آشنایی کامل با برنج هندی/ بخوریم یا نه ؟

آشنایی کامل با برنج هندی/ بخوریم یا نه ؟

برنج هندی چیست ؟

آشنایی کامل با برنج هندی/ بخوریم یا نه ؟

یکی از محصولاتی است که به طور مداوم می توان در خیلی از خانه های ایرانیان را پیدا کرد برنج هندی است

هندوستان از جمله بزرگترین تولیدکنندگان برنج در جهان است.

در طی سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ میلیون ها تن برنج به ارزش ۴۷۲۲٫۴۶ میلیون دلار امریکا به سراسر جهان صادر کرده است.

کشورهای ایران، عراق، یمن، امارات متحده عربی و عربستان بزرگترین واردکنندگان برنج هندی محسوب می شوند.

برنج باسماتی

 

کلمه باسماتی ریشه در زبان هندی دارد و به معنای خوشبو و یا معطر است. برنج بسمتی برنج دانه بلند معطری است که چندین قرن است که در کوهپایه های هیمالیا در هند کشت می شود

برنج علاوه بر هند در کشور پاکستان و چندین کشور دیگر نیز پرورش می یابد اما آنچه که اهمیت دارد آنست که تولید بیش از دوسوم این برنج توسط هندوستان است.

اقلیم منطقه جغرافیایی تحت کشت، روش برداشت، پردازش و آماده سازی عواملی هستند که سبب شکل گیری ویژگی های رایج برنج هندی می شوند.

توجه : برخی برنج های هندی نتیجه کار کشور چین است که دستگاه هایی را طراحی کردند که برنج ها را تخمیر می کنند و به صورت دانه های زیبا و یکدست عرضه می کنند برنج های مرغوبی هم تولید می‌شود که وارد ایران نمی‌شود و فقط محصولات مصنوعی است که وارد ایران می‌شود و به فروش می رسند برنج هایی که ساختاری مصنوعی و خطرناک دارند برنج های باسماتی هم شناخته شده اند

کیفیت دانه برنج در ارقام مختلف

آشنایی کامل با برنج هندی/ بخوریم یا نه ؟

دلایل استفاده از برنج هندی

  • قیمت  مناسب تری که این برنج نسبت به برنج ایرانی دارد (البته با پایین آمدن قدرت خرید فاصله قیمتی که قبلا یک سوم قیمت برنج ایرانی بوده بسیار کم شده)
  • یکی از دلایلی که ما می توانیم برنج خارجی را ترجیح دهیم زمان نگهداری آن نسبت به برنج ایرانی است در برنج های خارجی مواد نگهدارنده وجود دارد برای جلوگیری از شپشک زدن برنج و همین دلیل ماندگاری آن را بالاتر می رود اما برنج ایرانی به دلیل ارگانیک بودن آن کمتر می توانیم از آن نگهداری کنیم.

 

 

انواع برنج هندی:

تا به حال ۲۹ قلم برنج هندی معرفی شده است که عبارتند از:

  1. بسمتی۲۱۷
  2. بسمتی ۳۷۰
  3. بسمتی پنجاب
  4. بسمتی دهرادونی (تیپ۳)
  5. بسمتی پوسا۱
  6. کاستوری
  7. بسمتی هاریانا۱
  8. بسمتی ماهی سوگاندا
  9. بسمتی تارا اوری
  10. بسمتی رابینر
  11. بسمتی ۳۸
  12. بسمتی پوسا ۱۴۶۰
  13. بسمتی پوسا ۱۱۲۱
  14. بسمتی والاب۲۲ vallabh
  15. بسمتی پوسا ۱۴۰۱
  16. بسمتی پنجاب ۲
  17. بسمتی CSR 30
  18. بسمتی دان مالویا
  19. بسمتی والاب ۲۱
  20. بسمتی پوسا ۱۵۰۹
  21. بسمتی ۵۶۴
  22. بسمتی والاب ۲۳
  23. بسمتی والاب ۲۴
  24. بسمتی پوسا ۱۶۰۹
  25. بسمتی پانت ۱
  26. بسمتی پانت ۲
  27. بسمتی پنجاب ۳
  28. بسمتی پوسا ۱۶۳۷
  29. بسمتی پوسا ۱۷۲۸

تقویت زمین شالیزار برنج

مناطق تحت کشت برنج در هند :

 

  • کارناتاکا Karnataka

میزان تولید این منطقه ۳۹۵۵۰۰۰ تن بوده و با این حساب ۳ درصد کل تولید برنج در هند را به خود اختصاص می دهد.

  • آسام assam

میزان تولید این ناحیه ۴۵۱۶۰۰۰ تن می باشد.

  • Odisha

۶۵ درصد مساحت این منطقه تحت کشت برنج بوده و پنج درصد از تولید برنج کشور را تامین می کند.

  • Chhattisgarh

با تولید ۶۰۲۸۰۰۰ تن برنج، سهمی پنج درصدی در تولیدات برنج هندوستان دارد.

  • Bihar

تولید سالانه این ناحیه ۷۱۶۲۰۰۰ تن می باشد.

  • تانیل نادا Tanil nada

با تولید سالانه ۷۴۵۸۰۰۰ تن جایگاه پنجم تولید را در بین سایر نواحی تحت کشت دارد.

  • پنجاب

به واسطه تولید ۱۰۵۴۲۰۰۰ تن، ده درصد تولید کل برنج هندوستان را تامین می کند.

  • Andhra Pradesh

با تولید ۱۲۸۹۵۰۰۰تن دوازده درصد حجم تولید را به خود اختصاص می دهد.

  • Uttar Pradesh

سالانه تقریبا ۱۴۰۲۲۰۰۰ تن تولید داشته و جایگاه دوم تولید را در بین مناطق تحت کشت دارد.

  • بنگال غربی

این ناحیه با تولید ۱۴۶۰۵۰۰۰ تن پربازده ترین ناحیه تحت کشت برنج در هند است.

 

دسته بندی برنج های هندی

 

  • برنج هندی سفید
  • برنج هندی قهوه ای
  • برنج هندی قرمز
  • برنج هندی چسبنده Sticky rice
  • برنج نیمه پخته parboiled rice
  • برنج جاسمین

 

طرز پخت برنج هندی :

  1. یک فنجان برنج را چند بار شسته و آبکش نمائید.
  2. ۱٫۵ فنجان آب را به برنج اضافه کنید.
  3. بدون این که در ظرف را بگذارید آن را روی شعله متوسط قرار دهید.
  4. حرارت دهی را تا جایی ادامه دهید که آب به جوش آمده و سطح آن کف آلود و حباب دار شود.
  5. شعله را کاهش دهید و در ظرف را بگذارید.
  6. به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه حرارت دهی با شعله ملایم را ادامه دهید.
  7. غذا را از روی شعله برداشته و به مدت ده دقیقه به حال خود بگذارید.
  8. برنج را به آرامی با چنگال هم زده و نوش جان کنید.
  9. در طی مرحله جوشیدن آب می توانید به برنج نمک و افزودنی های دلخواه خود را اضافه کنید.

خرید برنج ایرانی درجه یک فروشگاه سوچلا

علت خوب قد کشیدن برنج هندی

پس از برداشت یا فرآوری در دمای ۷۰ الی ۸۰ درجه این نوع برنج را نیم جوش می کنند و پس از آن در معرض هوای خشک قرار می‌دهند و همین دلیل این محصول در پخت بسیار خوب قد می‌کشد و شفاف است وقتی که مواد پلاستیکی و فلزات موجود در این نوع برنج به نقطه جوش می رسند مولکولهای در آنها باز می‌شود و این اقدام باعث قد کشیدن این محصول می‌شود.

 

برنج هندی ۱۱۲۱ چیست؟

شایعات در مورد این برنج مبنی بر این که برنج اصلاً کاشت نمی شود بلکه کاملاً برنجی ساختگی است وجود پلاستیک در این برنج و همچنین فلزات و آلوده کاملاً اثبات شده در این نوع برنج کمی از خمیر برنج استفاده می شود و در آزمایشگاه این نوع برنج تولید می شود

برنج هندی معروف ترین رقم های وارداتی این محصول در بازار ایران هستند. در مورد این محصولات همواره حاشیه های زیادی وجود داشته و کیفیت بهداشتی و سلامت آنها بارها توسط افراد و نهادهای مختلف مورد تردید قرار گرفته، ولی با این حال، این محصولات همچنان در بازار ایران قابلیت فروش دارند، و تاکنون هیچ منعی در مورد فروش برنج هندی در ایران انجام نگردیده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!