انواع ته دیگ ها

انواع ته دیگ ها

انواع ته دیگ ها

توی این مطلب میخوام خوشمزه ترین انواع ته دیگ ها رو معرفی کنم که حتی اسم برخی از انواع ته دیگ ها رو ممکنه تا حالا نشنیده باشید ، همه رو امتحان کنید اصلا آزمایشی از این لذیذتر نداریم !

 

  • ته دیگ چیست ؟

ته دیگ به قسمتی از پلو که به ته دیگ چسبیده و برنج‌ها بهم پیوسته می‌گردد. ته دیگی جزء برشته‌ و سفت و سخت از غذا است که به دیگ می‌چسبد ، اگر ته دیگ حاوی مواد دیگری به جز برنج باشد به آن ته چین گفته می‌شود.

www.soochella.ir

  • تاریخچه ته دیگ

در مطبخ شاهنشاهان پس از اینکه سالار خانه غذا را میل می کرد ، خدمه ها با باقی مانده غذا شکم شان را سیر می کردند روزی در دربار ناصرالدین شاه قاجار بین نوکرها سر ته دیگ غذا دعوا می شود رئیس نوکرها سرآشپز را صدا می زند و دلیل این جنگ را جویا می شود ماجرای ته دیگ به گوش سرنوکر و سپس شاه می رسد دستور می دهند تا کمی از آن را نزد حضور همایونی ببرند شاه که از خوردن ته دیگ مسرور می شود دستور می دهد از این پس ابتدا ته دیگ را به عنوان پیش غذا برای او بیاورند به این ترتیب ته دیگ به جایگاه ویژه ای دست پیدا می کند!

www.soochella.ir

 

انواع ته دیگ

ردیف اسم ته دیگ طرز تهیه ته دیگ
1

ته دیگ نان

کف قابلمه روغن بریزید و نان لواش یا سنگک را به شکل دلخواه کف قابلمه بچینید سپس برنج را روی نان ها بریزید و دم کنید.
2

ته دیگ سیب‌زمینی

کمی روغن کف قابلمه بریزید و سیب زمینی ها را روی آن بچینید سپس برنج را روی آن بریزید. در تهیه این ته دیگ نباید سیب زمینی ها بیش از حد نازک باشند.
3

ته دیگ قارچ

قارچ را ورقه کنید. کف قابلمه کمی روغن ، نمک و زردچوبه بریزید و قارچ ها را بچینید. وقتی روغن کاملا داغ شد و قارچ ها شروع به سرخ کردن کردند ، برنج را روی آن اضافه کنید.
4

ته دیگ زعفرانی

برنج را ابکش کنید و کف قابلمه را نصف فنجان روغن مایع ,نصف فنجان اب سرد و نصف فنجان هم زعفران اب کرده پر رنگ بریزید و بد برنج ابکش شده را روی ان بریزید دم کنی گذاشته و شعله را متوسط بکذارید تا برنج دم بکشد و ته دیگ جا بیفتد.
5

ته دیگ بال مرغ

ابتدا روی بال مرغ ها نمک و زردچوبه بزنید. سپس کمی روغن کف قابلمه بریزید پس از اینکه داغ شد، بال مرغ ها را بچینید و برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.
6

ته دیگ کدو حلوایی

کدو حلوایی را پوست بگیرید. دانه های آن را جدا کنید، بشویید و قالب بزنید. در این مرحله، کف ظرف را کمی نمک و روغن بریزید. کدو حلوایی های قالب زده را کف قابلمه بچینید. روی آن کمی روغن بریزید و مثل همیشه برنج روی آن ریخته و بگذارید دم بکشد.
7

ته دیگ نان تست

نان تست را قالب بزنید با به شکل دلخواه برش دهید و کف قابلمه بچینید. سپس روغن بریزید سپس برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.
8

سیب‌زمینی با زیره

کمی روغن ته قابلمه بریزید، زیره را درون روغن بریزید و سیب زمینی ها را روی آنها بچینید سپس برنج را روی آن بریزید.
9

ته دیگ کنجد و ماست

کف قابلمه روغن بریزید. روی آن کنجد بپاشید. در یک کاسه متوسط، ماست را به همراه نمک و فلفل سیاه هم بزنید تا رقیق شود. کمی برنج به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. مایه را آرام و با قاشق روی کنجد بریزید و به کف ظرف فشار دهید.
10

ته دیگ تخمه و کنجد

برای تهیه این ته دیگ مقداری روغن و زردچوبه بریزید سپس مغز تخمه آفتابگردان و کنجد را روی آن بپاشید و برنج را روی این مواد بریزید. توجه داشته باشید، این ته دیگ زود آماده شده و حرارت بالا موجب سوختن آن می شود.
11

ماست و تخم مرغ

داخل ظرفی زرده تخم مرغ را به همراه ماست پرچرب ، روغن ،مقداری زعفران دم کرده و در صورت تمایل پودر سیر و پودر پیاز و مقداری هم نمک و یک چهارم پیمانه آب بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند ،کف قابلمه ای نسوز مقداری روغن بریزید و مواد مخلوط شده را در کف قابلمه پخش کنید و روی آن را صاف کنید ، به طوری که همه جای آن به یک اندازه باشد.
12

ته دیگ کاهو

برگ‌های درشت کاهو را بشویید و ۲ تا ۳ لایه کف قابلمه پهن کنید. سپس برنج را با دستور گفته شده دم کنید.

13

ته دیگ هویج

کمی روغن کف قابلمه بریزید وهویج ها را روی آن بچینید سپس برنج را روی آن بریزید. در تهیه این ته دیگ مثل ته دیگ سیب زمینی نباید بیش از حد نازک هویج ها رو  برش بزنید.
14

ته دیگ اسفناج

برگ های تازه اسفناج را کف قابلمه بچینید یا اینکه اسفناجی که برای بورانی دست کرده اید را فشرده کنید و کف ظرف بچینید. برنج را روی آن بریزید و دم کنید.
15

ته دیگ خمیر نان باگت

کف قابلمه روغن بریزید سپس خمیر نان باگت را کمی مرطوب کنید به اشکال مختلف ته قابلمه بچینید. برنج را به آرامی روی آن بریزید و دم کنید.
16

ته دیگ کورن فلکس

کف قابلمه، کورن فلکس بریزید. کمی روی آن نمک بپاشید و کمی هم روغن بریزید. بعد برنج را روی آنها بریزید.
17

ته دیگ چوب شور

کف قابلمه روغن بریزید. چوب شورها را روی آن بچینید. سپس برنج را روی آن بریزید و دم کنید.
18

ته دیگ نان تست

نان تست را قالب بزنید با به شکل دلخواه برش دهید و کف قابلمه بچینید.سپس روغن بریزید سپس برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.
19

ته دیگ با گلهای خوراکی

کف قابلمه یا قالب کمی روغن بریزید و به دلخواه کمی هویج ورقه ورقه شده یا رنده شده ، یا گلبرگهای گل محمدی را در یک طرف و در طرف دیگه برگهای کاهو را بچینید و برنج را روی آن بریزید . دقت کنید که ته دیگ شما نسوزد.
20

سیب زمینی کنجدی

کف قابلمه کمی کنجد بپاشید. سیب زمینی ها را ورقه ای کنید یا قالب بزنید و روی کنجدها بچینید. کمی نمک بپاشید. سپس برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.
21

سیب زمینی کنجدی و گشنیز

سیب زمینی ها را ورقه ای کنید یا قالب بزنید و روی کنجدها بزنید تا کنجد به آن ها بچسبد. کف قابلمه را روغن ریخته و سیب زمینی کنجدی ها را بچینید ، در اطراف آن نیز میتوانید از چند شاخه گشنیز استفاده کنید تا زیباتر شود. سپس برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.
22

ته دیگ چغندر یا لبو

اگر از چغندر خام استفاده می کنید، آن را نازک ببرید. اما اگر از نوع پخته آن استفاده می کنید، آن را کمی ضخیم ببرید. کف قابلمه کمی نمک بپاشید و به آن روغن هم اضافه کنید. چغندرها را کف قابلمه بچینید. برنج را روی آن بریزید و بگذارید دم بکشد.
23

ته دیگ سبزیجات

میتوانید از انواع مختلف سبزیجات مانند برگ اسفناج ، بادمجان حلقه شده ، پیاز حلقه شده ، زیتون حلقه شده ،کلم بروکلی استفاده کنید.نکته  جالب اینجاست که همه این ته دیگ ها بسیار خوشمزه و دارای طعمی عالی میباشند.
24

ته دیگ تخم‌مرغ

این ته‌دیگ، درواقع نوعی ته‌چین است که بدون گوشت یا مرغ درست می‌شود و روی آن برنج ساده ریخته می‌شود. می‌توانید آن را از روی دستور ته‌چین ساده درست کنید و سپس باقی برنج را رویش بریزید.
25

تخمه آفتابگردان

ته قابلمه مقداری روغن و زردچوبه بریزید سپس مغز تخمه آفتابگردان را روی آن بپاشید و برنج را روی این مواد بریزید. توجه داشته باشید، این ته دیگ زود آماده شده و حرارت بالا موجب سوختن آن می شود.
26

ته دیگ سمبوسه

سمبوسه را درست کنید لای نان ها سمبوسه مقدار کمی برنج ساده و زعفرانی بریزید آن ار ببندید و با قلم مو روی آنها زعفران دم کرده بمالید . داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و حتما هردو ظرف ته دیگ ها را سرخ کنید و کف قابلمه بچینید .
27

ته دیگ آرد

2 قاشق ارد و اب نمک و زعفران رو(البته بستگی به قابلمه داره مایع نباید خیلی سفت باشه مثل ماست معمولی) مخلوط کرده کف قابلمه چرب شده میریزیم
28

ته دیگ بادمجان و کدو

ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید. به مدت نیم ساعت آن را داخل آب نمک سرد بگذارید تا هم ترد شده و هم تلخی و سیاهی آن گرفته شود. سپس آن را آبکش کرده خوب بشویید و رنده کنید.اگر بادمجان آب انداخت، آب اضافی آن را بگیرید. کدو را هم رنده کرده و به ظرف بادمجان اضافه کنید. کمی زعفران، پودر سیر یا موسیر، روغن و نمک را با هم مخلوط کنید.
29

ته دیگ مرغ

سینه مرغ را لایه ای برش زده و با نمک و فلفل و زردچوبه و آبلیمو مزه دار میکنیم .کمی روغن داخل قابلمه ریخته و مرغها را کمی با بیفتک کوب کوبیده  و کمی تفت میدهیم و ته قابلمه میچینیم و کمی گرد غوره روی مرغها میپاشیم .یک قاشق هم زعفران آب کرده میریزیم . گوجه فرنگی های حلقه شده را روی مرغها چیده و کمی نمک میپاشیم .
30

ته دیگ پیاز

پیاز ها را به قطر یک سانتی متر برش بزنید و کف قابلمه ای حاوی روغن داغ بچینید ، روی آن برنج زعفرانی بریزید و روی حرارت ملایم دم کنید.
31

سیب زمینی رنده

کمی روغن کف قابلمه بریزید و سیب زمینی ها را روی آن بچینید سپس برنج را روی آن بریزید. در تهیه این ته دیگ نباید سیب زمینی ها بیش از حد نازک باشند.
32 شلغم شیرین ورقه شده
33 ته دیگ ماهی
34

www.soochella.ir

انواع ته دیگ ها انواع ته دیگ ها انواع ته دیگ ها 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!