تأثیر آب و هوا در کیفیت برنج

تأثیر آب و هوا در کیفیت برنج

آب و هوا در کیفیت برنج

 

تأثیر آب و هوا در کیفیت برنج ، آب و هوای خوب نه تنها در روحیه ما بلکه در طراوت و شادابی گیاهان مثل برنج هم تأثیر زیادی داره و باعث رشد بهتر، در نتیجه کیفیت برنج می‌شه.

برنج برای رشد و نمو خود، احتیاج به نور فراوان دارد. در این صورت علاوه بر افزایش فتوسنتز، حرارت مورد نیاز گیاه نیز تأمین  می‌شود. برنج گیاهی ماهیتاً گرما دوست و روز کوتاه است ولی برنجهای محلی اصفهان به طول روز حساس نیستند.

 

 

تأثیر آب و هوا در کیفیت برنج

 

از مهم‌ترین گزینه‌ها در مرغوبیت و کیفیت برنج آب، خاک و دماست.

درواقع برنج با آب و خاک جون می‌گیره و با دمای مناسب در سالی که کشت شده به درجه‌ی اعلای خودش می‌رسه.

مثلاً زمین‌هایی که در کنار دریا هستن،

بادهای خوبی دارن و زمین‌هایی که در کنار کوه و جنگل هستن هم بارش و دمای هوای عالی دارن،

واسه همینه که در ایران همیشه اسم برنج شمالی زبانزد بوده و مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین برنج در بازار معرفی شده.

 

از نظر میزان بارش باران

 

درواقع هوای خنک و بارانی تا حدودی برای برنج و کیفیتش مهمه و اونو عالی می‌کنه.

اگه از یه حدی بیشتر بشه ممکنه تأثیر منفی هم داشته باشه.

مثلاً باران‌های شدید و رگباری که یه دفعه شروع به باریدن می‌کنن و گاهی اوقات مدت زمان این بارش‌ها طولانی می‌شه.

این اتفاق باعث خم شدن خوشه‌های شالی می‌شه.

پس خود مقدار، زمان و حتی شدت بارش هم واسه کشت برنج مهمه. میزان این اهمیت رو کشاورزان باتجربه بیشتر از همه درک می‌کنن.

آب و هوای مناسب برای رشد برنج

از نظر زیست محیطی

 

درواقع برنج باکیفیت برنجیه که با آب سالم رشد کنه.

متاسفانه با رشد روزافزون زباله در شمال کشور (و البته سایر نقاط کشور)

و افزایش بی رویه استفاده از مواد شوینده شیمیایی که پس‌آب آن وارد محیط زیست و آب‌های زیرزمینی می‌شه،

آب‌ها در حال آلوده شدن هستن. این قضیه نه تنها در محیط زیست تأثیر نامطلوبی داره،

بلکه در استفاده از این آب‌ها برای کشاورزی و کیفیت محصول هم تأثیر منفی داره.

برنج (و هر محصول کشاورزی دیگه‌ای) که با آب آلوده پرورش پیدا کنه،

طبیعتاً کیفیت پایینی داره و هرچی که کشاورز سعی کنه محصول ارگانیکی به مصرف‌کننده تحویل بده

(مثلاً به جای سم از وجین استفاده کنه)، بازم محصولش به مرغوبیت برنجی که با آب سالم رشد پیدا کرده، نمی‌رسه.

soochella.ir

از نظر دمای محیط

 

حداقل درجه حرارت برای جوانه زدن برنج ۱۲ تا ۱۳ درجه سانتی‌گراد و مقدار حرارت مورد نیاز از کاشت تا رسیدگی کامل آن ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ درجه گزارش شده است. حساسترین مرحله رشد برنج به سرما و گرما ی شدید، قبل از خوشه رفتن تا شیری شدن دانه می‌باشد. در مراحل اولیه رشد، در خزانه‌های برنج گیاهچه‌ های جوان ارقام محلی تا ۵ درجه سانتی‌گراد درجه حرارت آب را تحمل نموده‌اند.

دمای محیط اگه خنک‌تر باشه، برنج بهتر می‌شه.

واسه همین در حال حاضر بعضی از کشاورزای استان مازندران اومدن کشت دوم برنج رو انجام دادن.

برنج کشت دوم چون در پاییز برداشت می‌شه پس با هوای خنک‌تری رشد کرده،

بنابراین عطر و بوی بیشتری داره و پختش هم عالی می‌شه.

هرچند برنج کشت دوم نیاز به سم و کود بیشتری داره

ولی مرغوبیت بالا و البته سختی بیشتر نسبت به کشت اول و معمولی برنج باعث قیمت گرون‌ترش می‌شه.

حالا اینایی که گفتیم معنیش این نیست که حتماً برنجی که در کنار کوه و جنگل یا دریا رشد می‌کنه،

برنج اعلا و درجه یکیه. درواقع گفتیم که کیفیت و مرغوبیت برنج با خاکی که در اون کشت می‌شه،

آبی که با اون رشد می‌کنه و دمایی که باعث رشد و طراوتش می‌شه.

البته به نوع خود برنجی که کشت می‌شه هم بستگی داره که ما این‌جا وارد این قضیه نمی‌شیم.

 

نتیجه‌گیری

 

پس بدون تعصب هر جایی که از نظر زیست محیطی آب و هوای سالم‌تری داشته باشه،

برنج مرغوب‌تر و باکیفیت‌تری هم داره. اینم بگم که خوب بودن و باکیفیت بودن برنج در یک منطقه همیشگی نیست.

پس برنج در مناطق مختلف کیفیت‌های مختلفی هم داره

و همین باعث می‌شه که برنجی با یه نوع بذر در جاهای مختلف با قیمت متفاوت به فروش برسه.

درواقع آب، هوا، خاک، بذر، زاویه تابش آفتاب و منطقه‌ی کشت برنج تعیین کننده‌ی سطح کیفی و مرغوبیت برنج و درنتیجه قیمت اون هستن.

تأثیر آب و هوا در کیفیت برنج

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!