طرز تهیه استانبولی پلو

طرز تهیه استانبولی پلو + ویدئو آموزشی

طرز تهیه استانبولی پلو

استانبولی پلو یا دمی گوجه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که محبوبیت زیادی بین ایرانیان دارد ، این غذای خوشمزه با مواد و روش های مختلفی طبخ می شود ، این غذا را می توانید با گوشت قرمز یا گوشت مرغ به سلیقه خود تهیه کنید ، استانبولی یک غذای ایرانی است که اساس آن بر برنج است و از کشور ترکیه این غذا وارد فرهنگ ایرانی ها شده است ، یکی از خوبی های این غذا این است که همه مراحل آن در یک قابلمه انجام می شود و نیازی به کثیف کردن ظرف های مختلف نیست.

 


مواد لازم استانبولی پلو

  • پیاز ۱ عدد
  • برنج ۳ پیمانه
  • سینه مرغ ۱ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • سیب زمینی متوسط ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه استانبولی پلو

 

  • مرحله اول

ابتدا در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک و حرارت را زیاد می کنیم و درب آن را می گذاریم تا جوش بیاید سپس سینه مرغ را در آب در حال جوش قرار می دهیم.

  • مرحله دوم

یک عدد پیاز را به دو قسمت تقسیم می کنیم و همراه زردچوبه یا یک چوب دارچین داخل قابلمه قرار می دهیم تا بوی مرغ را بگیرد ، به مدت ۳۰ دقیقه بعد مرغ پخته شده است.

  • مرحله سوم

سپس سیب زمینی ها نگینی خرد می کنیم و در تابه ای با روغن داغ تفت می دهیم تا نیم پز شود و کنار می گذاریم.

  • مرحله چهارم

سینه مرغ پخته شده را در آبکش می گذاریم و استخوان آن را جدا می کنیم و روی تخته خرد می کنیم و یا ریش ریش می کنیم.

  • مرحله پنجم

روغن را در تابه با حرارت را کم می ریزیم تا روغن داغ شود سپس پیاز را در تابه می ریزیم و در روغن تفت می دهیم تا نرم شود و بعد گوشت مرغ خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

  • مرحله ششم

گوجه فرنگی ها را نگینی خرد می کنیم و به مواد تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم و صبر می کنیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود و داخل تابه آب مواد را دیگر مشاهده نکنیم.

  • مرحله هفتم

آن وقت سیب زمنی های تفت داده را به مواد می افزاییم و نمک ، فلفل روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم و مواد مخلوط شده (سس استانبولی) را کنار می گذاریم.

  • مرحله هشتم

حال برنج شسته شده را داخل قابلمه آب جوش و نمک میریزید تا برنج پخته شود آن را آبکشمی کنیم برای ته دیگ از نان لواش و سیب زمینی و روغن در ابتدا درون قابلمه می ریزیم.

  • مرحله نهم

مجددا کمی برنج و روی آن سس می ریزیم ، همین طور لایه لایه برنج و سس می ریزیم تا مواد استانبولی تمام شود.

  • مرحله دهم

نصف لیوان آب و روغن را با هم مخلوط می کنیم و روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا برنج شروع به بخار کردن کند و بعد حرارت را کم می کنیم تا برنج دم بکشد.

  • مرحله آخر

پس از پخت استانبولی پلو با کفگیر پلو و سس را زیر و رو می کنیم تا مواد سس با پلو مخلوط و یکدست شود و همه جای پلو با سس ادغام شده باشد ، استانبولی را دیس می کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.

نکات طلایی در تهیه استانبولی :

  1. بعضی استانبولی پلو را فقط با برنج و گوجه فرنگی درست می کنند ، این غذا در حقیقت گوجه پلوست و از اساس با استانبولی پلو متفاوت است ، ولی ما آن را جزء خانواده استانبولی پلو محسوب می کنیم.
  2. اضافه کردن گوشت چرخ کرده به استانبولی پلو از ضروریات نیست ، اما بدیهی است که با وجود گوشت غذا خوشمزه تر و پر و پیمان تر می‌شود ، اگر در استانبولی پلو گوشت چرخکرده می ریزید ، پیاز را کمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه کرده و آنقدر سرخ کنید تا رنگش عوض شده و آبش تبخیر شود.
  3. برای پختن استانبولی مجلسی ، مقداری سیب زمینی و کوفته قلقلی به صورت جداگانه سرخ کنید و بر روی استانبولی قرار دهید.
  4. برای اینکه استانبولی شما عطر بهتری به خود بگیرد ، بهتر است هنگام پختن کمی دارچین یا ادویه پلویی به آن اضافه کنید.
  5. برای خوشمزه تر شدن استانبولی ، مقداری سیب زمینی را سرخ کنید و هنگام پختن لا به لای پلو قرار دهید.
  6. اگر طرفدار غذاهای ترش هستید ، برای اینکه استانبولی شما باب ذائقه شما شود ، نصف پیمانه شیره تمر هندی را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و به استانبولی اضافه کنید.
  7. هنگام سرخ کردن گوشت ها به آن نمک اضافه نکنید ، چون باعث دیرپز شدن گوشت ها می شود.
  8. استفاده از زعفران آب کرده به مقدار کم ، طعم و عطر استانبولی را بی نظیر خواهد کرد.
  9. اگر بخواهید فقط از آب گوجه فرنگی در استانبولی استفاده کنید ، غذای شما کمرنگ می شود و همچنین شاید کمی شفته شود ، بنابراین کمی رب گوجه فرنگی به غذای شما رنگ و لعابی دیگر می دهد.
  10. طرز تهیه استانبولی که در بالا به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است ، در صورت کم یا زیاد شدن افراد ، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

 

 

 

 

طرز تهیه استانبولی پلو

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!