برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

برنج حسنی چه نوع برنجی است ؟

Hasani Rice

برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

برنج حسنی، یک برنج محلی ایرانی است که در نواحی طالش نشین گیلان تولید و مصرف می شود. در بازار خریداران کمی دارد. اما به دلیل این که برای تهیه بسیاری از غذاها که فقط از آرد حسنی می توان استفاده کرد، تا کنون توجه هم وطنان گیلانی را به خود جلب کرده است.

ظاهر برنج حسنی

 

  • دارای دانه متوسط و پهن است
  • دارای رنگ کرم و کدر می باشد
  • قد کوتاه و کمی تپل هستند

برنج حسنی چه نوع برنجی است؟

برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های این برنج از نظر پخت

 

  1. این برنج دارای نشاسته بالا نسبت به برنج های دیگر می باشد.
  2. فقط به صورت کته پخت می شود
  3. بعد از پخت بافت آن چسبنده می شود
  4. برنج حسنی دارای زمان پخت کم می باشد
  5. پس از مدت زمان طولانی همچنان نرم و قابل مصرف باقی می مانند

 

ویژگی های این برنج از نظر زراعی

 

  • حسنی برنجی زود رس است
  • تولید نشاء آن در خزانه در مقابل سرمای فروردین ماه گیلان امکان پذیر است
  • کاشت این برنج به دلیل آفت پذیری بالا در طول سالهای اخیر نسبت به برنج  اصلاح شده بسیار کاهش یافته است
  • در زمین های مرغوب تولید خوبی دارد
  • میزان محصول آن متوسط، حدود 4 تن در هکتار محصول می دهد

 

مواد معدنی برنج حسنی

 

* حسنی پس از غریب محلی بالا ترین مقدار پروتیین را در میان ارقام محلّی ایرانی دارد. حسنی 8/9 درصد پروتیین دارد. غریب محلی 6/12 در صد پروتیین داشت.

* برای کسانی که فعال نیستند و انرژی زیادی برای کار و کوشش نیاز ندارند، نباید از برنج حسنی استفاده کنند. زیرا ارزش جذب غذایی این برنج در بدن بسیار بالاست.

* اما دنیای نشاسته هنوز ناشناخته است، ممکن است دلایل دیگری وجود داشته باشد که ما هنوز از آن ها خبر نداشته باشیم.

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

غذاهایی که با برنج حسنی پخت می شود

 

  • نان برنجی(گیندمی)
  • کاکا
  • رشته و رشته خشکار
  • فرنی
  • کیک
  • شیر برنج
  • کویی آش
  • شلّه زرد
  • نوعی حلوا ضیابری تنها با آرد حسنی تهیه می شود

 

نکته :

+ دلایل نرم ماندن حسنی پس از سرد شدن و ماندن در مدت زمان طولانی شاید به دلیل پایین بودن مقدار آمیلوز آن باشد. ویسکوزیته آرد آن پس از پخت نیزپایین است.

+ اگر در هریک از غذا های نام برده شده به جای برنج حسنی از بهترین برنج تولید شده توسط دانشمندان ایرانی به نام خزر استفاده شود، اهمیت غذایی آن آشکارخواهد شد

 

مقاله مرتبط با برنج حسنی :

soochella.ir

تولید ارقام مناسب برای کاشت دراراضی شالیزاری با شناسایی ذخایر ژنتیکی موادگیاهی امکان پذیر است جهت مطالعه موتانت های نسل چهارم طارم محلی 66تاحسنی 38تاوعنبربو29تا بذورانتخابی آنها بصورت تک خوشه و بذورشاهد ارقام طارم محلی حسنی و عنبربودرسطح دومترمربع درخزانه کاشته شد طرح بصورت حجیم شده اگمنت با6بلوک اجرا شد و ارقام شاهد درهربلوک به صورت تصادفی قرارگرفت نشاکاری بصورت تک بوته و بافاصله 25*25 سانتیمتر دریک مترمربع انجام شد برای هرموتانت و شاهد درمرحله گلدهی و رسیدن صفات تعدادروزتا 50درصد گلدهی ارتفاع بوته تعدادخوشه درکپه اجزای عملکرد وعملکرد اندازه گیری شد تجزیه تحلیل داده های ازمایشی برای صفات موردمطالعه براساس طرح حجیم شده انجام شد ولی برای تیمارهای شاهد براساس مدل طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت نتایج نشان داد که موتانت ها نسبت به شاهد زودرس تر بودند تنوع درصفت ارتفاع بوته وجود داشت ولی دربین موتانت ها کاهش ارتفاع بوته نسبت به شاهد بین 10تا30درصد بود تنوع دراجزای عملکرد وجود داشت ولی اکثرموتانت ها مشابه با شاهد بودند افزایش عملکرد موتانت ها نسبت به شاهد بین 10تا 27درصد بود ولی تفاوت معنی داری نسبت به شاهد نداشت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!