تفاوت برنج ایرانی و خارجی
تفاوت برنج ایرانی و خارجی
- در نگاه کلی می توان گفت که برنج ایرانی به مراتب با کیفیت تر و خوش خوراک تر و خوش بو تر از برنج خارجی می باشد. اما این کیفیت بهتر بهایی نیز دارد و آن هزینه ی نسبتا زیاد برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی است.
- از گذشته ی دور برنج ایرانی به خوش طعم و خوش عطر بودن مشهور است. اما بر خلاف برنج خارجی به عنوان مثال برنج هندی به اندازه آن ها قد نمی کشد. و پختن آن نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد، که اصولا کسانی که تجربه کمتری در آشپزی دارند، ترجیح می دهند که برنج خارجی مخصوصا هندی و پاکستانی بیشتر قد می کشد و خوش قد و بالاتر به نظر می رسد.
- برنج های وارداتی موجود در بازار ایران قالبا از کشورهای پاکستان، هند، تایلند وارد ایران می شوند.
دلایل انتخاب برنج های خارجی
1. قیمت ارزان برنج خارجی نسبت برنج ایرانی
و علت ارزان بودن برنج خارجی نسبت به ایرانی
- ارزش غذایی برنج ایرانی بسیار بیشتر از برنج های وارداتی می باشد و دارای عطر و طعم ، بوی فوق العاده است و این برنج فرایند به وجود آمدنش به صورت طبیعی بوده و هنوز که هنوزه به صورت سنتی کشت می شود حاصل زحمات کشاورزان زحمت کش و دلسوز که همانند کودکان خود برای پرورش هرچه بهتر این محصول تلاش می کنند و امروزه برنج ایرانی در میان کشورهای همسایه طرفداران بسیاری دارد.
- اما برنج های خارجی اکثراً به صورت قالبی تهیه می شوند. قالبی به این معنی است که برنج های درجه دوم و سوم را خرد می کنند و به صورت آرد در می آورند و دوباره آن را درون قالب های منظم و یک اندازه قرار می دهند. به این دلیل است که برنج خارجی از ظاهر زیباتر به نظر می رسد. گاها دیده می شود که زمین های برنج در خارج از کشور با آب فاضلاب آبیاری می شوند که باعث می شود برنجی حاوی مواد شیمیایی نظیر آرسنیک و سیانید باشد، که بسیار برای سلامت مضر است.
- علت استفاده از مواد نگه دارنده برای نگه داری طولانی مدت برنجهای خارجی در انبار ها توصیه می شود که این برنجها را برای مصارف کودکان استفاده نشود زیرا این برنجها در بدن کودکان بسیار سریع واکنش نشان می دهد و دیر هضم است و سبب کاهش سن بلوغ می شود ، قد و وزن کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد و در بزرگسالان سبب سرطان پوست و ریه مشود
توجه :
برنج های پرمحصول ایرانی مانند استخوانی شیرودی پیشنهاد سالم تر و ارزان تری نسبت به برنج های وارداتی است.
2. پخت آسانتر برنج خارجی نسبت به برنج ایرانی
یکی دیگر از تفاوت های برنج ایرانی و برنج خارجی، نوع پخت آن ها است. پختن برنج خارجی به مراتب ساده تر از برنج ایرانی می باشد و می توان آن را در هر اندازه و مقداری بدون اینکه برنج شفته شود، پخت. اما پختن برنج ایرانی نیاز به مهارت و تجربه بسیار زیادتری نسبت به برنج خارجی نیاز دارد. در ضمن برنج ایرانی با توجه به طعم و عطر بهتری که دارد، توصیه می شود که به صورت کتهای پخته شود. اما برنج خارجی با توجه به افزایش قدی که دارد بهتر می باشد به صورت آبکش پخته شود.
3. ماندگاری برنج خارجی نسبت به برنج ایرانی
در مورد تفاوت زمان نگهداری برنج ایرانی و خارجی می توان گفت که برنج خارجی را می توان زمان طولانی تری نسبت به برنج ایرانی نگه داشت. یکی از دلایل این زمان طولانی مواد نگهدارنده برای جلوگیری از شپش زدن که در آن استفاده می شود. اما با توجه به این شرایط استفاده از این مواد و همچنین قیمت پایین برنج خارجی، استقبال از آن بیشتر می باشد.
منبع: soochella.ir
ما به عنوان مصرف کننده، می توانیم متوجه مشکلات احتمالی برنج های خارجی و وارداتی بشویم؟
نه، اگر برنج های وارداتی به انواع آلودگی های قارچی یا آلودگی به فلزات سنگین (مانند آرسنیک، سرب و جیوه) دچار باشند، تشخیص آن فقط با دستگاه ها و امکانات آزمایشگاهی مجهز و گران قیمت میسر خواهد بود. چنین تشخیصی به مهارت و امکانات فراوانی نیاز دارد و کار مصرف کننده عادی نیست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.