کدام برنج بیشترین "ری " را دارد ؟

کدام برنج بیشترین “ری ” را دارد ؟

کدام برنج بیشترین “ری ” را دارد ؟

این روزها پیدا كردن برنجی كه یاد برنج های اصیل ایرانی را در یادمان زنده كند، كار سختی شده است ، حالا بازار برنج در انحصار محصولاتی است كه از كشورهای دور و نزدیك به ایران می‌آیند و قیمت نسبتا مناسبشان طرفداران آنها را هم زیاد كرده است ، بیشتر این برنج‌ها خوب قد می‌كشند، اما اغلب آنها پس از پخت طعم ندارند و مثل دانه‌های پلاستیكی، شق و سفت می‌شوند.

همه ما برای انتخاب برنج معیار هایی همچون قیمت ، کیفیت و پخت ، عطر و طعم ، مجلسی بودن و قد کشیدن ( به اصطلاح ری کردن برنج ) داریم ، ما در اینجا می خواهیم روش های پخت صحیح و معرفی برنج ایرانی که بیشترین ری را دارد به شما بگوییم..

 

ری کردن برنج چیست؟

برنج مانند هر دانه ديگري در ابتدا مقداري آب دارد، که در روند خشکاندن و خواباندن آب آن تبخير مي‌شود. دانه برنجِ خشک فشرده و سخت است و هنگام پختن حجم آن افزايش پيدا مي‌کند و قد می کشد (به طول آن افزوده میشود) که مقدار افزایش آن به برنجش بستگی دارد. اين افزايش حجم و طول را ري کردن برنج مي‌نامند.

 

نکاتی که باید برای قدکشیدگی (ری) برنج به آن توجه کرد

 

بهتر است از برنج کهنه تر استفاده شود

دانه برنج خشك، سفت و فشرده باشد هنگام پختن به خود آب جذب می‌كند و حجمش اضافه می‌شود.برنج بعد از گذشتن حداقل 3 الی 4 ماه بعد از فصل برداشت خشک می شود.

 

میزان خیساندن برنج

البته بعضی برنج ها را باید یک شب قبل خیس کرد و بعضی را 3 الی 4 ساعت قبل که  این به نوع برنج و تازگی و کهنگی برنج بستگی دارد. برنج های کهنه را می شود از قبل خیس کرد و با خیس کردن خیلی کیفیت بهتری پیدا می کنند البته اگه دیر خیس شوند و مدت کمی داخل آب بوده باشند هنگام پخت آب بیشتری طلب می کنند تا ری کنند ( زیاد کردن حجم برنج ” ری ” نام داره ). ولی برنج های تازه با خیس کردن زیاد کیفیت خودشان را از دست می دهند و باید مدت کمی در آب مانده باشند و هنگام پخت هم آب کمتری برای پختن طلب می کنند.

 

افزودنی های موثر

هنگام تهیه برنج آبکش موقع جوشاندن برنج داخل آب آن می توانید دو قاشق آبلیمو یا سرکه بریزید تا رنگ آن سفید شود و قد بکشد.

بعضی ها از حلقه های پیاز استفاده می کنند.

بعضی نیز در پایان کار وقتی می خواهند برنج را آبکش کنند کمی یخ داخل برنج می ریزند تا بهتر قد بکشد.

 

اندازه آب برای پخت برنج

برای پخت در قابلمه : معمولا برای هر پیمانه برنج که قبلا خیس نخورده باشد… دو پیمانه آب سرد

برای هر پیمانه برنج که خیس خورده باشد … یک پیمانه آب سرد

برای پخت داخل پلوپز: چون قبلا آب را می جوشانید، آب به میزان هر پیمانه برنج … یک و نیم پیمانه آب لازم است.

معمولا برای کته مقدار آب کمتری ( از آنچه که گفته شد ) می ریزم و وقتی آب آن را کشید – اگر برنج دون و زنده بود – خیلی کم دوباره آب می دهم روی آن … ( مثلا نصف پیمانه آب ) …. اینطوری مقدار آب از دستم در نمی رود.

 

یکدست بودن برنج [سورت و بوجار شده باشد]

دانه های برنج باید یکدست باشه و داخلش دانه های شکسته و خورد شده نداشته باشه

و رنگ همه دانه یکدست باشه (قاطی نباشد تا زمان پخت دانه ها یکی باشد)

داخلش دونه سفید و گرد نداشته باشه (یکدست قد بکشد ، خمیر نشوند و به هم نچسبند)

 

استفاده از تجهیزات مناسب

قابلمه ای که برنج داخل آن می جوشد باید جای کافی برای جوشاندن برنج داشته باشد. داخل آب آن می توانید از کمی روغن ( یک قاشق ) استفاده کنید تا برنج بهتر قد بکشدو به هم نچسبد و دانه دانه شود.

قابلمه ای که برای دم کردن برنج در نظر گرفته شده جا دار باشد و روغن هم داغ باشد. برنج را هم کله قندی یا هرمی داخل قابلمه می ریزند. یعنی وسط قابلمه برنج بیشتری ریخته می شود و حرارت به صورت مساوی به برنج ها برسد.

 

نکته: توجه داشته باشید برنج های نمدار ری نمی کند.
در نهایت همه این ها مستلزم داشتن برنجی با کیفیت و اصیل ایرانی است و برای شناخت برنج باید با کته آن را امتحان کرد.

 

منبع: soochella.ir

 

کدام برنج بیشترین “ری ” را دارد ؟

وقتی دانه برنج خشک ، سفت و فشرده باشد هنگام پختن به خود ، اب جذب میکند و حجمش اضافه میشود و به اصطلاح “ری “میکند .
در این پست ما میخواهیم برنجی به شما معرفی کنیم که دو برابر برنج های دیگر” ری “میکند و بسیار سبک است و کاملا ایرانی میباشد و که از کمیاب ترین انواع برنج است

برنج هایی که محدود به زمین های کشاورزی هستند که از آب بندان ها تغذیه میشوند

محصول فصل سرد (پاییزی) با آفتاب ملایم و آب باران بارور می شوند

معمولا به اندازه مصرفی کشاورزان است کمتر وارد بازار می شود و طرفداران پروپا قرص خود را دارند و قیمت بالایی نصبت به برنج های ایرانی دیگر دارند

این برنج ” کشت دوم ” نام دارد و عموما از بذر برنج بینام به عمل می آید


که برند سوچلا به صورت محدود این نوع برنج ایرانی خاص را با نام سوچلا طلایی به بازار عرضه میکند .
این برنج علاوه بر قد و ری عالی از عطر و طعم بی نظیری برخوردار است (برنجی که حتی آنرا خالی هم می توان میل کرد)

پیشنهاد می کنم برای یک بارهم شده از این برنج بی نظیر امتحان کنید.

 

خرید برنج ایرانی درجه یک فروشگاه سوچلا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!