برنج عنبر بو چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

برنج عنبر بو

برنج عنبر بو چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

این برنج جنوبی از اقلام چمپا محسوب می‌گردد ، برنج عنبربو عمدتا در شهرهای اهواز، باغملک، شوشتر، دزفول، خرمشهر، رامهرمز و شادگان از استان خوزستان کشت می شود

این برنج ۱۰ ساله است و از سال ۸۹ کشت آن آغاز شده و علاوه بر استان خوزستان، در شالیزارهای استان ایلام(سیروان و چرداول)، اصفهان، فارس، لرستان و خراسان رضوی(شهر کلات نادری) نیز کشت می شود.

 

ویژگی های برنج عنبربو

 

ویژگی های برنج عنبربو از نظر ظاهری

 

  • از نظر فیزیکی گرد و توپر
  • دانه کوتاه است
  • رنگ کرم متمایل به طلایی با هسته ای سفید رنگ
  • پس از پخت همانند سایر برنج های ایرانی قد نمی کشد

 

ویژگی های برنج عنبربو از نظر خوراک

 

  • عطری و بوی زیاد , طعم خوب و مورد پسندی دارد
  • برنج عنبربو دارای طبعی گرم است
  • روش پخت آن با سایر برنج های ایرانی فرق دارد
  • بسیار سبک بوده و هضم آن آسان است
  • به دلیل طبع گرم آن برای افراد سرد مزاج بسیار مناسب بوده
  • برای افراد دارای سوء تغذیه شدید مناسب است
  • می‌توان آن را به‌صورت آبکش یا کته استفاده کرد.
  • به صورت نیم دانه و تمام دانه وجود دارد اما معمولا به علت قد نکشیدن آن هنگام پخت انتخاب مناسبی برای مهمانی ها و مجالس رسمی نمی باشد

 

ویژگی های برنج عنبربو از نظر کشت

 

  • نسبت به برنج های دیگر برای کشت نیاز به آب کمتری دارد
  • قیمت آن به نسبت سایر برنج های ایرانی کمتر است
  • در هر کشت محصول فراوان می دهد و به شرایط محیطی گوناگون مقاوم است
  • برنج عنبربو با آب شور کشت می­شود
  • کمترین میزان دانه های شکسته را دارد

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

علت نام گذاری برنج عنبر بو

 

در لغت نامه دهخدا واژه عنبر به معنای ماده ای خوشبو است.

در جنوب ماهی به نام عنبر وجود دارد که درون شکم آن ماده خاکستری رنگ و معطری تولید می شود به همین خاطر است که مردم جنوب نام این برنج را به دلیل بوی مطبوع اش، عنبربو گذاشته اند.

 

آیا برنج عنبربو همان برنج چمپا است؟

 

گفته شده که نام دیگر برنج عنبربو چمپا است. اما باید به این نکته توجه کنید که برنج چمپا در شمال کشور نیز کشت می شود. در شمال به برنج های گروه دانه کوتاه چمپا می گویند

 

طرز پخت برنج عنبر بو

 

  1. قبل از پخت حتما یک ساعت در آب به همراه مقدار دلخواه نمک بخیسانید.
  2. اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج روی آن آب بریزید و با مقداری روغن در یک قابلمه ترجیحا تفلون بر روی اجاق قرار دهید.
  3. شعله گاز ابتدا زیاد باشد اما پس از جوش آمدن برنج و خشک شدن آب آن را کم کرده و از شعله پخش کن استفاده کنید.
  4. این برنج نسبت به سایر برنج های ایرانی زمان کمتری برای طبخ نیاز دارد.

 

مشاوره و پرسش و پاسخ راجب برنج

برنج عنبر بو چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!