برنج قهوه ای چیست و چه خاصیتی دارد ؟
برنج قهوه ای چیست ؟
برنج قهوه ای چیست و چه خاصیتی دارد ؟
قبل از اینکه خواص برنج قهوه ای را ذکر کنیم، بهتر است خود برنج قهوه ای را بهتر بشناسیم. برنج قهوه ای نوعی غلات کامل تصفیه نشده است که فقط پوستهی بیرونی آن گرفته شده است. در واقع دانهی کامل برنج چندین لایه دارد که اگر فقط لایهی بیرونی آن را جدا کنیم، آنچه بهدست میآوریم برنج قهوه ای نامیده میشود. این مادهی خوراکی جزو غلات سبوسداری است که مواد مغذی خود را حفظ کرده، از برنج سفید خوشخوراکتر است و عطر و طعم بهتری هم دارد.
خواص برنج قهوه ای
برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید سرشار از آهن , روی , فسفر , منگنز , کلسیم , منیزیم , پتاسیم سلنیم , ویتامین های E ,B1 , B2 , B3 , B6 , K است که باعث می شود خواص بهتری داشته باشد.
برنج قهوه ای منبع قوی از پروتئین است و مقدار زیادی فیبر به رژیم غذایی شما می افزاید و اسدهای چربی را که برای تندرستی شما لازم است را فراهم می کند.
برنج قهوه ای در واقع یک برنج سبوس دار است که می توان آن را جزء دسته غلات به حساب آورد.
فواید مصرف برنج قهوه ای
-
چاقی را کاهش می دهد
-
نقش آنتی اکسیدانی دارد
-
سلامتی سیستم گوارش
-
سلامتی قلب و عروق
-
دیابت
-
مغز و سیستم عصبی
-
سلامت روان زنان شیرده
-
کلسترول خوب
-
سرطان
-
درمان افسردگی
-
بی خوابی
-
تقویت سیستم ایمنی
-
سلامت استخوانها
-
سلامت پوست
-
ضدپیری
-
بهبود سلامت استخوان
-
کنترل سطح قند خون
-
تغذیه باکتری روده
عوارض جانبی مصرف برنج قهوه ای
برنج قهوه ای ممکن است در مواردی، اندکی حساسیتزا باشد اما حاوی هیچگونه عناصر مختلکننده مثل پورین (عامل تولید اسید اوریک) و اگزالات (اگزالات، اسیدهای ارگانیکی هستند که به طور طبیعی در گیاهان، حیوانات و انسان وجود دارد. اگزالات میتواند با چسبیدن به کلیه، سبب تشکیل رسوبات و کریستالهای سوزنی شکل و ایجاد درد شدید شود) نیست.
برنج قهوه ای چیست و چه خاصیتی دارد ؟
طرز پخت برنج قهوه ای :
روش های پخت برنج قهوه ای :
- این برنج دارای سبوس خیلی بیشتری نسبت به برنج سفید است از زمان پخت بالاتری برخوردار است.
- به ازای یک فنجان برنج قهوه ای ، دو فنجان آب اضافه می شود و زمان پخت آن حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه است و نیاز به آبکشی هم نیست چون با این کار خواص زیادی از آن از بین می رود.
- بهتر است قبل از پختن برای مدتی خیسانده شود که باعث می شود پخت آن بهتر انجام گردد.
- طرز پخت کته روی گاز : به ازای ۱ لیوان برنج به ۲ لیوان آب نیاز دارید.
- ابتدا برنج را شسته و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه در آب بماند و خیس بخورد.
- سپس ½ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت کم قرار دهید.
- بعد از آنکه که برنج دم کشید از روی حرارت بردارید و بعد از ۱۵ دقیقه میل نمایید.
- لازم به ذکر است هنگام پخت این برنج آب زیادی به آن نیفزایید زیرا دانه های برنج به هم میچسبند وهمچنین به دلیل یک نوع روغن خاص در این برنج از خرید نوع مانده آن خود داری کنید
طرز پخت در فر :
ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید.۱لیوان برنج را با دو لیوان آب و ½ قاشق چای خوری نمک و ½ قاشق غذاخوری کره باهم مخلوط کنید و در قالب بریزید و روی قالب را با فویل بپوشانید.
به مدت ۱ ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید تا آماده شود. قالب را از فر بیرون بیاورید و بعد از ۱۰ دقیقه فویل را باز کنید و غذا را نوش جان نمایید.
سوالات متداول در مورد برنج قهوه ای
برنج قهوه ای چگونه تولید می شود ؟
قبل از اینکه این پوسته شلتوک از دانه برنج جدا شود، آن را با آب داغ یا بخار آب، قدری حرارت میدهند. این حرارتدهی باعث میشود ویتامینها و املاحی که داخل پوسته برنج وجود دارند، به مغز آن منتقل شوند. بعد از طی مرحله حرارت دادن، برنجها را خشک و سپس پوسته شلتوک را از دانه برنج جدا میکنند. اما پوسته نازک سبوس، همچنان بر روی برنج قرار دارد و به آن چسبیده است. با این حساب میتوان گفت که همین فرآیند پیش پخت شدن برنج قهوهای باعث بیشتر شدن میزان املاح و ویتامینهای آن نسبت به برنجهای سفید میشود
آیا برنج قهوه ای واقعا قهوه ای است؟
بله این برنج رنگی کدر تر از برنج سفید دارد و رنگ اصلی آن یک رنگ سفید مایل به قرمز یا قهوه ای است.
برنج قهوه ای چیست و چه خاصیتی دارد ؟
چرا برنج قهوه ای به این رنگ درآمده است؟
این برنج چیزی جدا از برنج سفید نیست و تفاوت آن با برنج سفید تنها در شیوه فرآوری است. برنج سفید در طب فرآیند تولید بعد از جداسازی پوسته اول سبوس هم از روی دانه ها تراشیده میشود اما این برنج تنها پوسته اول آن از روی دانه جدا می شود
چرا برنج قهوه ای تولید می شود؟
برنج محصولی است که در پوسته دوم آن مواد و ویتامین های بسیاری وجود دارد که در مغز برنج نیست، بدین ترتیب می توان با عدم جداسازی سبوس مواد مفید را روی دانه های برنج حفظ کرد و آنها را با خوردن برنج به بدن تزریق کرد.
با کدام نوع برنج می توان برنج قهوه ای را تولید کرد؟
شالیکاران و تولیدکنندگان می توانند از انواع برنج برای تولید این محصول استفاده کنند. زیرا برای تولید این برنج فقط باید سبوس را از روی دانه ها جدا نکرد.
این برنج در کدام کشورها تولید و استفاده می شود؟
باید گفت غذای بیش از نیمی از مردم دنیاست و در کشورهایی مثل هند و بنگلادش به عنوان برنج مرغوب و اصلی مردم مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا این برنج دارای شیوه و دستورالعمل پخت خاصی است؟
خیر، شیوه پخت آنها به مانند برنج های سفید است، فقط برای پخت آن مقدار آب بیشتری نیاز است. و می توان آن را در اجاق گاز، پلوپز، فر و ماکروفر پخت کرد.
برنج قهوه ای چیست و چه خاصیتی دارد ؟
آیا ماندگاری برنج قهوه ای کمتر از برنج سفید است؟
بله همینطور است. وجود چربی ها، ویتامین ها و املاح بیشتر در این برنج مرغوب باعث شده که ماندگاری آنها حدود نصف برنج سفید باشد. یعنی اگر بتوان یک برنج سفید را به مدت دوسال انبار نمود، این میزان برای این برنج به مدت یکسال امکان پذیر است.
در کدام ظرف ها بهتر می توان این برنج را نگهداری کرد؟
این برنج مرغوب محصولی است که به مانند برنج های سفید، از قابلیت نگهداری درون کیسه های نخی و پارچه ای برخوردار است.
برنج قهوه ای چیست؟
برنج قهوه ای محصولی است که نسبت به برنج سفید دارای ویتامین های بیشتری است. برای تهیه این برنج، همان برنج سفید را پس از برداشت از شالیراز حرارت می دهند. این کار باعث می شود که مواد مقوی موجود در پوسته شلتوک برنج به مغز آن منتقل شود و برنج رنگ قهوه ای به خود بگیرد. به علت اینکه این کار به وسیله حرارت انجام می شود به این محصول برنج پیش پخت نیز می گویند.
برنج قهوه ای ایرانی بهتر است یا برنج قهوه ای خارجی؟
برنج قهوه ای محصولی است که در ایران و بسیاری از کشورهای شرق آسیا تولید می شود و به همین دلیل می توان انواع ایرانی و خارجی آن را در بازار مشاهده کرد. از آنجائیکه بسیاری از برنج های خارجی موجود در بازار به صورت قاچاقی وارد می شوند و از کیفیت بهداشتی آنها اطلاعی در دست نیست توصیه می شود از برنج قهوه ای ایرانی خرید کنید زیرا در ایران ارقام باکیفیتی از این برنج تولید می شود.
برنج قهوه ای رو با چی بخوریم؟
برنج قهوه ای محصولی است که تاکنون هیچ گونه منع غذایی در مورد آن صورت نگرفته و به همین دلیل می توان این برنج را به مانند برنج سفید با هر محصولی استفاده کرد.
برنج قهوه ای چه محصولات جانبی دارد؟
شربت برنج قهوه ای هم داریم که به عنوان یک شیرینکنندهی سالم و با عطر و مزه کرهای در غذاهای پختنی و انواع نوشیدنیهای گرم کاربرد دارد
برنج قهوه ای چیست و چه خاصیتی دارد ؟
چرا باید برنج قهوه ای بخوریم؟
برنج قهوه ای محصولی است که نسبت به برنج سفید مواد مغذی زیادی دارد. در حالت کلی کالری این برنج نسبت به نوع سفید بیشتر است و به عنوان یک غلات کامل شناخته می شود. این محصول می تواند با ویتامین های مفید خود از بروز بیماری هایی چون سکته های قلبی و مغزی و همچنین چربی خون جلوگیری کند.
نکات مهم در خرید برنج قهوه ای چه هستند؟
برنج قهوه ای محصولی است که به دلیل روش تولید خواص ویتامین های مختلفی در درون آن وجود دارد و به همین دلیل اگر به صورت درست نگهداری نشود، دچار خرابی آن می شود. به همین دلیل بهتر است در زمان خرید برنج عطر و طعم آن را مورد آزمایش قرار داده و از خرید محصولات کهنه پرهیز کنید و به تاریخ انقضای آن دقت کنید.
راه های تشخیص مرغوبیت برنج قهوه ای
برنج قهوه ای معمولی کیفیت عطری بهتری نسبت به برنج سفید دارد. در زمان خرید می توان با سابیدن این برنج در کف دست و تست عطر و طعم آن از مرغوبیت این برنج اطمینان حاصل نمود. همچنین به کیسه های این برنج توجه شود اگر دچار چربی بیش از حد بود از خرید این محصول خودداری کنید.
بهترین مرکز خرید برنج قهوه ای درجه یک
برنج قهوه ای محصولی است که در بازار می توان انواع ایرانی و خارجی آن را مشاهده کرد. برای خرید برنج قهوه ای ایرانی توصیه می شود از مراکز معتبر که این محصول را عرضه می کنند، خرید نمایید. تولیدی گیلان کشت یکی از بهترین مراکزی است که می توان برنج قهوه ای ایرانی را از آن خرید کرد.
آیا مصرف مداوم برنج قهوه ای باعث چاقی می شود؟
برنج قهوه ای محصولی است که می توان از آن برای کاهش وزن استفاده کرد. برنج محصولی است که افراد حساس به چاقی در مصرف آن وسواس دارند اما برنج قهوه ای به دلیل شیوه تولید حاوی مقدار زیادی فیبر است که این فیبرها باعث ایجاد احساس سیری و در نتیجه دریافت کمتر کالری در طول روز خواهد شد، و این امر در کاهش وزن افراد تاثیر بسزایی خواهد داشت.
چگونه و بدون واسطه برنج قهوه ای بخریم؟
برنچ قهوه ای محصولی است که در بازارهای سنتی می توان آن را تهیه کرد اما در این شیوه شما قطعا آن را با چندین دست واسطه خریداری می کنید برای خرید بی واسطه این محصول توصیه می شود از شرکت های تولیدی مثل شرکت گیلان کشت آن را خرید کنید. برای اینکار می توانید به فروشگاه اینترنتی این شرکت سر بزنید و یا از نمایندگی های این شرکت در سرتاسر ایران خرید کنید.
خواص برنج قهوه ای در طب سنتی
این برنج محصولی است که همواره در طب سنتی در مورد سرد یا گر بودن طبع آن اختلافاتی وجود داشته اما چیزی که مشخص است این می باشد که این برنج، اگر به صورت کته پخته شود طبعی گرم و اگر به صورت آب پز و دم کرده درست شود طبعی سرد دارد. از پودر این برنج برای جلوگیری از ریزش مو و همچنین جلوگیری از سفید شدن موها استفاده می شود.
آیا این برنج زودتر از برنج سفید احتمال خرابی فاسد شدگی دارد؟
این برنج به دلیل اینکه تمامی املاح و ویتامین های موجود در پوسته برنج را داشته و از طرفی به عنوان یک برنج نیمه پخت شناخته می شود زودتر از برنج سفید احتمال خرابی و فاسدشدن دارد و بهتر است این محصول را در جای خشک و خنک و نهایتا با ماندگاری یک سال نگهداری شود.
برنج سفید برای بدنسازان مفیدتر است یا برنج قهوه ای؟
این برنج نسبت به برنج سفید مواد مقوی بیشتری دارد. این نوع از برنج به دلیل داشتن سبوس و ویتامین های مختلف، جزء غلات کامل به حساب می رود و نسبت به انواع دیگر غلات ها کربوهیدرات های بیشتری دارد. از آنجائیکه برای بدنسازی نیاز به ویتامین های مختلف است، توصیه می شود از این برنج به جای برنج سفید استفاده شود.
چگونه شوره سر با مصرف برنج قهوه ای درمان کنیم؟
این برنج سرشار از سبوس های مختلف است و از قدیم استفاده از سبوس برنج به صورت خوراکی و یا استفاده به صورت خمیری و ماسک برای پوست و مو استفاده می شد. این برنج سرشار از گروه ویتامین های گروه A،B ،E و مواد مغذی فراوانی چون آهن، کلسیم ، منیزیم ، منگنز ،روی ، مس و اسیدهای چرب است و به همین دلیل می توان برای درمان شوره سر از آن استفاده کرد.
آیا این برنج یک برنج اصیل ایرانی است؟
این برنج محصولی است که عمدتا در شرق آسیا و در کشورهایی مثل تایلند و بنگلادش تولید و مصرف گسترده داشته و در ایران نیز از قرن ها قبل این محصول تولید می شده اما به دلیل ذائقه خاص ایرانیان، برنج سفید کاربرد و محبوبیت بیشتری دارد.
پروتئین برنج قهوه ای مفید است یا مضر؟
این برنج به عنوان منبع خوبی از پروتئین شناخته می شود. پروتئین موجود در ایران برنج در زمره پروتئین های مفید است و تمامی اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن در آن وجود دارند.
آیا زمان پخت برنج قهوه ای با زمان پخت برنج سفید فرق دارد؟
این برنج برای اینکه پوسته بیرونی آن از پوسته نوع سفید ضخیم تر است برای پخت به زمان بیشتری احتیاج دارد بهتر است قبل از پخت این برنج حداقل به میزان ۴۵ دقیقه الی یک ساعت آن را خیس کنید. توجه داشته باشید این محصول به دلیل اینکه نیم پخته است و می توان آن را به صورت کته و یا دم کرده پخت.
روش تهیه ماسک صورت از برنج قهوه ای برای جوان سازی پوست
این برنج محصولی است که به دلیل داشتن اسیدهای لینولئیک، اسکوالین و آنتی اکسیدان برای زیباسازی پوست بسیار مفید است. برای تهیه ماسک صورت از این محصول به سه قاشق غذاخوری برنج قهوه ای، یک قاشق شیر و یک قاشق عسل نیاز است. برای تولید ماسک صورت ابتدا برنج را به مدت ۵ دقیقه جوشانده و سپس آب آن را صاف کرده و نگه دارید. پس از آن عسل و شیر را به برنج اضافه کنید و مخلوط کرده و به عنوان ماسک بر روی صورت خود قرار دهید و تا زمان خشک شدن آن صبر کنید. در پایان صورت خود را با آب صاف شده از برنج بشویید.
روش تهیه ماسک صورت از برنج قهوه ای برای درمان جوش های پوستی
این برنج محصولی است که از آن برای لایه برداری پوست و درمان جوش های پوستی استفاده می شود. برای تهیه ماسک یک قاشق غذاخوری سبوس را با قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید و سپس از آن به حالت استراحت به مدت ۱۰ دقیقه روی صورت بگذارید و پس از آن به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به صورت دورانی یا مالشی روی پوست بمالید. این کار را به صورت یک روز در میان انجام دهید تا جوش های صورت خوب شود.
خواص ویژه برنج قهوه ای بر سنگ صفرا چیست؟
این برنج محصولی است که برای درمان صفرا نیز کاربرد دارد. این محصول دارای ترکیبات آنتوسیانین است و این ماده می تواند چربی های بد موجود در خون را خنثی کند و از آنجایی که یکی از دلایل مهم سنگ صفرا تجمع کلسترول است در نتیجه می توان با استفاده از این برنج از بروز سنگ صفرا جلوگیری کرد.
جایگاه مصرف این برنج در دنیا چگونه است؟
این برنج به صورت گسترده در شرق آسیا تولید می شود و برنج اصلی مردم این ناحیه است. همچنین این برنج در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا به صورت گسترده مصرف می شود.
آیا مصرف زیادی برنج قهوه ای ضرر دارد؟
این برنج محصولی است که تاکنون گزارشی سویی در مورد مصرف آن ارائه نشده است. بنابراین اگر این برنج از سلامت کیفی و بهداشتی برخوردار باشد هیچگونه منع غذایی و ضرری نخواهد داشت.
برنج رژیمی چیست؟
این برنج در واقع همان برنج رژیمی است که به صورت نیم پخت تولید می شود. این برنج به دلیل داشتن ویتامین های مختلف محصولی مقوی است و به همین دلیل به آن برنج رژیمی می گویند. برای مثال این محصول در کاهش وزن کاربرد دارد.
چرا باید مصرف برنج قهوه ای را به برنج سفید ترجیح بدهیم؟
این برنج محصولی است که انواع ویتامین ها و مواد معدنی دیگر در آن وجود دارند که همگی آنها برای سلامتی و رشد بدن ضروری هستند. همچنین تاکنون گزارشی مبنی بر مضرر بودن این برنج ثبت نشده به همین دلیل مصرف این محصول بر برنج سفید توصیه می شود.
آیا منع مصرفی برای برنج قهوه ای وجود دارد؟
این برنج محصولی است که هیچگونه منع مصرفی ندارد زیرا تاکنون هیچگونه منعی برای مصرف آن در سرتاسر دنیا گزارش نشده است.
فله ای بخریم با برنج بسته بندی؟
این برنج محصولی است که در بازار به صورت بسته بندی و فله ای موجود است. برنج فله ای قطعا بیشتر از نوع بسته بندی در معرض شرایط محیطی و از دست دادن کیفیت اولیه است به همین دلیل بهتر است نوع بسته بندی آن تهیه شود.
برنج قهوه ای چگونه تولید می شود؟
این برنج در واقع همان برنج سفید است. اگر برنج پس از برداشت و قبل از پوست گیری حرارت ببیند مواد مغذی آن به دانه برنج منتقل می شوند و برنج رنگ قرمز مایل به قهوه ای به خود می گیرد و به همین دلیل به آن برنج قهوه ای می گویند.
قیمت برنج قهوه ای بیشتر است یا برنج سفید؟
این برنج همانند برنج سفید دارای کیفیت ها مختلف و در نتیجه قیمت های مختلفی است اما به طور معمول قیمت آن از برنج معمولی بالاتر نیست.
مقایسه ارزش غذایی برنج قهوه ای و برنج سفید
برنج قهوه ای محصولی است که نسبت به برنج سفید لایه های کمتری از پوست آن برداشته می شود و به همین دلیل ارزش غذایی بالاتری دارد. به طور کلی در طی فرآیند تبدیل برنج قهوه ای به برنج سفید، ۶۷% ویتامین B3 و ۸۰% ویتامین B1 و ۹۰% ویتامین B6 ، نصف منگنز، نصف فسفر، ۶۰ درصد آهن و تقریبا تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از دست می روند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.