برنج دو الکه چیست ؟

برنج دو الکه چیست ؟

برنج دو الکه

 

برنج دو الکه چیست ؟ شالی برنج زمانی که در فرآیند تبدیل به برنج قرار می گیرد دچار صدماتی می شود که باعث خورد شدن دانه ها می شود ، هنچنین این موضوع در دانه های نارس و ضعیف بسیار شدیدتر است و اابته مقدار کمی هم از دانه های نارس وارد برنج می شود.

 

چرا برنج را الک می کنند ؟

 

در الک برنج دانه های شکسته دانه های نارس و دانه های لاغر از دانه های سالم جدا می شوند , دانه های شکسته جداشده در ۳ سایز تقسیم می شود که عبارتند از : لاشه ( نیم دانه 4/3 برنج ) , لاشه (نیم دانه 4/2 برنج) و خورد برنج (دانه های بسیار ریز 4/1 برنج)

 

 

برنج سرلاشه

برنج لاشه

برنج لاشه 

برنج نیم دانه

برنج نیم دانه

برنج خورد

موارد مصرف برنج ها بعد الک شدن :

 

همانطور که گفتیم دانه های جداشده از برنج به ۳ دسته ن تقسیم می شوند. هرکدام از این دانه های شکسته کاربرد جداگانه دارند که عبارتنداز :

  1. لاشه : برای مصرف به عنوان برنج پخت می شود.
  2. نیم دانه : در غذاهای مختلف مانند آش و شله زرد و شیر برنج استفاده می شوند.
  3. خورد برنج : برای تولید آرد و برای تولید غذاهای طیور استفاده می شود.

 

soochella.ir

چرا برنج را دوبار الک می کنند؟

.

الک برنج به وسیله ای دستگاه مکانیکی بوجاری صورت می گیرد که دارای چند طبقه بوده , طبقه بالایی دارای سوارخ های بزرگتر است که کاه و آشغال های برنج را جدا می کند و طبقه زیری دارای سوراخهای کوچکتر برای جدا کردن سرلاشه و طبقه بعدی سوراخ های ریزی که نیم دانه را جدا می کنند .

الک کردن برنج فرآیند زمابری است برای جداسازی کامل دانه های شکسته از برنج نیاز است که برنج دو مرحله الک شود تا ورودی و خروجی دستگاه های شالیکوبی برابر شود برای مثال اگر در یک الک تمام دانه های شکسته جدا شود خروجی الک اول نصف می شود با این کاهش ظرفیت در این مرحله باید دستگاه هایی که قبل از الک قرار دارند با نصف ظرفیت خود کار کنند. و این مسئله راندمان تولید را کاهش می دهد.

 

برنج سه الکه چیست؟

 

دانه های شکسته در دو مرحله می تواند به صورت کامل از برنج جدا شود و نیازی به الک سوم در خط تولید نیست و به هیچ عنوان الک سومی در خط تولید نصب نمی شود و هیچگاه برنج ۳ بار الک نمی شود چون با افزایش بی مورد هر مرحله هم دانه های برنج آسیب می بینند و هم هزینه های تولید آن بالا می رود. پس اینکار کار عقلی نمی باشد و از این اسم فقط برای فریب خریداران استفاده می کنند در واقع برنج در مرحله سوم برای بالا رفتن کیفیت سورت می شوند.

 

انواع دستگاه های الک یا بوجار

 

  • دستگاه الک لرزان (بوحاری) :

این دستگاه با تور های الک در طبقات خود به صورت شیب دار با تکان های پی در پی برنج ها را الک و تقسیم بندی می کند.

دستگاه لرزان الک برنج

  • دستگاه الک گردان (الک ایندنت) :

این دستگاه با تنظیم سرعت چرخش و رابطه وزن برنج با اندازه های برنج ، برنج های خورد را از برنج های کامل جدا می کند.

الک ایندنت

برنج دو الکه چیست ؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!