برنج کشت اول بهتره یا دوم

برنج کشت اول بهتره یا دوم

کشت اول بهتره یا دوم ؟

برنج کشت اول بهتره یا دوم

شاید جالب باشد بدانید که برنج دو مرتبه در سال کاشت و برداشت می شود. فقط چند استان و فقط چند شهر بخصوص که دارای آب و هوای مناسب و آبندان و علم کشاورزی کشت مجدد اهالی آن است که این امر را ممکن می کند.

کشت اول چیست

کشت اول برنج در تمام استان ها از فروردین ماه آغاز شده و نهایتا در مرداد ماه برداشت می شود. کشت اول دارای یکسری مراحل می باشد که با کشت دوم مشترک است که شامل آماده سازی بذر، تهیه خزانه، آماده سازی زمین، پاشیدن بذر ها در خزانه، نشا، وجین، سم پاشی و برداشت برنج می شود. سالهاست که در اکثر شهرهای شمالی بویژه شهرستان فریدونکنار و حومه آن، کشاورزان پس از برداشت کشت اول به سرعت اقدام به آماده سازی زمین و نشا مجدد برنج می پردازند که بذرهای آن را از یک ماه قبل آماده کرده اند.

کشت دوم چیست

کشاورزان پس از برداشت کشت اول برنج در مرداد ماه، سریعا زمین های خود را شخم می زنند و برای کاشت دوباره برنج آماده سازی می کنند و در ماه آبان برداشت می شود. مراحل کاشت برنج کشت دوم نیز همانند برنج کشت اول است. و به دلیل استفاده از آب آبندان ها ، آفتاب پاییزی و شب های سرد با محصولی زودرس فرآیندی شگفت انگیزی در رشد این محصول بوجود می آید که آن را منحصر به فرد می کند ، همچنین به دلیل اینکه فاصله آخرین سم پاشی کشت دوم تا برداشت آن، زمان بیشتری نسبت به کشت اول به طول می انجامد در نتیجه برنج سالمتری از این حیث شمرده می شود.

باید گفت که دانه‌های برنج کشت دوم نسبت به برنج کشت اول درشت‌تر هستند

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

تفاوت در کشت

کشت اول 

  • در این کشت تقریبا به سلیقه کشاورز از نظر میزان محصول ، کیفیت محصول و کشش زمین می توان هر برنجی از هاشمی و شیرودی و بینام و ..استفاده کرد
  • خزانه بذر باید حسابی گرم باشد و هوادهی به خوبی صورت پذیرد

 

کشت دوم

  • تقریبا همان مراحلی که برای برنج کشت اول به کار برده شده بود، برای برنج کشت دوم نیز طی می شود.
  • در برنج کشت دوم باید از گونه های زودرس و مقاوم در برابر سرما استفاده شود زیرا در رشد کردن به سرمای پاییزی برخورده و ممکن است تمام زحمات کشاورزان از دست رود.
  • در زمان تهیه و آماده سازی خزانه نیاز به گرم داشتن بذر نیست زیرا در آن زمان آفتاب مناسب تابستان برای رشد و نمو بذر ها وجود دارد
  • در کشت دوم کشاورزان فقط باید از برنج طبع گرم استفاده شود و بیشتر از گونه های بینام و امراللهی کشت و برداشت میشود که مقاوم ترند و کمتر دیده شده از گونه های هاشمی و طارم کشت و برداشت شود
  • بذرهای آن را از یک ماه قبل آماده کرده اند.
  • علاوه بر این کشت دوم از دانه های شکسته کمتری برخوردار است.

برنج کشت اول بهتره یا دوم

مزایا و معایب 

 

کشت اول

مزایا برنج کشت اول

  1. عطروطعم خوب
  2. استفاده مناسب از کودهای کشاورزی
  3. بهره‌برداری آسان نسبت به برنج کشت دوم
  4. پخت مناسب در هنگام طبخ

 

کشت دوم

 

مزایای برنج کشت دوم

1- پخت با ری بسیار بالا

2- عطر و طعم بسیار زیاد نسبت به کشت اول

3-درصد مرغوبیت و کیفیت و سبکی بیشتر

4-برنج کمتر پلو بیشتر نسبت به کشت اول

برنج کشت اول بهتره یا دوم

معایب برنج کشت دوم

1- یک بار بیشتر نسبت به کشت اول سموم به خوشه های آن زده میشود

2- بهره برداری سخت و مشکل بدلیل مشکلات آب و هوایی

3- قیمت بالا بدلیل سختی در بهره داری و کم بودن این برنج

برای خرید برنج کشت دوم با بالاترین کیفیت و ضمانت اصل بودن کلیک کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!