طرز تهیه ادویه پلویی

طرز تهیه ادویه پلویی

ادویه پلویی

 

ادویه پلویی از ترکیب انواع ادویه های پر عطر تهیه می شود . از ادویه پلویی می توان در برنج ساده آبکش یا پلوهای مخلوط استفاده نمود. ادویه پلویی گرم است و اگر روی برنج بعد از آبکش کردن ریخته شده و به همراه برنج دم بکشد طبع سرد برنج را معتدل خواهد نمود.  که می توانید از آن در برنج ساده و یا پلوهای مخلوط مثل عدس پلو، لوبیا پلو، باقالی پلو و .. استفاده کنید ، شما به راحتی می توانید در منزل ادویه پلویی درست کنید و نیازی به خرید ادویه آماده ندارید. درست کردن آن بسیار آسان و راحت است.

 

مواد لازم ادویه پلویی

 

برگ گل محمدی : ۳ قاشق غذاخوری

پودر دارچین : ۲ قاشق غذاخوری

پودر زیره سبز : ۱ قاشق غذاخوری

پودر تخم گشنیز : ½ قاشق غذاخوری

پودر زنجبیل : ½ قاشق چایخوری

جوز هندی : ¼ قاشق چایخوری

دانه هل : ۶ عدددانه

میخک : ۲ عدد

 

دستور تهیه ادویه پلویی

 

  • مرحله اول

برای تهیه ادویه پلویی خانگی ابتدا تمام ادویه ها را داخل آسیاب می ریزیم و چند پالس می زنیم تا کاملا پودر و یکدست شوند. در صورتی که تمایل دارید این ادویه را با طعمی تند و تیز درست کنید حتما مقداری فلفل قرمز اضافه کنید.

  • مرحله دوم

در این مرحله مخلوط ادویه های پودر شده را از داخل آسیاب خارج می کنیم و با یک الک زیر الک می کنیم تا قسمت های اضافی و پوسته های ادویه ها جدا شود. در ادامه یک ظرف شیشه ای درب دار را می شوییم و با دستمال خشک می کنیم.

  • مرحله سوم

در این مرحله ادویه پلویی آماده شده را داخل ظرف شیشه ای می ریزیم، سپس درب آنرا می بندیم و در کابینت نگهداری می کنیم. بهتر است این ادویه را دور از نور مستقیم خورشید و رطوبت نگهداری کنیم تا طعم و عطرش از بین نرود.

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک


خصوصیات ادویه ها

 


ادویه پلویی گل سرخ

گل سرخ را با نام گل محمدی می شناسیم. این گل دارای عطر فوق العاده ای است و به صورت گلاب، گلبرگ خشک، غنچه و .. مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین گل سرخ مصارف دارویی نیز دارد و از آن برای درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها استفاده می شود.

اگر می خواهید پلوی خوشمزه و خوش عطری داشته باشید، حتما از گل سرخ استفاده کنید. ترکیب گل سرخ با سایر اجزای ادویه مخصوص پلو، عطری فوق العاده ایجاد می کند.

 

دارچین برای تهیه ادویه پلویی

یکی از خوش عطرترین ادویه هایی که وجود دارد، دارچین است. از دارچین در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می شود. چون هم غذا را معطر می کند و هم طبع گرمی دارد و برای سلامتی مفید است.

از جمله خواص دارچین عبارتند از: کنترل قند خون، کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید، جلوگیری از بیماری آلزایمر و قلبی، تقویت عملکرد بدن، بهبود گردش خون، کاهش وزن و جلوگیری از سرطان.

طرز تهیه ادویه پلویی

یکی از اجزای ادویه پلویی نیز دارچین است. بهتر است از چوب دارچین استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که چوب دارچین را قبل از اینکه در آسیاب برقی بریزید، با هاون بکوبید تا به تیغه آسیاب برقی آسیب نرسد.

 

زیره سیاه برای تهیه ادویه ی پلو

همه ما از خواص زیره سیاه باخبریم. زیره نیز همانند دارچین، طبع گرمی دارد و می تواند به خوبی طبع سرد برنج را کاهش دهد. زیره سیاه مقدار زیادی آهن، کلسیم، روی و منیزیم دارد و می تواند ویتامین های بسیاری برای بدن تأمین نماید.

طرز تهیه ادویه پلویی

از خواص دارویی زیره سیاه می توان به درمان مشکلات شکمی و روده ای، سرفه، فشار خون، افزایش اشتها و پیری زودرس اشاره کرد. پس استفاده از زیره سیاه در ادویه پلوییخالی از لطف نیست.

 

ادویه مخصوص پلو زنجبیل

یکی از انواع ادویه هایی که در بسیاری از غذاها استفاده می شود و خواص زیادی برای بدن دارد، زنجبیل است. در تهیه ادویه پلویی نیز از زنجبیل استفاده می شود. زنجبیل را دشمن سرطان دانسته اند و به همین دلیل از آن در تهیه غذا استفاده می کنند.

همچنین زنجبیل خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی دارد و برای مشکلات روده و معده بسیار مفید است.

 

هل سبز برای تهیه ادویه مخصوص پلو

هل سبز با آن عطر خوش، می تواند در پخت پلو معجزه کند. همانطور که می دانید، هل سبز مصارف گوناگونی در تهیه مربا، چای، غذا و … دارد و از آن در تهیه ادویه پلویی نیز استفاده می شود.

طرز تهیه ادویه پلویی

هل سبز علاوه بر عطر خوشی که دارد، می تواند به سلامت پوست و مو، افسردگی، سلامت قلب، بهبود سلامت گوارش، پیشگیری از سرطان، درمان دیابت و پایین آمدن فشار خون نیز کمک شایانی کند.

 

ادویه های پلو میخک

شاید کمتر درمورد گل میخک و مصارف آن در آشپزی شنیده اید. اما جالب است بدانید که چوب گل میخک یکی از قدیمی ترین ادویه هاست و عطر بسیار مطبوعی دارد. چوب میخک را همراه با سایر ادویه ها آسیاب کرده و برای معطر کردن غذا استفاده می کنند.

همچنین میخک دارای خواصی از جمله: درمان سردرد، دیابت، محافظت از کبد، دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود هضم غذا می باشد.

طرز تهیه ادویه پلویی

جوز هندی برای ادویه پلویی

یکی از انواع ادویه هایی که شیرین بوده و در طعم غذا اثر بسیاری دارد، جوز هندی است. در بسیاری از کشورها، آشپزهای حرفه ای از جوز هندی برای پخت غذا استفاده می کنند.

soochella.ir

در ایران نیز جوز هندی مصرف بالایی دارد. جالب است بدانید که این ادویه خوش عطر دارای خواصی از جمله: تسکین دردها در بدن، دستگاه ایمنی، تقویت اسکلت بدن، درمان سرطان، فیبر بالا، مس و منگنز می باشد.

ادویه پلو چیه


نکات تکمیلی

  1. ادویه را در ظرفی تمیز و خشک نگهداری کنید ، ظرف باید درب محکمی داشته باشد تا هوا به ادویه نرسد
  2. ادویه را در جای خشک و خنک نگهداری کنید ، جای نگهداری ادویه باید تاریک و بدون رطوبت باشد
  3. این ادویه پلویی برای انواع پلوها کاربرد دارد ، بیشترین استفاده از این ادویه در عدس پلو ، لوبیا پلو و انواع برنجهای ترکیبی طعم و عطری عال به غذا می دهد

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!