برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

برنج حسنی چه نوع برنجی است ؟

Hasani Rice

برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

برنج حسني، يك برنج محلي ايراني است كه در نواحي طالش نشين گيلان توليد و مصرف مي شود. در بازار خريداران كمي دارد. اما به دليل اين كه براي تهيه بسياري از غذاها که فقط از آرد حسني مي توان استفاده كرد، تا كنون توجه هم وطنان گيلاني را به خود جلب كرده است.

ظاهر برنج حسنی

 

  • داراي دانه متوسط و پهن است
  • دارای رنگ کرم و کدر می باشد
  • قد کوتاه و کمی تپل هستند

برنج حسنی چه نوع برنجی است؟

برنج حسنی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های این برنج از نظر پخت

 

  1. این برنج دارای نشاسته بالا نسبت به برنج های دیگر می باشد.
  2. فقط به صورت كته پخت مي شود
  3. بعد از پخت بافت آن چسبنده می شود
  4. برنج حسني داراي زمان پخت كم مي باشد
  5. پس از مدت زمان طولاني همچنان نرم و قابل مصرف باقي مي مانند

 

ویژگی های این برنج از نظر زراعی

 

  • حسني برنجي زود رس است
  • توليد نشاء آن در خزانه در مقابل سرماي فروردين ماه گيلان امكان پذير است
  • کاشت این برنج به دلیل آفت پذیری بالا در طول سالهای اخیر نسبت به برنج  اصلاح شده بسیار کاهش یافته است
  • در زمين هاي مرغوب توليد خوبي دارد
  • ميزان محصول آن متوسط، حدود 4 تن در هكتار محصول مي دهد

 

مواد معدنی برنج حسنی

 

* حسني پس از غريب محلي بالا ترين مقدار پروتيين را در ميان ارقام محلّي ايراني دارد. حسني 8/9 درصد پروتيين دارد. غريب محلي 6/12 در صد پروتيين داشت.

* براي كساني كه فعال نيستند و انرژي زيادي براي كار و كوشش نياز ندارند، نبايد از برنج حسني استفاده كنند. زيرا ارزش جذب غذايي اين برنج در بدن بسيار بالاست.

* اما دنياي نشاسته هنوز ناشناخته است، ممكن است دلايل ديگري وجود داشته باشد كه ما هنوز از آن ها خبر نداشته باشيم.

 

خرید انواع برنج ایرانی درجه یک

غذاهایی که با برنج حسنی پخت می شود

 

  • نان برنجي(گيندمي)
  • كاكا
  • رشته و رشته خشكار
  • فرني
  • كيك
  • شير برنج
  • كويي آش
  • شلّه زرد
  • نوعي حلوا ضيابري تنها با آرد حسني تهيه مي شود

 

نکته :

+ دلايل نرم ماندن حسني پس از سرد شدن و ماندن در مدت زمان طولاني شايد به دليل پايين بودن مقدار آميلوز آن باشد. ويسكوزيته آرد آن پس از پخت نيزپايين است.

+ اگر در هريك از غذا هاي نام برده شده به جاي برنج حسني از بهترين برنج توليد شده توسط دانشمندان ايراني به نام خزر استفاده شود، اهميت غذايي آن آشكارخواهد شد

 

مقاله مرتبط با برنج حسنی :

soochella.ir

تولید ارقام مناسب برای کاشت دراراضی شالیزاری با شناسایی ذخایر ژنتیکی موادگیاهی امکان پذیر است جهت مطالعه موتانت های نسل چهارم طارم محلی 66تاحسنی 38تاوعنبربو29تا بذورانتخابی آنها بصورت تک خوشه و بذورشاهد ارقام طارم محلی حسنی و عنبربودرسطح دومترمربع درخزانه کاشته شد طرح بصورت حجیم شده اگمنت با6بلوک اجرا شد و ارقام شاهد درهربلوک به صورت تصادفی قرارگرفت نشاکاری بصورت تک بوته و بافاصله 25*25 سانتیمتر دریک مترمربع انجام شد برای هرموتانت و شاهد درمرحله گلدهی و رسیدن صفات تعدادروزتا 50درصد گلدهی ارتفاع بوته تعدادخوشه درکپه اجزای عملکرد وعملکرد اندازه گیری شد تجزیه تحلیل داده های ازمایشی برای صفات موردمطالعه براساس طرح حجیم شده انجام شد ولی برای تیمارهای شاهد براساس مدل طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت نتایج نشان داد که موتانت ها نسبت به شاهد زودرس تر بودند تنوع درصفت ارتفاع بوته وجود داشت ولی دربین موتانت ها کاهش ارتفاع بوته نسبت به شاهد بین 10تا30درصد بود تنوع دراجزای عملکرد وجود داشت ولی اکثرموتانت ها مشابه با شاهد بودند افزایش عملکرد موتانت ها نسبت به شاهد بین 10تا 27درصد بود ولی تفاوت معنی داری نسبت به شاهد نداشت

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه سوچلا

شرکت بهگامان صنایع جویبار در زمینه تولید  و پخش مواد غذایی کار خود را بصورت تخصصی در زمینه برنج ایرانی با متنوع ترین محصولات ، بهترین بسته بندی های روز دنیا ، کمیاب ترین و خاص ترین برنج های ایرانی با ضمانت خلوص و پرداخت درب منزل همراه با ارسال رایگان سعی در جلب رضایت مشتری دارد.

تلفن پشتیبانی : 02188170361

error: Content is protected !!