طرز تهیه پلوی عربی " مجبوس "

طرز تهیه پلوی عربی ” مجبوس “

مجبوس

طرز تهیه پلوی عربی ” مجبوس “

غذاهای عربی جز آن دسته از غذاهایی هستند که طعم و بوی بی نظیری دارند و آن هم بخاطر ادویه هایی است که در آن استفاده می کنند

مجبوس یا مکبوس یک غذای عربی است که مخلوطی از پلو با ادویه های مختلف بهمراه مرغ می باشد. با درست کردن این غذا طعم و مزه ای متفاوت را تجربه می کنید.

 

مواد لازم :

  • برنج : 6 لیوان
  • لپه : 1/2 لیوان
  • زعفران : 1 قاشق مرباخوری
  • گلاب : 1/4 لیوان
  • مرغ : 2 کیلو
  • پیاز : 1 عدد اندازه بزرگ
  • میخک : 6 -8 عدد
  • دارچین : 2 شاخه
  • هل : 10 عدد
  • لیمو عمانی : 2 عدد
  • برگ بو : 4 -5 عدد
  • زردچوبه : 1/2 قاشق مرباخوری
  • نمک : 1/2 قاشق مرباخوری
  • روغن ذرت : 1/2 لیوان

 

مخلوط پیاز :

  • روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری
  • پیاز خرد شده : 2 عدد اندازه بزرگ
  • ادویه مخلوط : 2 قاشق مرباخوری
  • پودر لیمو عمانی : 1 قاشق مرباخوری
  • کشمش : 1/4 لیوان
  • نمک : 1/2 قاشق مرباخوری

 

الدقوس :

  • گوجه فرنگی : 4 عدد اندازه بزرگ
  • سیر : 2 حبه
  • آب : 1/2 لیوان
  • نمک : 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه : 1/4 قاشق مرباخوری
  • فلفل قرمز تند : 1/2 قاشق مرباخوری
  • رب گوجه : 2 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه برنج مجبوس :

 

  • مرحله اول

برنج را در آب نمک ولرم برای یک ساعت یا بیشتر بخوابانید.

  • مرحله دوم

لپه را در آب بخیسانید. زعفران را در یک لیوان کوچک با گلاب مخلوط کنید و کنار بگذارید.

  • مرحله سوم

مرغ را در قابلمه ای بزرگ گذاشته آب، پیاز، میخک، هل، لیمو عمانی، برگ بو، زردچوبه و نمک را روی آن بریزید. در قابلمه را ببندید و بگذارید برای 40-45 دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.

  • مرحله چهارم

مرغ را از آب جدا کرده، آب آن را صاف کنید.

  • مرحله پنجم

لپه را در یک قابلمه ی کوچک روی حرارت متوسط بپزید ولی نگذارید خیلی نرم شود.

  • مرحله ششم

در یک تابه ی پهن پیاز را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. کشمش، لپه، ادویه، لیمو عمانی، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.

  • مرحله هفتم

در یک تابه ی پهن دیگر، مرغ را در روغن داغ سرخ کنید.

  • مرحله هشتم

روغن سرخ کردن مرغ را در یک قابلمه ی بزرگ ریخته، آن را خوب داغ کنید. برنج را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید.

  • مرحله نهم

آب مرغ را به برنج اضافه کنید طوری که ارتفاع آن بالای برنج 2 سانتی متر باشد. اگر کم بود کمی آب اضافه کنید. برنج را روی حرارت زیاد بگذارید تا آب را به خود بگیرد.

  • مرحله دهم

برنج را به شکل هرم درآورید و چند عدد سوراخ روی سطح آن ایجاد کنید. مخلوط زعفران و گلاب را در این سوراخ ها بریزید. مخلوط پیاز را روی یک طرف برنج بریزید.

  • مرحله یازدهم

در قابلمه را محکم ببندید و آن را روی حرارت خیلی کم برای تقریباً یک ساعت قرار دهید تا برنج کاملاً پخته شود.

  • مرحله دوازدهم

گوجه فرنگی را در آب داغ برای چند دقیقه بگذارید. پوست آن را بکنید.

  • مرحله سیزدهم

در مخلوط کن گوجه فرنگی، سیر و آب را با هم مخلوط کنید.

  • مرحله چهاردم

در یک قابلمه ی کوچک مخلوط را بریزید و به آن فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه اضافه کرده، روی حرارت کم برای 20-25 دقیقه بگذارید تا سس غلیظ شود.

  • مرحله آخر

مخلوط پیاز را جدا کنید. برنج را هم بزنید تا زعفران در آن پخش شود. برنج را در ظرف سرو بکشید و روی آن مرغ را بچینید. مخلوط پیاز را روی مرغ و برنج بریزید. و در کنار آن دقوس را سرو کنید.

 

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک


 

آموزش تهیه مجبوس ماهی

 

مجبوس پلوی پرطرفدار و لذیذ می باشد که با انواع گوشت می توان این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کرد. در بالا باذ نحوه تهیه مجبوس با مرغ آشنا شدید، در ادامه این بخش قصد داریم شما را با پخت مجبوس ماهی آشنا کنیم  البته در نظر داشته باشید نوع ماهی مورد استفاده در تهیه این غذا همانند ماهی های مورد نیاز برای پخت قلیه ماهی است که شامل ماهی شیر، سنگسر و شوریده می باشد.

طرز تهیه مجبوس ماهی

مواد لازم:

  • ماهی : ۴ تکه
  • برنج: ۴ پیمانه
  • گشنیز: ۳۰۰۰ گرم
  • شوید: ۵۰۰ گرم
  • شنبلیله: ۵۰ گرم
  • لیمو عمانی: ۴ عدد
  • سیر: ۶ حبه
  • پیاز: ۲ عدد
  • فلفل خوشه ای سبز: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق مرباخوری سر پر
  • تمر هندی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل، زنجبیل و نمک: به مقدار کافی

 

دستور پخت مجبوس ماهی :

 

  • مرحله اول

در ابتدا ماهی ها را خوب بشویید و با مقداری نمک در داخل یک ظرف بخیسانید.

  • مرحله دوم

سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن درون قابلمه ای تفت دهید.

  • مرحله سوم

پس از تغییر رنگ پیازها، حبه های سیر را که از قبل ریز کرده اید را به همراه فلفل سبز ریز شده، پر لیموهای خشک، زردچوبه، فلفل و نمک بیفزایید و تفت دهید تا سرخ شوند.

  • مرحله چهارم

آنگاه نوبت افزودن سبزیجات از قبل پاک کرده، شسته و خرد کرده به مواد می باشد و دوباره مقدار کمی زردچوبه، کمی زنجبیل، رب گوجه فرنگی را اضافه می نمایید و اجازه می دهید تا با حرارتی ملایم کاملا سرخ شوند.

  • مرحله پنجم

در مرحله بعدی داخل کاسه ای تمر هندی را با ۲ الی ۳ لیوان آب خوب حل کنید و بعد از عبور از صافی به باقی مواد اضافه نمایید.

  • مرحله ششم

پس از به جوش آمدن آب، ماهی های خیسانده در نمک را خوب با آب بشویید، آبکشی نمایید تا نمک زدایی شوند و به مواد دیگر بیفزایید تا به مدت ۱۵ دقیقه بپزد.

  • مرحله هفتم

پس از این مدت نوبت اضافه کردن برنج می باشد و باید به آن به مدت ۴۵ دقیقه زمان دهید تا برنج کاملا دم بکشد و مجوس ماهی آماده سرو شود. دقت داشته باشید که غذا ته نگیرد.

طرز تهیه پلوی عربی ” مجبوس “

ویدئو آموزش طرز پخت مجبوس

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!