دسته بندی انواع برنج دنیا

دسته بندی انواع برنج دنیا

انواع برنج در دنیا

 

ده ها راه مختلف برای دسته بندی آن وجود دارد، اما به طور کلی برنج دانه ای است در اندازه های بلند، متوسط و کوتاه. برنج هایی که در دسته بندی اصلی قرار می گیرند رایج ترین برنج هایی هستند ، علاوه بر این دسته بندی، برنج های خاص دیگری هم وجود دارند که با گذشت زمان بیشتر به بازار معرفی می شوند.

 

دانه بلند: طول آن حدوداً چهاربرابر ضخامتش است و انواع این برنج از همه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا بعد از پخت به‌صورت دانه‌دانه می‌باشند.

دانه متوسط: هر دانه برنج معمولی یا دانه‌متوسط طولی دو برابر ضخامتش دارد. این دانه‌ها که مرطوب و ترد است و کمی بیشتر باید جویده شود.

دانه کوتاه: برنج دانه‌کوتاه، کوتاه و قلمبه است. این دانه‌ها به هم می‌چسبند و وقتی پخته شوند حجمشان زیاد شده و روی هم توده می‌شوند.

برنج های خاص: برنج هایی با قد و قواره های مختلف با رنگ هایی خاص و متفاوت با برنج های دیگر از نظر پخت و طعم منحصر به فرد.

 

راهنمایی شناسایی بهترین برنج‌های دنیا

برنج سوچلا

گروه اول: برنج‌های دانه بلند

1.  برنج سفید

برنج سفید دانه بلند یکی از شناخته شده ترین انواع برنج در هر آشپزخانه ای است و معمولا به روش جذبی در یک قابلمه با مقدار مشخصی آب پخته می شود. برنج این آب را جذب می کند، بافتی نرم و پف کرده به دست می آورد و دانه های آن از هم متمایز هستند.

 

برنج سفید

برنج سفید دانه بلند یکی از شناخته شده ترین انواع برنج است

 

 

2. برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای دانه بلند نوع کامل برنج سفید است که سبوس و لایه های گیاهی از آن جدا نشده‌اند، به همین دلیل برنج قهوه ای طعمی فندقی دارد و زیر دندان حس می‌شود. یکی از سریع ترین روش ها برای طبخ برنج به قول ما ایرانی ها دم کردن، یا به قول فرنگی ها ب‍ه شیوه پاستا درست کردن است. به این شکل که برنج را داخل یک قابلمه بزرگ حاوی آب جوش می ریزید و می گذارید بجوشد تا نرم شود، سپس به کمک آب کش آب اضافی را خالی می کنید. به کمک این روش می توان برنج قهوه ای را به خوبی طبخ کرد.

 

برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای دانه بلند نوع کامل برنج سفید است

 

3. برنج باسماتی

باسماتی، برنج اصلی در تهیه غذاهای هندی و پاکستانی است که با دانه های بسیار بلند، عطر و طعم متمایزش شناخته می شود. برنج باسماتی را به مدت یک تا دو ساعت قبل از پخت باید خیساند.

 

برنج باسماتی

باسماتی، برنج اصلی در تهیه غذاهای هندی و پاکستانی است

soochella.ir

4. برنج جاسمین

برنج جاسمین نوعی برنج تایلندی است که دانه های بلند و نیمه شفاف دارد، بعد از پخت عطری خوش و ملایم از آن بلند می شود و بافتی چسبناک پیدا می کند. برنج جاسمین را باید قبل از پختن شست تا نشاسته اضافی خود را پس دهد.

 

برنج جاسمین

برنج جاسمین نوعی برنج تایلندی است که دانه های بلند و نیمه شفاف دارد

 

گروه دوم: برنج های دانه متوسط

 

1. برنج ژاپنی (برنج سوشی)

معمولا از برنج‌های مدل ژاپنی برای درست کردن سوشی استفاده می شود اما به عنوان یک برنج ساده برای کنار غذا نیز بسیار مناسب است. این برنج به صورت خام حالتی نیمه شفاف و سفت دارد اما پس از پخت حالتی چسبنده پیدا می‌کند.

 

برنج ژاپنی (برنج سوشی)

برنج جاسمین نوعی برنج تایلندی است که دانه های بلند و نیمه شفاف دارد

برنج سوچلا

2. برنج والنسیا

این برنج به نام یکی از استان‌های اسپانیا خوانده می‌شود. برنج والنسیا دانه‌ای کوتاه داشته و بیش از هر چیز برای پائلا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برنج که نشاسته زیادی دارد وقتی پخته شود ترد و مرطوب می‌شود که در غذاهای کلاسیک اسپانیایی به خوبی به هم می‌چسبد. این برنج،‌ مانند برنج آربوریو می‌تواند مایع زیادی جذب کرده و برای سوپ،‌ خورش و چاشنی‌ها به‌کار رود.

برنج والنسیا

 

3. برنج بُمبا

بُمبا نوعی برنج اسپانیایی است که برای درست کردن غذای سنتی پایِلا استفاده می شود. برنج بُمبا دو برابر برنج دانه بلند آب جذب می کند، با این حال مثل سایر برنج های دانه کوتاه حالت چسبنده پیدا نمی کند.

 

برنج بُمبا

بُمبا نوعی برنج اسپانیایی است که برای درست کردن غذای سنتی پایِلا استفاده می شود

www.soochella.ir

4. برنج گلوتینه یا چسبناک

که عمدتاً در آسیا رشد می‌کند در واقع حاوی هیچ گلوتن رژیمی‌ای نیست. نشاسته زیاد آن باعث ایجاد بافتی چسب‌مانند می‌شود. این برنج سفید و براق معمولاً با آماده‌سازی‌های شیرین و خوش‌طعم آماده می‌شود. این برنج چسبناک را می‌توانید به پودینگ برنج تبدیل کنید یا با خواباندن آن در شیر نارگیل یا انبه تازه، از آن لذت ببرید. همچنین به شکلی به یاد ماندنی، قابل استفاده همراه با میگو کنجدی پوشیده شده با برگ کاهو است.

برنج گلوتینه یا چسبناک

 

5. برنج کالیجیرا

این برنج نوعی برنج دانه متوسط متعلق به منطقه بنگال در کشور هند است که به خاطر اندازه کوچکش به آن «بچه باسماتی» می گویند. برنج کالیجیرا به طور سنتی به روش آب کش پخته می شود و به عنوان یک جایگزین خوب برای برنج باسماتی استفاده می شود.

 

برنج کالیجیرا

برنج کالیجیرا به طور سنتی به روش آب کش پخته می شود

 

گروه سوم: برنج های دانه کوتاه

 

1. برنج آرباریو

برنج آرباریو از انواع برنج ایتالیایی و یکی از فراوانترین برنج های سوپرفینو (فوق‌العاده) ایتالیایی است که در گذشته برای درست کردن ریزوتو از آن استفاده می شده است. برنج آرباریو دارای دانه های چاق و درشت و مقادیر زیادی آمیلوپکتین است. آمیلوپکتین نوعی نشاسته چسبناک است که در تبلیغات تجاری ریزوتو به عنوان عامل ایجاد کننده بافت خامه ای آن نمایش داده می شود.

 

برنج آرباریو

برنج آرباریو دارای دانه های چاق و درشت و مقادیر زیادی آمیلوپکتین است

 

2. برنج قهوه ای دانه کوتاه

برنج قهوه‌ای دانه کوتاه مانند انواع دیگر برنج دانه کوتاه دارای سطح بالایی از آمیلوپکتین است که موجب می شود بعد از پخت کمی چسبنده شود. سبوس دست نخورده این برنج باعث می شود نسبت به برنج سفید کمی سفت باشد.

 

برنج قهوه ای دانه کوتاه

برنج قهوه‌ای دانه کوتاه بعد از پخت کمی چسبنده می شود

 

گروه چهارم: برنج های خاص

 

1. برنج سیاه چینی

برنج سیاه چینی که به آن برنج ممنوعه می گویند یک برنج کامل است که پس از پخته شدن شکلش را حفظ می کند، نمی‌چسبد و بافتی نرم دارد. به لطف رنگ بنفش تیره این برنج می تواند جلوه خوبی به هر غذایی بدهد.

 

برنج سیاه چینی

برنج سیاه چینی که به آن برنج ممنوعه می گویند یک برنج کامل است

 

2. برنج وحشی

برنج وحشی در واقع برنج نیست، بلکه دانه نوعی گیاه موسوم به آمریکای شمالی است. امروزه بر خلاف اسم آن که انتظار می‌رود به صورت خودرو رشد کند، برنج وحشی کشت و برداشت شده و در سوپر مارکت‌ها به فروش می‌رسد. دانه های بلند آن که به شدت نیاز به جویدن دارند، لذت خاصی به غذاهای برنجی می‌دهند.

 

برنج وحشی

برنج وحشی در واقع برنج نیست، بلکه دانه نوعی گیاه موسوم به آمریکای شمالی است

 

3. برنج قرمز انبار

این برنج تایلندی دانه‌بلند بوده و برای جدا کردن شلتوکش آسیاب می‌شود اما سبوس آن حفظ می‌شود. در نتیجه رنگی مایل به قرمز دارد و مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج سفید معمولی دارد. این برنج برای پختن زمان بیشتری نیاز دارد و در نهایت بافتی جویدنی‌تر از برنج یاسمین خواهد داشت. آرد مغذی آن با کاری‌ها، ماهی و گوشت قابل سرو است. ترکیب آن با سبزی‌جات تفت داده شده برای داشتن یک سالاد، دلپذیر خواهد بود.

برنج قرمز انبار

 

4. برنج رزمیتا یا ماتا

که در هند می‌روید، یک برنج با دانه متوسط است که رنگی مایل به قرمز دارد. لایه رویی آن پر از مواد مفید است. این برنج به‌خاطر بوی خاکی‌مانندش معروف است و همراه با غذاهای گوشتی مانند گوشت گوسفند، گاو یا دیگر حیوانات سرو می‌شود. این غذا با خورش‌هایی که به آرامی می‌پزند و کاری‌های غلیظ مناسب است.

برنج رزمیتا یا ماتا

دسته بندی انواع برنج دنیا

دسته بندی انواع برنج دنیا

دسته بندی انواع برنج دنیا

منبع: plated & beytote

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361