برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟

برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟

راهکار درست شدن و نجات برنج شفته

برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دقیقا وعده‌ای که مهمان دارید، برنجتان بسیار نرم و یا به اصطلاح شفته شده باشد.

اگر برنج تازه کشت باشد احتمال شفته شدنش زیاد است اگر هم هنگتم جوشیدن ریز قل بخورد شفته میشود و همچنین موقعه قل خوردن مدام کفگیر را داخل برنج بزنید مطمئنن شفته میشود.

اگر وقت کافی داشته باشید میتوانید دست به کار پختن پلو جدید شوید یا اصلا به جای برنج یک غذای دیگر که با برنج پخته شده درست میشود ( مثل سوپ، آش ، شیربرنج ، کوکو یا کوفته برنجی و … ) درست کنید ، در این مطلب، ۱۰ راهکار در جهت بهبود برنج شفته شده را خواهید خواند تا شاید در مواقع ضروری به کارتان بیاید.

 

 

 

 

برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟

۱- برنج را زیادی هم نزنید

 

یادتان باشد اولین نکته این است که از هول این که ببینید برنج چقدر شفته و نرم شده شروع نکنید که به کفگیر زدن به برنج و هم زدنش چرا که این کار بدتر دانه‌های پلو را خرد کرده و باعث خمیر‌تر شده برنج می‌شود.

 

۲- برنج را آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید

 

اگر برنج هنوز آب دارد، ولی نرم شده (حالا چه برنج کته، چه برنج آبکش) سریع آن را درون آبکش خالی کرده و آن را با آب سرد یا بهتر بگوییم آب یخ شست و شو دهید. این کار باعث می‌شود لعاب اضافه برنج خارج شود ضمنا آب سرد باعث میشود برنج نرم‌تر از این نشود.

 

۳- ته دیگ بیاندازید

 

اگر برنج شفته شده حتما ته آن ته دیگ بیاندازید (مثلا از ته دیگ نان یا سیب زمینی استفاده کنید) تلاش کنید یک ته دیگ درجه یک درست کنید. به این صورت اگر کسی مقدار کمتری برنج (به خاطر نرم و خمیری بودن آن) خورد می‌تواند کنار غذا از ته دیگ استفاده کند. به علاوه یک ته دیگ طلایی جذاب نظر مهمان‌ها را از نرم شدن برنج کمی پرت می‌کند.

 

۴- به برنج روغن بدهید

 

شاید شما برای سلامتی و رژیمی بودن برنج معمولا به آن روغن اضافه نکنید، اما وقتی برنج شفته می‌شود لازم است حتما به برنج روغن یا کره اضافه کنید آن هم روغن داغ داغ، چرا که روغن باعث می‌شود دانه‌های برنج از هم جدا شوند و دان‌تر دیده شوند، این کار وقتی برنج نرم شده به بهبود ظاهر پلو شما کمک زیادی می‌کند پس حتما این کار را انجام دهید. حتی اگر برنجتان نسبت به معمول کمی چرب‌تر باشد. اما حواستان باشد هنگام داغ کردن روغن آن را نسوزانید، چون وقتی به برنج اضافه کنید بوی بدی ایجاد خواهد کرد.

 

۵- به برنج به هیچ عنوان آب اضافه نکنید

 

بعضی‌ها عادت دارند وقتی پلو را بار گذاشتند کمی آب (معمولا نصف استکان) آب به کناره آن اضافه میکنند تا برنج بخار کند و دم بکشد. این کار را وقتی برنجتان شفته شده به هیچ عنوان انجام ندهید. چرا که ما الان باید همه تلاشمان را بکنیم آب اضافه برنج تخلیه شود تا خمیرتر نشود نه این که به آن آب هم اضافه کنیم!

 

۶- در قابلمه را باز بگذارید

 

بله میدانم شما عادت داشتید برای پختن پلو در قابلمه را کیپ کنید یا حتی از دم کنی استفاده کنید تا برنج حسابی بخار بیافتد، اما حالا باید برعکس این کار را انجام دهید. دقت کنید وقتی برنج بخار بیافتد و در قابلمه بسته باشد، بخار آب به صورت قطره‌های آب به داخل پلو شما برمی‌گردد و باعث می‌شود نرم و نرم‌تر شود. پس در قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید تا آبش تا قطره آخر تبخیر شود. نگران پخته شدن برنج نباشید، چون همین حالا هم برنج شما زیادی پخته شده!

 

۷- از دم کنی استفاده نکنید

 

همانطور که در بالا گفتیم استفاده از دم کنی برای بخار افتادن به برنج است، ولی حالا که ما می‌خواهیم آب برنج تبخیر شود بهتر است نه تنها از دم کنی استفاده نکنیم بلکه در قابلمه را هم نبنیدیم و بگذاریم آبش کاملا تبخیر شود.

 

۸- شعله را بیشتر کنید

برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ 

بیشتر کردن شعله باعث می‌شود آب اضافی موجود در برنج تبخیر شود و کمی خشک‌تر شود و ظاهر شفته اش بهبود یابد. اما دقت کنید این کار باعث سوختن و جزقاله شدن برنج نشود. اینطوری شما یک برنج شفته با بوی سوختگی خواهید داشت و مشکلتان دو برابر خواهد شد.

 

۹- وقتی برنج آماده شد زیرش را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود

 

منظورم این نیست که برنج را سرد و یخ سرو کنید بلکه همین که چند لحظه اجازه دهید بخار برنج خارج شود کافی است اینطوری کمی از از حالت نرمی در می‌آید.

 

۱۰- برنج را قالبی سرو کنید

 

همانطور که میدانید برای سرو قالبی برنج لازم است کمی برنج نرم‌تر برداشته شود پس میتوانید به این بهانه که میخواستید برنج را در قالب‌های آماده (قالب‌های گرد، قلب ف گل و …) سرو کنید اجازه داده اید کمی نرم‌تر شود.

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

  • استفاده از یک یا دو قاشق آبلیمو میتواند باعث جلوگیری از شفته شدن برنج شود.

  • استفاده از نان خشک سنگک یا بربری (نه لواش) روی برنج

  • در پخت برنج کته ابتدا اجازه دهید آب برنج تا مقدار زیادی بخار شود و سپس اقدام به قرار دادن درب آن کنید

  • قبل از پختن برنج آن را به مدت ۳۰ دقیقه بخیسانید تا زمان پخت آن کاهش یافته و همچنین کمتر خمیری شود

 

 


ویدئو آموزش نجات و درست کردن برنج شفته شده

 

 

 

برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ برنج شفته شده رو چکار کنیم ؟ 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!