برنج طارم چیست ؟

برنج طارم چیست ؟

برنج طارم چیست ؟

برنجی ایرانی و یکی از قدیمی‌ترین محصولات کشاورزی خطه شمال که عطروطعم آن آوازه‌اش تا کشورهای خاورمیانه نیز رسیده است که اولین بار در استان زنجان و در شهر طارم کشت شده است و به همین خاطر نام آن طارم گفته می شود ، برنج سفید مخصوصاً برنج طارم پرمصرف‌ترین برنج در داخل کشور به شمار می‌رود  البته قدری قیمت تمام‌شده این برنج نسبت به سایر برنج‌های ایرانی گران‌تر است ، این روزها همه به‌خوبی می‌دانند که برنج ایرانی یکی از بی‌نظیرترین برنج‌های است که در کل دنیا یافت می‌شود.

 

 

ویژگی های برنج طارم

  • برنج طارم ظاهری کشیده و رنگ متمایل به کرم دارد مرغوب
  • مرغوب‌ترین برنج ایرانی (در کنار هاشمی) برنجی خوش عطر ، بو و طعم
  • قدی بلندتر و ری بیشتر
  • عدم استفاده از کودهای شیمیای در پرسه تهیه
  • بالاتر بودن ارزش غذایی آن

 

دسته بندی برنج طارم

برنج طارم دارای ویژگی های ظاهری و مقاومتی هستند که در میان کشاورزان طرفدار زیادی دارند و آن ها با توجه به ویژگی های زمین و آب هوای منطقه خود از دو نوع :

1 . بی لنگ :

  • ظاهر دانه به این گونه است که در انتهای برنج دنباله ( دم ) ندارد
  • عطر و بوی زیاد
  • محصول زیاد
  • سهولت در برداشت و شالیکوبی

2 . با لنگ :

  • ظاهر دانه به این گونه است که در انتهای برنج دنباله ( دم ) دارد
  • مناسب کشت در زمین های شور
  • استقامت در برابر باد

نکته :

در مواقعی بنا بر شرایط ادقام این دو برنج برای مقاومت بیشتر و محصولی بیشتر صورت می گیرد.

 

انواع برنج طارم

  1. برنج طارم‌ هاشمی : (دیدن پست تاریخچه هاشمی کلیک کنید)
  2. برنج طارم صدری : با داشتن پروتئین ۸ درصدی، حاوی مقدار پروتئین بالایی می باشد به دلیل داشتن دانه‌های بلند و باریک که نشان از کیفیت پخت بسیار عالی با قدی در حدود ۱۱٫۷ میلی‌متر و رنگی با تناژ کرمی که خوش عطر و طعم با قیمت تمام‌شده بیشتر نسبت به برنج‌های ایرانی است.
  3. برنج طارم دم‌سیاه : یکی از مشهورترین برنج‌های ایرانی است که با استقبال بی‌نظیری نیز روبرو بوده است. این برنج رنگ سفید مایل به کرمی دارد و به طور متوسط ۷٫۵ میلی‌متر است و عرض آن در حدود ۱٫۸۷ میلی‌متر است. این برنج بعد از پخت به‌اندازه‌ای در حدود ۱۲٫۵ میلی‌متر می‌رسد که در مقایسه با سایر برنج‌های طارم ری بیشتری را به خود اختصاص داده است.
  4. برنج طارم سنگی : برنج طارم سنگی یکی از سالم‌ترین، مقوی‌ترین و بی‌نظیرترین برنج‌های ایرانی است که به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر آفات از حداقل مواد شیمایی برای سم‌زدایی آن استفاده می‌شود. این برنج اکثراً در فریدون‌کنار، بابل، بابلسر و جویبار کشت می‌شود و مزیت‌های بسیاری را از منظر خواص و ارزش غذایی از آن شما می‌کند .

برنج طارم چیست ؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!