم :

  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • خمیر یوفکا: ۱ بسته
  • پیاز: ۱ عدد
  • قارچ سرخ شده: ۳۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • زرده‌ی تخم مرغ: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • شیر: نصف پیمانه
  • پنیر پیتزا: به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چای‌خوری
  • جعفری: نصف پیمانه
  • کنجد: ۱ قاشق غذاخوری
  • زرچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه کاری به میزان لازم

 

طرز تهیه بورک گوشت

 

  • مرحله اول

برای شروع پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. پس از آن، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید.

 

  • مرحله دوم

زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، کاری و رب را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید.

 

  • مرحله سوم

جعفری را خرد کنید و به همراه قارچ سرخ کرده به گوشت اضافه ‌کنید. سپس شعله گاز را خاموش و مواد را با هم مخلوط کنید.

 

  • مرحله چهارم

شیر و تخم مرغ را به همراه ۲ قاشق روغن مایع در یک ظرف باهم مخلوط کنید.

 

  • مرحله پنجم

ورقه‌های خمیر یوفکا را روی تخته یا میز کار پهن کنید و با کمک یک فرچه سطح آن را به سس شیر و تخم مرغ آغشته کنید.

 

  • مرحله ششم

مخلوطی از گوشت و پنیر پیتزا را مانند تصویر روی خمیر یوفکا بریزید و خمیر را لوله کنید. کف یک قالب فر گرد را چرب کنید و رول‌های لوله‌شده‌ی خمیر را به صورت مارپیچ درون قالب فر بچینید.

 

  • مرحله هفتم

در نهایت زرده‌ی تخم را با استفاده از فرچه روی خمیر بمالید و روی آن کنجد بپاشید.

 

  • مرحله هشتم

طبق معمول فر را باید از قبل گرم کرده باشید. قالب را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و به آن ۲۵ دقیقه زمان دهید تا خوب پخته و روی آن گریل شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید بورک‌ها را به صورت تکی در روغن سرخ و میل کنید. اما به یاد داشته باشید که گریل کردن همیشه سالم‌تر است.

 

نکته :

  1. شما می‌توانید بورک گوشت، بورک سبزیجات، و حتی بورک شیرین با میوه و مغز تهیه و آن را در وعده‌های مختلف میل کنید.
  2.  شما می توانید انواع بورک و بورک گوشت را درون روغن نیز سرخ کنید. 
  3. بورک گوشت جزو غذای ملل – ترکی میباشد. 

 

 

 

ویدئو آموزش طرز تهیه بورک گوشت

 

 

 

طرز تهیه بورک گوشت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!