چگونه برنج را دودی می کنند؟

چگونه برنج را دودی می کنند؟

دودی کردن برنج

 

دودی کردن برنج امروزه تنها برای تغییر ذائقه و تنوع در طعم برنج انجام می پذیرد. در حالی که در قدیم دودی کردن برنج یکی از روش‌ های نگهداری بوده استدر واقع دود باعث می ‌شود میکروارگانیسم‌ ها دیرتر در ماده غذایی نفوذ کنند. در واقع ترکیبات موجود در دود مانع از رشد میکروب ‌ها شده و عمر نگهداری آن ها را افزایش می ‌دهند

دودی کردن به روش سنتی

روش دودی کردن در اتاقک های دود، خرده های چوب درختان جنگلی را به حدی آتش می زنند که فقط دود کند و آتش نگیرد. سپس کیسه های برنج را در این اتاقک ها برای چندین ساعت قرار می دهند. دود حاصل به سمت برنج هدایت شده و طعم برنج دودی می شود.

دودی کردن به روش خانگی

  1. برنج را به روش کته یا آبکش آماده کنید در آخرین مرحله آماده شدن برنج یک تکه زغال روشن را بر روی تکه ای فویل (بزرگتر از زغال) قرار داده و روی برنج درون قابلمه قرار دهید کمی روغن روی آن بریزید که دود کند سپس در قابلمه را بگذارید بر اساس ذائقه زمان دودی کردن متغییر است.
  2. از دستگاه دودزا کوچک خریداری کنید برنج های خام را در ظرفی در بسته قرار دهید لوله دستگاه را در ظرف بگذارید برای چند ساعت طی چند مرحله دودی کنید (میتوانید بعد این مرحله برای شک به برنج در فر دمای 180 درجه به مدت 2 دقیقه قرار دهید.

ویژگی مواد لازم دودزا

اگر برای دودی كردن از مواد سوختنی خوب استفاده كنیم، مواد رنگی داخل مواد سوختنی نباشد یا از چوب‌هایی كه طعم و اسانس زیادی دارند مانند چوب درخت كاج استفاده نشود، دودی‌كردن ضرری برای مصرف‌كننده نخواهد داشت اما استفاده از چوب‌های رنگ‌شده یا چوب‌های اسانس‌ دار و شیرابه‌ دار یا چوب‌های آغشته به مواد نفتی مضر است و برای سلامت مصرف کننده مخاطره آمیز می شود. برنج دودی طرفداران خاص خود را دارد واز نظر ارزش غذایی فرقی با برنج ‌سفید ندارد.

پیشنهاد برای مصرف برنج دودی :

 

  1. مصرف برنج دودی باید بصورت تفننی باشد و برای استفاده از این محصول بهتر است میزان کمی از برنج دودی را با مقدار زیاد برنج سفید ادغام کنید تا هم از طعم فوق العاده برنج دودی لذت ببرید و هم از سلامتی خود مراقبت کنید.
  2. تشخیص اینکه برای دودی کردن برنج از چه موادی غیربهداشتی و ازچه چوبی استفاده شده بسیار مشکل می باشد، درنتیجه اطمینان از محل خرید این نوع برنج و همچنین بسته بندی مناسب و بهداشتی یک پیش شرط برای خرید این محصول می باشد.
  3. برنج دودی را به صورت آبکش مصرف کنید تا ترکیبات مضر احتمالی موجود در دود برنج از طریق آبکش خارج شود
  4. کودکان، خانم های و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مصرف این فرآورده را محدود و به یکی دو بار در ماه تقلیل دهند.

چگونه برنج را دودی می کنند؟

چگونه برنج را دودی می کنند؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت بهگامان

در سال 95 کار خود را در زمینه تولید و پخش مواد غذایی با برند ” سوچلا ” شروع کرده است.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

 
  • Facebook

  • Telegram

  • Whatsapp

  • Pinterest

  • Gmail