طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید نوروز

سبزی پلو شب سال نو

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید نوروز

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و مهم برای ما ایرانی ها می باشد و  مانند ته چین مرغ و رشته پلو جزء غذاهای مناسبتی می باشد که در طول تاریخ (فلسفه پلو شب عید) از آن استفاده می کردند و این روزها نیز بیشتر در شب عید نوروز از آن استفاده می کنند.

 

 

مواد لازم سبزی پلو با ماهی :

 

مواد غذایی مقدار
برنج 1 کیلو
سبزیِ پلو 500 گرم
نمک به میزان لازم
زعفران حل شده 2قاشق غذاخوری
کره یا روغن 200 گرم

 

سبزی های استفاده شده در سبزی پلو با ماهی شامل : 

شوید تازه ، جعفری ، گشنیز ، مقداری تره ، مقداری ساقه سیر ، مقداری شنبلیله

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

طرز تهیه سبزی پلو :

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید نوروز

  • مرحله اول

ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت 3 تا 4 ساعت خیس دهید،بعد برنج را در آب جوش نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.

  • مرحله دوم

سبزی ها را هم پاک کنید و خوب بشویید .بعد از اینکه آب اضافی سبزی ها گرفته شد، آنها را ریز خرد کنید.

  • مرحله سوم

سبزی های خرد شده را درون تابه ای بزرگ که مقداری روغن در آن است ریخته و کمی تفت می دهیم تا هم مقداری سبزی سرخ شود و هم اینکه آب آن کاملا تبخیر شود.

  • مرحله چهارم

ته قابلمه ای که میخواهید برنج را در آن دم کنید ، مقداری روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه بچینید و روی آن چند کفگیر از برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از سبزی تفت داده شده بریزید.

  • مرحله پنجم

دوباره روی سبزیها برنج بکشید و این ترتیب را تا تمام شدن برنج و سبزی ها ادامه دهید.

  • مرحله ششم

سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بالا بیاید. بعد مقداری زعفران روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج روی حرارت کم دم بکشد.

 

سبزی پلو شب عید چه فلسفه و اعتقادی پشتش هست

طرز سرخ کردن ماهی :

بعد از اینکه سبزی پلو را  آماده کردیم حالا نوبت سرخ کردن ماهی  می رسد، برای این کار ابتدا ماهی ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید  و به طور کامل بشویید و در آخر آن را خشک کنید.

مواد لازم برای تهیه ماهی :

  • ماهی
  • آرد
  • تخم گشنیز
  • پودر لیمو عمانی
  • فلفل سیاه
  • فلفل قرمز
  • پودر پیاز
  • پودر پاپریکا
  • پودر سیر
  • روغن زیتون

 

چرا شب عید سبزی پلو با ماهی می خورند؟

برای طعم دار کردن ماهی ابتدا باید یک ظرف مناسب انتخاب کنید و آرد، نمک، تخم گشنیز، آبلیمو، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز، پودر پاپریکا ، پودر سیر و زعفران دم کرده بریزید و به صورت کامل مخلوط کنید و در انتها کمی روغن زیتون بریزید تا مایه مورد نظر آماده شود  فقط باید مواظب باشید که مایه نه شل و نه سفت باشد.در انتها ماهی های برش داده شده را در مایه مورد نظر غلت میدهیم تا کاملا مواد را به خودش جذب کند.

سرخ کردن ماهی در فر :

  • ابتدا روی سینی فر فویل می کشیم.
  • ماهی های آماده شده از قبل را روی سینی می چینیم.
  • در دمای 190 درجه  در مدت 20 دقیقه ماهی ها در درون فر می پزند.

سرخ کردن ماهی در تابه :

  • ایتدا به اندازه مورد نیاز روغن داخل تابه می ریزیم و شعله را روشن می کنیم تا روغن کاملا داغ شود.
  • سپس ماهی ها را به آرامی درون تابه قرار می دهیم.
  • اجازه می دهیم تا یک طرف ماهی ها سرخ شود و بعد ماهی را برمی گردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.

نکات درست کردن سبزی پلو با ماهی برای شب عید

 

  1. در تهیه سبزی پلو مخلوط کردن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنجتان عطر آن را چندین برابر خواهید کرد.
  2. سبزی استفاده شده در سبزی پلو نباید بیش از حد ریز شود.
  3. وقتی برنج را در دیس کشیدید مقداری از کره را چند تکه کنید و روی قسمت های مختلف برنج بگذارید تا براثر حرارت ذوب شود و زیر برنج برود.
  4.  ماهی را میتوانید به صورت گریل و یا با آرد سفید یا آرد سوخاری سرخ کنید.
  5. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

 

ویدئو آموزش طرز تهیه سبزی پلو ماهی شب عید

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!