معرفی معروف ترین غذا های مشهدی

معرفی معروف ترین غذا های مشهدی

غذاهای معروف مشهدی ، از شله تا شیشلیک!

یکی از جاذبه‌های توریستی هر شهر و کشوری، غذاهایش است. سال‌ها پیش یونسکو غذاها را نیز به‌عنوان میراثی فرهنگی ناملموس در فهرست‌های خود قرار داد. مشهد پایتخت مذهبی کشورمان، یکی از مقاصد گردشگری مهم ایران است که همه ساله میزبان توریست‌‌های ایرانی و غیر ایرانی زیادی است. علاوه بر اماکن مذهبی و دیدنی یکی از چیزهایی که حتماً باید درباره این شهر بدانید معروف ترین غذاهای مشهد است.
در ادامه این مطلب شما را با غذاهای معروف مشهدی آشنا می‌کنیم.

 

شله مشهدی، صفی به درازای ابدیت

آش شله مشهدی

شله مشهدی یکی از غذاهای خوشمزه مشهدی است که اگر تا به حال به این شهر سفر کرده باشید حتماً‌ نامش را شنیده‌اید. این غذاها نزدیکی‌هایی با آش شله‌قلمکار دارد اما هرکس که هردوی آن‌ها را چشیده باشد متوجه تفاوت در عطر و مزه‌شان خواهد شد.

مشهدی‌ها شله را به عنوان یکی از معروف ترین غذاهای مشهد در ایام سوگواری و مراسم مذهبی‌شان می‌پزند و به عنوان غذای نذری در این ایام با شله از عزاداران پذیرایی می‌کنند. در این غذا از حبوبات فراوانی مثل لوبیاچیتی، لوبیا سفید، لوبیا رشتی، برنج نیم دانه، بلغور گندم، ماش، عدس و ادویه‌هایی همچون نمک و فلفل استفاده می‌شود. نکته جالب توجه در طبخ شله حجم زیاد گوشت گوساله و گوسفند در آن است. زمان طبخ این غذا مانند باقی آش‌ها و حلیم‌ها طولانی است و در کل استان خراسان با سبک و سیاق مختلفی طبخ می‌شود.

 

شیشلیک شاندیز را کیست که نخواهد؟

شیشلیک رستوران شاندیز مشهد

شیشیلیک را می‌توان با اختلاف وسوسه‌انگیزترین‌ و لذیذترین غذا بین غذاهای خوشمزه مشهدی نامید. با چشیدن همین یک غذا می‌توان فهمید که مشهدی‌ها یکی از خوش‌خوراک‌ترین ساکنان ایران‌اند. می‌شود با اطمینان گفت که حتی اگر همه ایرانیان برای یک‌بار این غذا را نچشیده باشند، دستکم نامش را شنیده‌اند. شیشلیک سال‌هاست، نه تنها مرزهای استان خراسان، که مرزهای ایران را درنوردیده و به‌عنوان یکی از غذاهای خوشمزه بین‌المللی ثبت شده است.

 

کوکو شیرین، دسری خوشمزه کنار غذاهای خوشمزه مشهدی

کوکو شیرین مشهدی

کوکو شیرین، یکی از معروف ترین غذاهای مشهد و استان خراسان رضوی است که در مهمانی‌های این خطّه هم به صورت پیش‌غذا و هم دسر و به صورت سرد و گرم سرو می‌شود. مشهدی‌ها در این غذا از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و گاهی کمی آرد ذرت استفاده می‌کنند. ترکیب نهایی کوکو شیرین چیزی شبیه به کوکو سیب‌زمینی است اما مشهدی‌ها روی آن شربت شیرینی می‌ریزند که خودشان درست می‌کنند. این شربت با شکر، آب، گلاب و زعفران درست می‌شود. به این ترتیب که وقتی یک روی کوکو خوب سرخ شد آن را برمی‌گردانند، شیره را می‌ریزند و می‌گذارند روی دیگرش هم خوب سرخ شود. سپس آن را به شکل دلخواه برش می‌زنند و با انواع خلال‌ها یا زرشک تزیین می‌کنند. اگر مایلید غذاهای سنتی و محلی مشهد را تجربه کنید، کوکو شیرین را از دست ندهید!

 

آش لخشک، سهل و ممتنع

آش محلی لخشک مشهدی

یکی دیگر از غذاهای معروف مشهد ، آش لخشک است که اگر تجربه خوردن غذای متفاوت در مشهد برایتان مهم است نباید آن را از قلم بی اندازید. تفاوت آش لخشک با آش‌های دیگری که تا به حال خورده‌اید در این است که در این آش، از میان حبوبات، تنها از عدس استفاده می‌شود و به همین علت منبع سرشاری از آهن و غذای مناسبی برای بیماران است. در گذشته بانوان مشهدی با استفاده از آرد گندم، رشته‌های بلند و پهنی، به نام لخشک درست می‌کردند و در این آش می‌ریختند که علت نام‌گذاری این آش هم به خاطر همین رشته‌هاست. این رشته‌های خانگی باعث نفخ معده نمی‌شدند، جوش شیرین نداشتند و لعاب خوش طعم و غلیظی به آش می‌دادند. طبخ این آش آسان است و وقت زیادی نمی‌برد اما درست کردن رشته‌های لخشک زمان‌بر است و قلق خاص خودش را دارد. به همین خاطر اگر بخواهید این آش را با سبک و سیاق سنتی‌اش درست کنید، ناچارید از چند روز قبل دست به کار شوید.

 

یتیمچه، سریع و آسان

یتیمچه، غذای محلی مشهدی

یتیمچه یکی از غذاهای خوشمزه مشهدی است که شاید به خاطر طبخ آسانش دیگر مختص به مشهد و خراسانی‌ها نباشد. شاید پشت نام‌گذاری این غذا داستان ویژه‌ای باشد که اگر پای صحبت پیرزن و پیرمردهای مشهدی بنشینید، برایتان تعریف کنند. با این حال یتیمچه غذایی ست که به سرعت پخته می‌شود و مواد اولیه‌اش هم معمولاً در هر خانه‌ای هست.

این غذا گرچه از معروف ترین غذاهای مشهد است اما در استان‌های مختلف با سبک و سیاق مختلف و مواد غذایی متنوعی پخته می‌شود. خراسانی‌ها برای طبخ آن از لوبیا، عدس، دارچین، زردچوبه، بادمجان، نخود، نمک و فلفل و دارچین استفاده می‌کنند و برای چاشنی به آن کشک، رب گوجه‌فرنگی و نعنا داغ می‌زنند. نکته مهم برای خوش طعم شدن این غذا استفاده از بادمجان‌هایی است که تخم کمی داشته باشند و تلخ نباشند. خودتان در منزل هم می‌توانید این غذای سنتی خراسانی را بپزید و سبزی‌خوردن و نان داغ میل کنید. نوش جان!

مهم نیست که برای زیارت به مشهد سفر کرده‌اید، یا اهل مشهد هستید؛ به هر حال تجربه‌ی طعم‌ها و مزه‌های سنتی، لذتی است که هیچ‌کس نباید از دست بدهد. پس در اولین فرصت بیرون بروید و دنبال رستوران‌هایی بگردید که غذاهای خوشمزه مشهدی سرو می‌کنند، یا اینکه با سفارش آنلاین غذا مشهد فرصت‌های لذیذ عمرتان را به خوشمزگی سپری کنید.

معرفی معروف ترین غذا های مشهدی

معرفی معروف ترین غذا های مشهدی

منبع اسنپ 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت بهگامان

در سال 95 کار خود را در زمینه تولید و پخش مواد غذایی با برند ” سوچلا ” شروع کرده است.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

 
  • Facebook

  • Telegram

  • Whatsapp

  • Pinterest

  • Gmail