طرز تهیه آجیل پلو

طرز تهیه آجیل پلو + ویدئو آموزشی

آجیل پلو

 

آجیل پلو یا جواهر پلو را بیشتر در مناطقی از آذربایجان برای مهمانی‌های رسمی تدارک می‌بینند. آجیل پلو را می‌توان همراه با گوشت یا مرغ درست کرد. طرز تهیه این غذای لذیذ و سرشار از رنگ را می توانید در ادامه بخوانید.

soochella.ir

مواد لازم:

برنج : 1 کیلو
کشمش : نصف پیمانه
خلال پسته : نصف پیمانه
پیاز : 2 عدد
برگه زردآلو : نصف پیمانه
آب : 2 لیوان
زعفران : 2 پیمانه
روغن : 3 قاشق سوپ‌خوری
دارچین : 1 قاشق مرباخوری
زرشک : 2 قاشق غذاخوری
گوشت گوسفند : 600 گرم
گردو : 4 قاشق غذا خوری
خلال بادام : 3 قاشق غذا خوری
برگ بو : 2 عدد
نمک و فلفل : به میزان لازم
کره : 200 گرم
زردچوبه : نصف قاشق چایخوری
هویج : 1 عدد
رب گوجه : نصف قاشق غذا خوری

 

soochella.ir

مراحل تهیه آجیل پلو :

 

  • مرحله اول

برنج رو در آب خیس کنید ، خلال بادام، کشمش و زرشک رو هر کدام جداگانه توی یه کاسه آب خیس کنید.

  • مرحله دوم

اگر از قیسی خشک استفاده کردید اون رو هم خیس کنید اما  اگر از برگه زرد آلو تیز آبی استفاده میکنید، نیازی به این کار نیست.

  • مرحله سوم

گردو را خرد کنید ، زعفران را در کمی آب حل کنید و دم بیندازید تا حسابی خوش رنگ شود ، هویج را پوست گرفته و رنده کنید.

  • مرحله چهارم

تکه های گوشت گوسفند را با یک عدد پیاز رنده شده تفت دهید تا رنگش عوض شود.

  • مرحله پنجم

نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید و مجددا کمی تفت دهید ، سپس با یک عدد پیاز درشت که 4 تکه کرده اید و دو عدد برگ بو اجازه دهید به مدت 2 ساعت حسابی بپزد.

  • مرحله ششم

وقتی که پخت گوشت را از استخوان جدا میکنیم و آب آن را صاف کرده حرارت میدهیم تا تبدیل به یک سس غلیظ شود.

  • مرحله هفتم

آجیل ها را از آب در می آوریم، هریک را جداگانه با کره برای مدت کوتاهی تفت میدهیم.

  • مرحله هشتم

گردو را نیز بدون کره مدتی تفت میدهیم تا برشته شود. زرشک و کشمش را نیز باید جداگانه با کره تفت بدهیم. دقت کنید اگر مایل بودید کمی شکر به زرشک اضافه کنید.

  • مرحله نهم

برنج را دم میکنیم و بادام و گردو  و پسته تفت داده شده را در ظروف جداگانه روی آن قرار میدهیم تا حسابی نرم شوند. اگر برگه زرد آلو شما سفت بود میتوانید بعد از تفت دادن با کره آن را نیز برای نرم شدن بیشتر روی برنج قرار دهید. هویج را نیز با کمی کره تفت دهید.

  • مرحله یازدهم

ابتدا کمی از برنج دم کشیده شده را با زعفران و زرشک مخلوط میکنیم و در ظرفی جداگانه قرار میدهیم.

  • مرحله دوازدهم

مقداری از برنج را در دیس میکشیم و  بیشتر گوشت بدون استخوان را روی برنج پخش میکنیم. بقیه برنج را روی آن میریزیم و حالا با آجیل ها شروع به تزئین برنج میکنیم.

  • مرحله سیزدهم

از هر کدام یک ردیف روی برنج کار کنید. برنج زعفرانی و گوشت را نیز به صورت ردیفی روی برنج بریزید و سس گوشت را با کمی رب گوجه مخلوط کنید و روی گوشت بریزید تا خوشمزه تر شود.

  • مرحله آخر

اما برگه های زرد آلو را دور دیس بچینید. از هویج تفت داده شده هم هر جا که به نظر تان زیباتر بود استفاده کنید.

soochella.ir


نکات تکمیلی در مورد آجیل پلو

  1. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
  2. برای تهیه آجیل پلو باید میزان آجیل ها یکسان باشد.
  3. اگر آجیل ها خیلی بزرگ هستند باید آن ها را خرد کنید.
  4. از هر کدام از آجیل ها که خوشتان نمی آید میتوانید آجیل دیگری جایگزین کنید.
  5. اگر از گوشت قرمز استفاده کردید زمان پخت آن طولانی تر خواهد بود.

ویدئو آموزش طرز تهیه آجیل پلو

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!