چگونه از خمیر شدن برنج جلوگیری کنیم؟

چگونه از خمیر شدن برنج جلوگیری کنیم؟

خمیر شدن برنج

چگونه از خمیر شدن برنج جلوگیری کنیم؟

وقتی برنجی رو آبکش یا کته می کنید، خطر خمیر شدن، غذاتون رو تهدید می کنه . ممکن است تمام روش های پخت برنج را درست انجام داه باشید ولی هنگام کشیدن غذا می بینید که برنج خمیر و به هم چسبیده است ، برای رفع این مشکل میتوانید از روشی که به شما پیشنهاد میدهیم استفاده کنید

 

علت خمیر شدن برنج

 

  1. اگر برنج تازه کشت باشد احتمال شفته شدنش زیاد است
  2. از دیگر دلایلی که میتوان برای خمیر شدن برنج اشاره کرد زیاد پختن آن است
  3. موقعه قل خوردن مدام کفگیر را داخل برنج بزنید مطمئنن شفته میشود.
  4. اگر هم هنگام جوشیدن ریز قل بخورد شفته میشود

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

راههای جلوگیری از خمیر شدن برنج

چگونه از خمیر شدن برنج جلوگیری کنیم؟

  • برنج را آبکش کنید و روی آب سرررد بریزید:

اگر برنج هنوز آب دارد ولی نرم شده ( حالا چه برنج کته ، چه برنج آبکش ) سریع ان را درون آبکش خالی کرده و آن را آب سرد یا بهتر بگویم آب یخ شست و شو دهید. این کار باعث میشود لعاب اضافه برنج خارج شود ضمنا آب سرد باعث میشود برنج نرم تر از این نشود.

 

  • به برنج روغن بدهید:

شاید شما برای سلامتی و رژیمی بودن برنج معمولا به آن روغن اضافه نکنید اما وقتی برنج شفته میشود لازم است حتما به برنج روغن یا کرده اضافه کنید آن هم روغن داااااغ داغ ، چرا که روغن باعث میشود دانه های برنج از هم جدا شوند و دان تر دیده شوند ، اما حواستان باشد هنگام داغ کردن روغن آن را نسوزانید چون وقتی به برنج اضافه کنید بوعی بدی ایجاد خواهد کرد.

 

  • اضافه کردن آبلیمو :

همچنین اگر برنج در حال جوشیدن زیاد جوش خورد و یا وا رفت می توانید با اضافه کردن 2 الی 3 قاشق غذاخوری آبلیمو از وا رفتن آن جلوگیری کنید.

 

  • به برنج به هیچ عنوان آب اضافه نکنید :

بعضی ها عادت دارند وقتی پلو را بار گذاشتند کمی آب ( معمولا نصف استکان) آب به کناره آن اضافه میکنند تا برنج بخار کند و دم بکشد. این کار را وقتی برنجتان شفته شده به هیییچ عنوان انجام ندهید. چرا که ما الان باید همه تلاشمان را بکنیم آب اضافه برنج تخلیه شود تا خمیرتر نشود نه این که به آن آب هم اضافه کنیم !

 

  • در قابلمه را باز بگذارید:

بله میدانم شما عادت داشتید برای پختن پلو در قابلمه را کیپ کنید یا حتی از دم کنی استفاده کنید تا برنج حسابی بخار بیافتد اما اینار باید برعکس اینکار را انجام دهید. دقتی کنید وقتی برنج بخار بیافتد و در قابلمه بسته باشد ، بخار آب به صورت قطره های آب به داخل پلو شما برمیگردد و باعث میشود نرم و نرم تر شود. پس در قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید تا آبش تا قطره آخر تبخیر شود . نگران پخته شدن برنج نباشید چون همین حالا هم برنج شما زیادی پخته شده !

 

  • شعله را بیشتر کنید:

بیشتر کردن شعله باعث میشود اب اضافی موجود در برنج تبخیر شود و کمی خشک تر شود و ظاهر شفته اش بهبود یابد. اما دقت کنید این کار باعث سوختن و جزقاله شدن برنج نشود. اینطوری شما یک برنج شفته با بوی سوختگی خواهید داشت و مشکلتان دو برابر خواهد ش

 

  • ته دیگ بیاندازید :

اگر برنج شفته شده حتما ته آن ته دیگ بیاندازید ( مثلا از ته دیگ نان یا سیب زمینی استفاده کنید ) تلاش کنید یک ته دیگ درجه یک درست کنید. اینطوری اگر کسی مقدار کمتری برنج ( به خاطر نرم و خمیری بودن آن ) خورد میتواند کنار غذا از ته دیگ استفاده کنید. به علاوه یک ته دیگ طلایی جذاب نظر مهمان ها را از نرم شدن برنج کمی پرت میکند.

 

  • از دم کنی استفاده نکنید :

همانطور که در بالا گفتیم استفاده از دم کنی برای بخار افتادن به برنج است ولی حالا که ما میخواهیم آب برنج تبخیر شود بهتر است نه تنها از دم کنی استفاده نکنیم بلکه در قابلمه را هم نبنیدیم و بگذاریم آبش کاملا تبخیر شود.

 

  • وقتی برنج آماده شد زیرش را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود:

منظورم این نیست که برنج را سرد و یخ سرو کنید بلکه همین که چند لحظه اجازه دهید بخار برنج خارج شود کافی است اینطوری کمی از از حالت نرمی در میاید .
  • برنج را قالبی سرو کنید :

همانطور که میدانید برای سرو قالبی برنج لازم است کمی برنج نرم تر برداشته شود پس میتوانید به این بهانه که میخواستید برنج را در قالب های آماده (قالب های گرد ، قلب ف گل و … ) سرو کنید اجازه داده اید کمی نرم تر شود. درست مثل عکس پایین .
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!