طرز تهیه اوشی پلو

طرز تهیه اوشی پلو

طرز تهیه اوشی پلو پادشاه غذاهای تاجیکستان

 

اوشی پلو یا اوش یک نوع غذای تاجیکستانی می‌باشد، که عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد و یک غذای کامل می‌باشد. به همین دلیل در کشور تاجیکستان طرفداران زیادی دارد ، البته در کشور‌های دیگر نیز همچون هندوستان، ازبکستان و ایران نیز این غذا با مقداری تغییر در مواد اولیه آن طبخ می‌شود. از این رو در ادامه می‌توانید با طرز تهیه اوشی پلو آشنا شوید.

 

 

مواد لازم اوشی پلو :

 

  1. گوشت : ۱ کیلو
  2. برنج : ۱ کیلو
  3. هویج : ۵۰۰ گرم
  4. پیاز : ۳ عدد
  5. کره : ۴۰۰ گرم
  6. سیر : ۳ حبه
  7. فلفل قرمز : ۱ قاشق چایخوری
  8. زعفران آب کرده : ۱ قاشق چایخوری
  9. ادویه پلویی : ۱ قاشق چایخوری
  10. نمک : به مقدار کمی

 

طرز پخت اوشی پلو

 

  • مرحله اول

ابتدا به مدت ۳ الی ۴ ساعت برنج را به همراه کمی نمک خیس کنید.

  • مرحله دوم

سپس پیاز‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و پیاز‌های خرد شده را با کمی کرده درون تابه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید، تا مقدار کمی سرخ شوند.

  • مرحله سوم

حال باید گوشت‌های که از قبل به اندازه دلخواه خرد کرده اید را درون تابه بریزید و کمی تفت دهید، تا رنگ گوشت تغییر پیدا کند (سفید شود).

  • مرحله چهارم

در مرحله بعدی طرز تهیه اوشی پلو باید، هویج‌ها را که از قبل به صورت خلال‌های باریک خرد کرده اید، را درون تابه بریزید و کاملا تفت دهید.

  • مرحله پنجم

آنگاه بخشی از کره را که قصد دارید در آخر روی برنج بریزید، را جدا کنید و مابقی کره را به هویج‌ها اضافه نمایید.

  • مرحله ششم

در ادامه زعفران آب کرده، سیر رنده شده و ادویه را نیز به مواد بیافزایید و به مقدار کمی تفت دهید. حال باید یک لیوان آب اضافه نمایید، تا با حرارت کم گوشت‌ها بپزد.

  • مرحله هفتم

بعد از ۳ تا ۴ ساعت آن را داخل آب در حال جوش بریزید و پس از نرم شدن برنج، آن را آبکش نمایید.

  • مرحله هشتم

زمانی که گوشت‌ها کاملا پخته شدند و آب به طور کامل تبخیر شد، برنجی که از قبل آبکش کرده بودید را به همراه مواد پخته شده به صورت لایه به لایه درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد.

  • مرحله نهم

پس از این مدت مابقی کره را باز کنید و روی روشی پلو دم کشیده بریزید و آن را کاملا به هم بزنید. اکنون روشی پلو آماده سرو کردن می‌باشد.

طرز پخت اوشی پلو

پایان – نوش جان


نکته جالب :

اما جالب است بدانید که در داخل خود تاجیکستان بیش از ۲۰۰ نوع اوشی پلو پخته می‌شود. نمونه کلاسیک آن از هویج، پیاز، سیر، گوشت بره و چاشنی‌هایی همچون زیره سبز و گشنیز تشکیل می‌شود. البته به منظور ایجاد طعم و رنگ‌هایی مختلف می‌توان موادی همچون نخود، کدو و یا حتی لیمو را اضافه کرد. به دلیل این که طرز پخت هر نوع از این غذا نسل به نسل منتقل شده است، نمونه خاصی از اوشی پلو که یک خانواده یا اهالی یک روستا آن را می‌پزند، بخشی کلیدی از هویت و میراث آن‌ها محسوب می‌شود.

 


سایر نکات

  1. بهتر است به جای کره از روغن حیوانی استفاده کنید و اگر هیچ کدام در اختیار نبود روغن زیتون یا روغن معمولی را جایگزین کنید.
  2. اضافه کردن زرشک این غذا را خوشمزه تر میکند.
  3. اگر دوست دارید به غذا کمی گرد غوره یا گرد لیمو اضافه کنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!